ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτός είναι ο Ντιοπ

Αυτός είναι ο Ντιοπ

Το sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ του Παπακουλί Ντιοπ, ο οποίος φέρεται να είναι πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Έτοιμος να... χτυπήσει γρήγορα και δυνατά στο μετεγγραφικό παζάρι προκειμένου να κλείσει ένα ένα τα "μέτωπά" που είναι ανοιχτά και να ενισχύσει το ρόστερ του, είναι ο Ολυμπιακός. Το sport24.gr, σας ενημέρωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως ο Παπακουλί Ντιοπ είναι πολύ κοντά στο να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και να συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι.

Στόχος είναι να δυναμώσει ο νευραλγικός χώρος του κέντρου με έναν παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται στον άξονα, έχει δημιουργικές ικανότητες, που θα δεσπόζει στη μεσαία γραμμή και θα έχει την δυνατότητα να "φτιάξει" παιχνίδι και αν χρειαστεί, να "καταστρέψει" εκείνο του αντιπάλου.

Γι' αυτό και δεν σχετίζεται η περίπτωσή του με εκείνη του Ντελβέν Εντινγκά και αν ο Ολυμπιακός βρει σημείο τομής με τη Μονακό, να αποκτηθεί και αυτός. Εν ολίγοις, το ένα θέμα δεν αποκλείει το άλλο...

Η ποδοσφαιρική διαδρομή του

Ο 28χρονος Ντιοπ γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1986 στην πόλη Καολάκ της Σενεγάλης, αλλά όπως πολλοί συμπατριώτες του, μετακόμισε σε νεαρή ηλικία στη Γαλλία και έκανε τα πρώτα του βήματα στη Ρεν. Σε ηλικία 18 ετών αποτελούσε μέλος της ομάδας Νέων και δυο χρόνια μετά (2006) εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα, κάνοντας ντεμπούτο (5/8/2006) σε εντός έδρας ήττα με τη Λιλ (1-2).

Εντέλει, το ίδιο καλοκαίρι πήρε μετεγγραφή στην Τουρ, η οποία ανέβηκε από τη Ligue 2. Με τη φανέλα της έπαιξε μέχρι τον Γενάρη 2008 και σε 36 αγώνες σκόραρε τρία γκολ. Εκείνο τον χειμώνα έκανε το βήμα για την Ισπανία και την Ταραγόνα (43 αγώνες και τέσσερα γκολ), για να αγοραστεί από την Σανταντέρ ύστερα από 1,5 σεζόν ένα 1.500.000 ευρώ.

Πρώτη του εμφάνιση μάλιστα με την φανέλα της, ήταν σε ένα εκτός έδρας 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ το πρώτο του γκολ ήρθε λίγους μήνες μετά σε νίκη της ομάδας του απέναντι στην Οσασούνα με 3-1. Εκεί έπαιξε από το 2009 μέχρι το 2012 και σε 76 αγώνες σκόραρε τρία τέρματα.

Τελευταίος του σταθμός μετά την Σανταντέρ, είναι η Λεβάντε, η οποία αγόρασε τα δικαιώματά έναντι 100.000 ευρώ, μιας και η ομάδα του είχε υποβιβαστεί και έχει ήδη 55 εμφανίσεις με τρία γκολ.

Τέλος, να πούμε πως είναι πέντε φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά

Έχει ύψος 1 μέτρο και 80 εκατοστά, αρκετά γυμνασμένος και δυνατός, διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, είναι καλός στην υποδοχή της μπάλας και στις μεταβιβάσεις και προσηλωμένος στο τακτικό σκέλος, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για κάθε προπονητή. Ένας παίκτης δηλαδή που ακολουθεί τις οδηγίες και το πλάνο της ομάδας του.

Έχει την δυνατότητα να κλέψει μπάλες, δεν είναι διόλου κακός στο ανασταλτικό σκέλος και διαθέτει δυνατό πόδι, με αποτέλεσμα να βάζει γκολ και να γίνεται επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Ένας ποδοσφαιριστής δηλαδή που το ψάχνει το γκολ.

Εν ολίγοις, είναι ένας αμυντικός μέσος, ο οποίος μπορεί να προσφέρει λύσεις, έχει πολλά καλά στοιχεία, κατά κύριο λόγο παίζει δεξιά στο δίδυμο του κέντρου, εντούτοις μπορεί να καλύψει τον χώρο και μόνος του είτε σαν "κόφτης" είτε πιο μπροστά. Αυτό είναι που τον κάνει χρήσιμο, το γεγονός ότι είναι ευέλικτος.

Έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης

Εξάλλου, το μεσημέρι της Κυριακής ο Παπακουλί Ντιόπ άκουσε ορισμένους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης να του κάνουν ήχους μαϊμούς στο "Βιθέντε Καλντερόν", θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον μειώσουν την προσωπικότητά του.

Ο ίδιος αντέδρασε, χορεύοντας ως μαϊμού και στη συνέχεια εξοργίστηκε με τους παίκτες της Ατλέτικο, που προσπάθησαν να του ζητήσουν τον λόγο. Μάλιστα, για το θέμα πήρε θέση και η ίδια η UEFA, η οποία έχει πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα αυτό.

"Πήγα να εκτελέσω ένα κόρνερ και ορισμένοι από τους οπαδούς της Ατλέτικο μου έκαναν γκριμάτσες μαϊμούς. Για να αντιμετωπίσω την κατάσταση, άρχισα να χορεύω. Δεν έχω κάτι με τους οπαδούς της Ατλέτικο, καθώς ήταν μία μικρή μερίδα εξ αυτών που με ενόχλησαν. Είναι έλλειψη σεβασμού προς τους υπόλοιπους οπαδούς. Είναι προβοκατόρικη ενέργεια. Δεν ξέρω αν μπορούν αυτές οι ενέργειες να χαρακτηριστούν ρατσιστικές, αλλά αυτό με τους μορφασμούς μαϊμούδων, πρέπει να σταματήσει", δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο διεθνής Σενεγαλέζος άσος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ