ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος - Ολυμπιακός: Γιατί δεν ξεκίνησε ο Φορτούνης

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να φθάσει ο Ολυμπιακός στην ανατροπή και τη νίκη (1-2) στο Περιστέρι. Κι όμως είδε το πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο. Το Sport24.gr εξηγεί τις σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς.

Πάντοτε οι... μετά Χριστόν προφήτες έχουν δίκιο! Και την Κυριακή (25/11), αμέσως μετά το νικηφόρο ματς του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, ξεκίνησε μία ολόκληρη συζήτηση γιατί ο άνθρωπος που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή των Πειραιωτών, ο Κώστας Φορτούνης δηλαδή, δεν πήρε φανέλα βασικού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου και ουσιαστικά είπε ότι ήταν καθαρά θέμα τακτικής. Μάλιστα, υπερασπίστηκε τις αρχικές του επιλογές και την παρουσία του Νάτχο στην ενδεκάδα, λέγοντας ότι και στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, ειδικά στο πρώτο 25λεπτο του ματς.

Αφού ξεκίνησε λοιπόν όλη αυτή η κουβέντα μετά το παιχνίδι, για τους λόγους που ο Φορτούνης δεν ήταν στις αρχικές επιλογές του Μαρτίνς, καλό είναι να πούμε τι... ψιθυριζόταν στα κόκκινα αποδυτήρια. Ακούστηκε ότι ο Θεσσαλός χαφ ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες μέρες από στομαχικές διαταραχές, χωρίς αυτό να σημαίνει, πάντως, ότι του στοίχισαν κιόλας την παρουσία του στην ενδεκάδα.

Ο Μαρτίνς δοκίμασε τον Νάτχο στην τελευταία προπόνηση, ωστόσο, υπήρχε αρκετός κόσμος εντός των τειχών του Ρέντη που πίστευε ότι στο τέλος θα έπαιζε ο Φορτούνης. Παρόλα αυτά, ο Πορτογάλος είχε φτιάξει το πλάνο του και θεωρούσε ότι το στυλ παιχνιδιού του Ισραηλινού ταίριαζε περισσότερο στο πολύ καλά οργανωμένο ανασταλτικό παιχνίδι του Ατρομήτου, βάσει των όσων είχε δει στο βίντεο.

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κι αν δείτε προσεκτικά τις πολύ καλές φάσεις που έφτιαξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο εντυπωσιακό πρώτο 25λεπτο, έχουν ξεκινήσεις σχεδόν όλες από τα πόδια του Ισραηλινού. Οπότε, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι κακώς ξεκίνησε ο Νάτχο, καθώς αν σκόραρε π.χ. ο Καμαρά πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, τώρα θα συζητούσαμε άλλα.

Επιπλέον, με την απόφαση να ξεκινήσει τον Ισραηλινό, θα είχε και ένα εξαιρετικό "όπλο" στη φαρέτρα του (τον Φορτούνη) για το β' μέρος απέναντι στους αμυντικούς του Ατρομήτου που θα είχαν καταναλώσει αρκετές δυνάμεις στο α' 45λεπτο στην προσπάθειά τους να ανακόψουν τις... ορέξεις των Πειραιωτών. Όπως κι έγινε...

Ωστόσο, επειδή πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό με αφορμή την εικόνα του Φορτούνη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στο άκουσμα της ενδεκάδας έγιναν διάφοροι συνειρμοί, σίγουρα ο Μαρτίνς περίμενε περισσότερα από τον Κώστα στο παιχνίδι με τους "πράσινους". Περισσότερα πράγματα σε ό,τι είχε να κάνει με την ενέργεια που έπρεπε να βγάλει στο ντέρμπι.

Από την εποχή του Σίλβα δεν "τρελαίνεται" ο Φορτούνης στην ιδέα να παίζει στα πλάγια (όταν προσπαθούσε ο Σίλβα να τον χωρέσει με τον Τσόρι στον β' γύρο) και ώρες-ώρες με τον Παναθηναϊκό έδινε την εντύπωση ενός ποδοσφαιριστή που δεν έπαιζε έχοντας τόσο δυνατά το πόδι στο γκάζι.

Η ουσία είναι ότι ο Μαρτίνς -κατά δήλωσή του- είχε σκοπό να ξεκινήσει τον Νάτχο για καθαρά λόγους τακτικής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη κι αν πέταγε... φωτιές ο "Φόρτου" με τον Παναθηναϊκό, δεν θα του έδινε φανέλα βασικού με τον Ατρόμητο. Είναι σημαντικό, πάντως, το ότι παρακολούθησε και έναν Φορτούνη που με την χθεσινή του εικόνα έδειξε ότι πείσμωσε αρκετά που δεν είδε το όνομά του στην ενδεκάδα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ