ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρνητικό ρεκόρ στο Champions League αν χάσει από την Γιουβέντους

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα με την Γιουβέντους, ώστε να μην κάνει την χειρότερη συγκομιδή ελληνικής ομάδας στους ομίλους του Champions League.

Ο όμιλος του Ολυμπιακού ήταν ευθύς εξ αρχής πολύ δύσκολος και αυτό το ομολογούσαν άπαντες. Με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, λίγοι περίμεναν ότι θα μπορούσε να γίνει η υπέρβαση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League και ο ρεαλιστικός στόχος ήταν η συνέχιση της ευρωπαϊκής παρουσίας μέσω του Europa League.

Δυστυχώς εκείνη η ήττα στην πρεμιέρα από τους Πορτογάλους στο Φάληρο (2-3) αποδείχθηκε εν πολλοίς καταδικαστική, διότι ακολουθούσε ματς στο Τορίνο με την Γιουβέντους, δυο μάχες συνεχόμενες με την Μπαρτσελόνα και ταξίδι στη Λισσαβώνα. Διόλου ευέλικτο πρόγραμμα για να μπορέσει να ρεφάρει την ήττα της πρεμιέρας και απλά θα προσπαθούσε να σταθεί ανταγωνιστικός και να έπαιρνε ό,τι περισσότερο μπορούσε.

Πράγματικα, σε σχέση με το σκορποχώρι της πρεμιέρας η κατάσταση ναι μεν βελτιώθηκε, όχι όμως και η βαθμολογική συγκομιδή. Αισίως έπειτα από πέντε αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός μετρά μόλις έναν βαθμό και το παιχνίδι με την "Βέκια Σινιόρα" είναι διαδικαστικό την τελευταία αγωνιστική, όπως εκείνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης την σεζόν 2005-06, όπου πάντως κατάφερε να πάρει τη νίκη 2-1 με ανατροπή στο Φάληρο.

Εκείνη την σεζόν, οι Πειραιώτες μέτρησαν τέσσερις ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς, για να ακολουθήσει το 1-1 με τη Ρόζενμποργκ στο Τροντχάιμ, όπου μάλιστα ισοφαρίστηκαν στο 88' με τον Χέλσταντ και πήραν το τρίποντο με τους Μαδριλένους. Ναι μεν βγήκαν τελευταίοι στον όμιλο στην ισοβαθμία με τους Νορβηγούς (είχαν χάσει 1-3 στο Φάληρο στην πρεμιέρα), αλλά τουλάχιστον έσωσαν κάπως τα προσχήματα στο φινάλε του έκτου ομίλου.

Η χειρότερη συγκομιδή ως τώρα για τον Ολυμπιακό στην διοργάνωση, είναι την σεζόν 2006-07, όταν και πήραν τρεις βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες. Απέσπασαν 2-2 από τη Σαχτάρ στο Ντόνετσκ (οι Κωνσταντίνου και Καστίγιο τα γκολ), 1-1 από τη Ρόμα στο Ολίμπικο (ο Σέζαρ το γκολ) και ήρθαν 1-1 με τους Ουκρανούς στο Φάληρο (ο Καστίγιο το γκολ) την τελευταία αγωνιστική. Από τότε είχε να τερματίσει τέταρτος σε όμιλο του Champions League.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΟΙ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΙ

Ο Ολυμπιακός, με τον ένα βαθμό που μετρά φέτος, έχει την χειρότερη συγκομιδή του ως τώρα στην διοργάνωση και... φλερτάρει με το να έχει τη χειρότερη συνολικά για ελληνική ομάδα στον θεσμό.

Ως τώρα, αυτή ανήκει στην ΑΕΚ της σεζόν 1994-95 σε όμιλο με Ζάλτσμπουργκ, Άγιαξ και Μίλαν, όπου απέσπασε δυο βαθμούς (0-0 με Ζάλτσμπουργκ εκτός έδρας και με Μίλαν εντός) και το 2003-04 σε όμιλο με Λα Κορούνια, Μονακό και Αϊντχόφεν (1-1 με τη Λα Κορούνια στη Λεωφόρο και 0-0 με τη Μονακό στο ίδιο γήπεδο).

Ίδια συγκομιδή και για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2010-11, επίσης με δυο βαθμούς, σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρουμπίν Καζάν. Οι πόντοι του "τριφυλλιού" ήταν οι δυο λευκές ισοπαλίες με τους Ρώσους σε ΟΑΚΑ και Καζάν αντίστοιχα.

ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Αν ο Ολυμπιακός φέρει ισοπαλία με την Γιουβέντους, ισοφαρίζει την χειρότερη συγκομιδή που έχουν οι δυο άλλοι εκπρόσωποί μας στον θεσμό και αν ηττηθεί από τη "Γηραιά Κυρία", τότε θα έχει κάνει αρνητικό ρεκόρ στον θεσμό με τον έναν βαθμό που θα έχει αποσπάσει σε έξι παιχνίδιΑ. Φυσικά, αν καταφέρει και πάρει τους τρεις βαθμούς, θα φτάσει τους τέσσερις που τους έχει πάρει και στο παρελθόν (2003-04, 2006-07), αλλά θυμίζουμε ότι με τόσους βαθμούς το "τριφύλλι" την σεζόν 2003-04 πέρασε στην επόμενη φάση του UEFA χάρη στο διπλό που έκανε στη Γλασκώβη.

Εν ολίγοις, η ομάδα του Τάκη Λεμονή θα προσπαθήσει να σώσει την παρτίδα απέναντι στην Γιουβέντους και να πάρει το τρίποντο, ώστε να κλείσει με θετικό τρόπο τον θεσμό, έστω και αν έχει μπει ήδη τέλος στην φετινή ευρωπαϊκή του περιπλάνηση. Η Γιούβε βέβαια έχει βαθμολογικό κίνητρο, αφού είναι στο +1 από την Σπόρτινγκ, η οποία δοκιμάζεται στο "Καμπ Νόου" με την ήδη περασμένη Μπαρτσελόνα και θα διεκδικήσει το τρίποντο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ