ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα και η αποκλειστική του συνέντευξη στο Sport24.gr! Ο Caño κάνει μια αναδρομή σε όλη την καριέρα του και θυμάται τις κορυφαίες στιγμές του. Μιλάει για την Αργεντινή, την Ισπανία, την Πρέμιερ, τον Ολυμπιακό, τους τίτλους, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Μουντιάλ, την Super League, τη βία, την κρίση, την προσωπική του ζωή, ενώ αποκαλύπτει πού θα ολοκληρώσει την καριέρα του και τί σχέδια έχει για το μέλλον (φωτογραφίες & videos)

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Sport24.gr, στην οποία μίλησε για όλη την μέχρι σήμερα καριέρα του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο όσα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά μας είπε ο Αργεντίνος άσος των «ερυθρόλευκων».

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν είναι μια απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Δεν τον προσπερνάς εύκολα. Η διαδρομή του ξεκινάει από την Αργεντινή, συνεχίζει για 12 ολόκληρα χρόνια στην Πριμέρα Ντιβισιόν και καταλήγει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, σε μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές που έγιναν την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας. Μεγάλο ταλέντο, εκπληκτικός τεχνίτης, δημιουργός και μαχητής, πεισματάρης και παθιασμένος μέσα στο γήπεδο, ουσιαστικός και θεαματικός, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά του παίκτη που κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Γρηγόρης, Αριέλ και Θανάσης στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη (12/9)

Τον συναντήσαμε μαζί με τον Γρηγόρη Μπάτη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Μας μίλησε για τα πάντα: τα πρώτα του βήματα στην Αργεντινή, τη δωδεκαετία που πέρασε στην Ισπανία και την Πριμέρα Ντιβισιόν, τον Ολυμπιακό, τους τίτλους που έχει κατακτήσει και τις κορυφαίες στιγμές του, τους συμπαίκτες και αντιπάλους του, τους προπονητές που τον βοήθησαν, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, τον θαυμασμό του για την Πρέμιερ.

Την ευγνωμοσύνη του στον «ερυθρόλευκο» κόσμο, την αγάπη του για τη Μαγιόρκα, τη δικαίωση της επιλογής του να έρθει στη χώρα μας, το Τσάμπιονς Λιγκ, τον όμιλο του Ολυμπιακού, το Μουντιάλ και τα φαβορί του, την Αλμπισελέστε και την Εθνική Ελλάδας, την Super League, τη βία στα γήπεδα, την κρίση στην Ελλάδα, την προσωπική του ζωή, το τέλος της καριέρας που πλησιάζει και τα σχέδια που κάνει για το μέλλον. Χωρίς περισσότερα, δίνουμε τον λόγο στον Caño και ελπίζουμε να απολαύσετε τις 54 απαντήσεις του στις ερωτήσεις μας, το ίδιο όσο και εμείς.

1. ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (1994-1998)

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Η ομάδα της Λανούς το 1996. Δεύτερος από δεξιά στη μεσαία σειρά, ο νεαρός Ιμπαγάσα, μπροστά δεύτερος από αριστερά ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και πίσω τρίτος από δεξιά ο Γκαμπριέλ Σούρερ.

Sport24.gr: Ας πάμε στο ξεκίνημα της καριέρας σου. Πότε αποφασίζεις ότι θέλεις να γίνεις ποδοσφαιριστής;

Α. Ιμπαγάσα: Ξεκίνησα να παίζω μπάλα στα 7 μου χρόνια. Σε αυτές τις ηλικίες βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ο καιρός πέρασε, πήγα στο Γυμνάσιο, μπήκα στην εφηβεία και εκεί, κάπου στα 17 μου, συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Sport24.gr: Στη Λανούς λοιπόν, όπου με τον Κούπερ προπονητή κερδίζεις τον πρώτο σου τίτλο, αλλά και τον πρώτο στην ιστορία του συλλόγου.

Α. Ιμπαγάσα: Ναι, ήταν το 1996, παίξαμε στον τελικό του Copa Conmebol (σ.σ. το αντίστοιχο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της Νότιας Αμερικής) με την Ιντεπεντιέντε της Κολομβίας, όπου πέτυχα ένα γκολ και μάλιστα με κεφαλιά, κάτι τελείως ασυνήθιστο σε μένα που είμαι κοντούλης. Το σημαντικό ήταν ότι εκείνο το τέρμα βοήθησε στο να κατακτήσουμε τον τίτλο και θυμάμαι, ήμουν απίστευτα χαρούμενος τότε, αγκαλιά με το Κύπελλο.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Ο Αριέλ κρατώντας το Κύπελλο Conmebol του 1996.

Sport24.gr: Ένα χρόνο νωρίτερα, το 1995, κατακτάς με την Αργεντινή το Μουντιάλ U20 στο Κατάρ. Τί θυμάσαι από εκείνη τη διοργάνωση;

Α. Ιμπαγάσα: Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου, στη δική μου περίπτωση παίζοντας στην Εθνική Αργεντινής, είναι μεγάλη υπερηφάνεια. Ήμασταν νέοι, ένα πολύ καλό σύνολο, είχαν γεννηθεί μεγάλες προσδοκίες για την παρουσία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είχαμε την τύχη να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά η όμορφη ανάμνηση παραμένει ζωντανή.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Sport24.gr: Είχατε κάνει δυο μεγάλα παιχνίδια σε ημιτελικό και τελικό, νικώντας δυο μεγάλες δυνάμεις όπως οι Ισπανοί και οι Βραζιλιάνοι.

Α. Ιμπαγάσα: Αν κάτσεις να σκεφτείς μόνο τους παίκτες που είχαν στη σύνθεσή τους, τόσο η Ισπανία με τον Ραούλ και τον Μοριέντες, όσο και η Βραζιλία με τους Λουιζάο, Ντενίλσον, Ζε Ελίας και την καριέρα που έκαναν στη συνέχεια όλοι αυτοί, προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία μας. Από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου.

Ο Ιμπαγάσα (δεύτερος από αριστερά) το 1995 στο Κατάρ μαζί με συμπαίκτες του από την Εθνική Αργεντινής U20 και τον προπονητή Χοσέ Πέκερμαν (φωτο Clarin/Diego Diaz).

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

2. Η ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΜΕΡΑ ΝΤΙΒΙΣΙΟΝ (1998-2010)

Sport24.gr: Το 1988 ξεκινάει η ευρωπαϊκή σου «περιπέτεια». Ο Κούπερ είναι αυτός που σε φέρνει στη Μαγιόρκα.

Α. Ιμπαγάσα: Η αλήθεια είναι πως νιώθω πάντοτε ευγνωμοσύνη απέναντι στη Μαγιόρκα και τον Κούπερ που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Βρίσκομαι εδώ 15 ολόκληρα χρόνια, έπαιξα σε σπουδαίες ομάδες και είμαι πολύ χαρούμενος που τότε μου «άνοιξαν την πόρτα» για να ζήσω κι εγώ αυτή την μοναδική εμπειρία.

Sport24.gr: Με το που φτάνεις στη Μαγιόρκα, ο σύλλογος κατακτά το ισπανικό Σούπερ Καπ, τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του, όπως είχε συμβεί και στη Λανούς.

Α. Ιμπαγάσα: Η Μαγιόρκα βρισκόταν τα περισσότερα χρόνια στη Σεγούντα Ντιβισιόν, οπότε το να κερδίσεις σε διπλό τελικό τη Μπαρτσελόνα με όλους τους καταπληκτικούς παίκτες που είχε στη σύνθεσή της, ήταν πολύ σημαντικό για όλους. Για τη διοίκηση, τον κόσμο, τους παίκτες, την ίδια την ιστορία του συλλόγου.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Ο Γρεγόριο Μανθάνο υπήρξε προπονητής του Αριέλ στη Μαγιόρκα (2002/03), στην Ατλέτικο (2003/04) και πάλι στη Μαγιόρκα (2006-08).

Sport24.gr: Η πρώτη χρονιά στη Μαγιόρκα ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή τρίτη θέση στην Πριμέρα Ντιβισιόν και έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Α. Ιμπαγάσα: Ναι, η πορεία μας στο πρωτάθλημα ήταν καταπληκτική, ήμασταν τότε η αποκάλυψη της χρονιάς. Παίξαμε και στον τελευταίο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων με αντίπαλο την παντοδύναμη Λάτσιο, που είχε παίκτες τους Βιέρι, Μιχαΐλοβιτς, Νέστα, Νέντβεντ, Μαντσίνι, Σάλας, Κόουτο και Αλμέιδα. Μια υπερομάδα, η οποία μας κέρδισε 2-1. Δυστυχώς ξέρεις πώς είναι αυτό, όλοι θυμούνται τον πρώτο και ξεχνούν τον δεύτερο.

Sport24.gr: Το πρώτο πέρασμά σου από τη Μαγιόρκα κλείνει με έναν ακόμα τίτλο, το ισπανικό Κύπελλο του 2003 απέναντι στην Ρεκρεατίβο.

Α. Ιμπαγάσα: Αυτή ήταν μια πολύ αγαπημένη χρονιά για εμένα. Το να κερδίζεις έναν τελικό, είναι πάντοτε σημαντικό. Λίγο πριν, είχε γεννηθεί και ο πρώτος μου γιος και ο συνδυασμός ήταν υπέροχος. Ειδικά όταν βάζεις ένα τρόπαιο στο μουσείο μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία, αλλά με λίγες διακρίσεις.

Sport24.gr: Αμέσως μετά πηγαίνεις στην πρωτεύουσα για να παίξεις στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Α. Ιμπαγάσα: Εκεί πέρασα μια τριετία. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παίξω στην Ευρώπη, κάτι που ήταν μεγάλος στόχος και για μένα και για τον σύλλογο. Πάντοτε φτάναμε κοντά, αλλά πάντοτε έλειπε κάτι. Ο κόσμος πάντως με αγάπησε, με στήριξε και έχει μείνει μια όμορφη ανάμνηση. Γι’ αυτό και χαίρομαι πολύ για τις πρόσφατες επιτυχίες της ομάδας. Η Ατλέτικο είναι μαζί με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στην κορυφαία τριάδα της Ισπανίας και είμαι σίγουρος ότι φέτος θα κάνει μεγάλα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Sport24.gr: Εκεί είχες συμπαίκτη σου και τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Α. Ιμπαγάσα: Πράγματι, παίξαμε μαζί μια χρονιά, έκανε αισθητή την παρουσία του, πέτυχε γκολ, καλός παίκτης. Και να αναφέρω έναν ακόμα συμπαίκτη μου στην Ατλέτικο, τον Τσόλο Σιμεόνε, που τώρα είναι ο προπονητής και κάνει καταπληκτική δουλειά, όλα αυτά είναι όμορφες αναμνήσεις που δεν ξεχνιούνται.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Sport24.gr: Ο προπονητής που είχες την πρώτη σου σεζόν στην Ατλέτικο, ο Γρεγόριο Μανθάνο, είναι αυτός που σε φέρνει για δεύτερη φορά στη Μαγιόρκα.

Α. Ιμπαγάσα: Όταν έφυγε ο Κούπερ από τη Μαγιόρκα, ήρθαν κάποιοι προπονητές και μετά ανέλαβε ο Μανθάνο, με τον οποίο συνεργάστηκα συνολικά τρία χρόνια εκεί. Όταν έφυγε και πήγε στην Ατλέτικο, με ζήτησε, ξαναδουλέψαμε μαζί και πρέπει να πω ότι τον ευχαριστώ πολύ για όσα έχει κάνει για μένα αλλά και για όσα μου έμαθε.

Sport24.gr: Στο δεύτερο πέρασμά σου από τη Μαγιόρκα (2006-08) είχες συμπαίκτη έναν ακόμα Έλληνα, τον Άγγελο Μπασινά.

Α. Ιμπαγάσα: Πολύ καλός παίκτης, πολύ καλό παιδί, διατηρούμε ακόμα μια εγκάρδια σχέση μέχρι σήμερα. Αγωνίστηκε ενάμιση χρόνο στη Μαγιόρκα, έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο, ήταν από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας και η αλήθεια είναι ότι στο νησί τον αγαπούν πολύ.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Ο Αριέλ μαρκάρει τον νυν συμπαίκτη του, Μιγκέλ Τόρες, ενώ παρακολουθεί ο πρώην συμπάικτης του, Άγγελος Μπασινάς (Ρεάλ Μαδρίτης - Μαγιόρκα, 11/11/2007)

Sport24.gr: Το αντίο σου στη Μαγιόρκα είχε μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση. Υποσχέθηκες μάλιστα πως κάποια μέρα θα ξαναγυρίσεις.

Α. Ιμπαγάσα: Ναι, συνδέθηκα πολύ με αυτόν τον σύλλογο, μάλιστα αυτό το καλοκαίρι έφτασα κοντά στο να επιστρέψω. Υπήρξαν συζητήσεις, αλλά τελικά δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Εγώ είχα δηλώσει ότι μετά από 7 χρόνια στο νησί, θα ήθελα πολύ να γυρίσω και να ολοκληρώσω εκεί την καριέρα μου. Δεν πειράζει όμως, το σημαντικό είναι ότι είμαι καλά, ότι συνεχίζω στον Ολυμπιακό, όπου βρίσκομαι ήδη μια τριετία και ξεκινάω τώρα την τέταρτη σεζόν. Είμαι ικανοποιημένος, ξέρω ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου χρονιά και προσπαθώ να χαρώ κάθε στιγμή, κάθε παιχνίδι.

Sport24.gr: Και τελευταίος σταθμός στην Ισπανία είναι η Βιγιαρεάλ. Εκεί γίνεται πραγματικότητα το όνειρό σου να αγωνιστείς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Α. Ιμπαγάσα: Είχα ήδη παίξει σε αυτή τη διοργάνωση το 2001 με τη Μαγιόρκα, θυμάμαι ήταν την ημέρα που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι όταν η ομάδα πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη διοργάνωση (σ.σ. στον ίδιο όμιλο με τον Παναθηναϊκό). Σαν χθες πριν 12 ακριβώς χρόνια έπαιξα το πρώτο μου ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη Βιγιαρεάλ ήταν διαφορετικά γιατί κάναμε μια πολύ καλή πορεία, φτάσαμε μέχρι τους «8». Εκεί υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες, ο Πελεγκρίνι στον πάγκο, μια διετία από την οποία επίσης έχω πολλές και καλές αναμνήσεις.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα πανηγυρίζει το γκολ του επί του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2008/09.

Sport24.gr: Προφανώς θα θυμάσαι το γκολ που πέτυχες εναντίον του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ, στη φάση των «16» εκείνης της διοργάνωσης.

Α. Ιμπαγάσα: Είναι δυνατόν να μην θυμάμαι εκείνο το γκολ; (πλατιά χαμόγελα!) Δεν συνηθίζω να σκοράρω συχνά και εκείνο το γκολ έβαλε τις βάσεις για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Ήταν και όμορφο σε εκτέλεση και δες πώς έρχονται τα πράγματα, τελικά ήρθα στον Ολυμπιακό, τον μεγάλο αντίπαλο του Παναθηναϊκού!

Sport24.gr: Στη Βιαγιαρεάλ είχες και την πρώτη σου επαφή με τον Βαλβέρδε, τον Μαρκάνο και τον Φουστέρ.

Α. Ιμπαγάσα: Όταν έφυγε από τη Βιαγιαρεάλ ο Πελεγκρίνι, ήρθε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Παίξαμε καλή μπάλα, αλλά δεν σταθήκαμε τυχεροί στα πρώτα παιχνίδια και τελικά ο προπονητής αντικαταστάθηκε. Τελείωσε εκείνη η σεζόν, με πήρε ο Ολυμπιακός, είχαμε άλλον τεχνικό, αλλά μια εβδομάδα αργότερα ήρθε και πάλι ο Βαλβέρδε, ο οποίος είχε ήδη δουλέψει εδώ και τον αγαπούσε πολύ ο κόσμος. Έτσι συνεργαστήκαμε ξανά, ενώ ξανάπαιξα μαζί με τους Μαρκάνο και Φουστέρ, που τους είχα συμπαίκτες. Είναι ωραίο να συναντάς παλιούς σου συμπαίκτες σε άλλες ομάδες, από τα όμορφα χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Βαλβέρδε και Ιμπαγάσα συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στη Βιγιαρεάλ τη σεζόν 2009/10.

Sport24.gr: Όταν αγωνιζόσουν στη Βιγιαρεάλ συμπλήρωσες 340 παιχνίδια στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ξεπέρασες τα 339 του Φερνάντο Κάσερες και έγινες ο Αργεντίνος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ισπανική Λίγκα.

Α. Ιμπαγάσα: Ακόμα μια όμορφη ανάμνηση από την καριέρα μου. Ήταν κάτι ξεχωριστό να είμαι ο Αργεντίνος με τα περισσότερα παιχνίδια στην Πριμέρα, αλλά βέβαια, όπως καταλαβαίνεις, και αυτό το ρεκόρ θα το σπάσει ο Μέσι, που καταρρίπτει ότι του βάλεις μπροστά του! Χαίρομαι όμως, αφού και αυτός είναι Αργεντίνος.

3. ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (2010-ΣΗΜΕΡΑ)

Sport24.gr: Ας περάσουμε τώρα στον Ολυμπιακό. Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις εδώ;

Α. Ιμπαγάσα: Υπήρξαν επαφές με ανθρώπους του συλλόγου, η ιδέα ήταν και ενδιαφέρουσα και ελκυστική, είχα δει και κάποια ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πήρα λοιπόν την απόφαση να έρθω, να κάνω ακόμα μια αλλαγή στην καριέρα μου και να αγωνιστώ σε μια καινούργια χώρα και η αλήθεια είναι ότι όλα μου έχουν πάει καλά εδώ. Κέρδισα τίτλους, οπότε είμαι χαρούμενος για το βήμα που έκανα.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Sport24.gr: Το ταλέντο σου είναι αναμφισβήτητο. Όμως αυτό που σε έχει κάνει τόσο αγαπητό στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι η μαχητικότητα, το πείσμα, το πάθος που βγάζεις μέσα στα παιχνίδια.

Α. Ιμπαγάσα: Το δικό μου συναίσθημα απέναντι στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι η ευγνωμοσύνη, γιατί από την πρώτη στιγμή, όπως σου είπα και πριν, με «αγκάλιασαν», με στήριξαν, με αγάπησαν. Γι’ αυτό κι εγώ, σε κάθε παιχνίδι θέλω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, να έχω σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, να προσφέρω την εμπειρία μου και να βοηθάω τους νεότερους συμπαίκτες μου. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι το εκτιμούν αυτό, γι’ αυτό και όπου πάω, οι φίλοι του Ολυμπιακού αναγνωρίζουν την προσπάθειά μου μέσα στο γήπεδο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα.

Βίντεο: Ο Ιμπαγάσα και οι ασίστ

Sport24.gr: Πώς νιώθεις κάθε φορά που δίνεις μια ασίστ σε έναν συμπαίκτη σου;

Α. Ιμπαγάσα: Νιώθω ευτυχισμένος. Δεν είμαι ένας παίκτης που βάζει συχνά γκολ και όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Κάθε φορά λοιπόν που βοηθάω με τις ασίστ μου να μπαίνουν γκολ και να παίρνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, αισθάνομαι την ικανοποίηση ότι έχω συνεισφέρει, γιατί εκτέλεση και δημιουργία πηγαίνουν συνήθως μαζί.

Βίντεο: Ο Ιμπαγάσα και οι τίτλοι που έχει κερδίσει στον Ολυμπιακό

Sport24.gr: Στα τρία χρόνια που βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό, έχεις κερδίσει 5 τίτλους, τρία πρωταθλήματα και δυο Κύπελλα. Τι αισθάνεσαι για αυτά τα τρόπαια;

Α. Ιμπαγάσα: Όπως είπα και πριν, αποδείχτηκε μια σωστή επιλογή να κάνω αυτό το βήμα στην καριέρα μου φεύγοντας από την Ισπανία για να έρθω στην Ελλάδα. Στην πρώτη μου κιόλας σεζόν γεύτηκα τη χαρά της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος, που ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερο αφού την προηγούμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει το νταμπλ. Στη συνέχεια ήρθαν και τα δυο νταμπλ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους παίκτες, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουμε χαρά στους φιλάθλους μας, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει ότι κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Εύχομαι να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή και φέτος και παιχνίδι με το παιχνίδι να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

Sport24.gr: Πώς είναι να έχεις συμπαίκτες πλέον, παίκτες που για πολλά χρόνια ήταν αντίπαλοί σου στην Ισπανία, όπως ο Ορμπάιθ, ο Ριέρα, ο Τόρες, ο Σαβιόλα και άλλοι;

Α. Ιμπαγάσα: Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ. Έχουν υπάρξει πολλές φορές στην καριέρα μου που έχω σκεφτεί «πόσο ωραίο θα ήταν να έπαιζα στην ίδια ομάδα με τον τάδε ή τον δείνα αντίπαλο». Περνούν τα χρόνια και αλλάζοντας ομάδες, βρίσκεις αρκετούς από αυτούς να είναι πλέον συμπαίκτες σου. Όταν συμβαίνει, νομίζω ότι είναι και αυτό ένα από τα όμορφα πράγματα που προσφέρει το ποδόσφαιρο.

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Βίντεο: Ο Αριέλ Ιμπαγάσα σχολιάζει τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ

Sport24.gr: Πώς σχολιάζεις το γκρουπ του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Α. Ιμπαγάσα: Είναι ένα δύσκολο γκρουπ, όπως όλα τα γκρουπ, ζόρικο. Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η μεγάλη δύναμη στη Γαλλία αυτή την εποχή, η Άντερλεχτ είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα του Βελγίου. Εμείς βρισκόμαστε σε μια σταθερή γραμμή, κερδίζουμε τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα και παίρνουμε μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς βέβαια να προκρινόμαστε, ενώ η Μπενφίκα είναι η κορυφαία ομάδα μαζί με την Πόρτο στην Πορτογαλία. Πρόκειται λοιπόν για ένα δύσκολο γκρουπ και ελπίζουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Sport24.gr: Από τους τρεις αντιπάλους του Ολυμπιακού, ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πιο δύσκολος;

Α. Ιμπαγάσα: Και οι τρεις. Και οι τρεις ομάδες είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Εκπροσωπούν διαφορετικά πρωταθλήματα, πορτογαλικό, γαλλικό και βελγικό. Όλα αυτά τα πρωταθλήματα είναι ανταγωνιστικά, οπότε και οι τρεις αντίπαλοι θα είναι ζόρικοι. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα. Αρχίζοντας τον όμιλο με ένα καλό αποτέλεσμα είναι πάντοτε σημαντικό, γιατί η ψυχολογία των παικτών θα ανέβει και ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος από την ομάδα. Μακάρι να κερδίσουμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας.

Sport24.gr: Οπότε δίνεις πιθανότητες στον Ολυμπιακό να προκριθεί.

Α. Ιμπαγάσα: Πιθανότητες έχουν και οι τέσσερις ομάδες. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα προκριθεί και ποιος όχι. Θα παιχτούν έξι δύσκολα παιχνίδια εναντίον όλων, θα πρέπει να σταθεί η ομάδα στο ύψος της και να προσπαθήσει για το καλύτερο. Όταν ολοκληρωθεί ο όμιλος, τότε θα ξέρουμε αν ο Ολυμπιακός τα πήγε καλά ή όχι.

5. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Αριέλ Ιμπαγάσα και Κριστιάνο Ρονάλντο σε αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2008/09.

Sport24.gr: Την περασμένη σεζόν είδαμε δυο γερμανικές ομάδες να αποκλείουν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τους δυο «γίγαντες» του ισπανικού ποδοσφαίρου, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Πιστεύεις ότι αυτό αντιπροσωπεύει μια γενικότερη αλλαγή στον ευρωπαϊκό χάρτη;

Α. Ιμπαγάσα: Είναι πιθανό. Μπορεί να δούμε μια τέτοια αλλαγή, αλλά για να δώσουμε ακόμα πιο σωστή ερμηνεία, πρέπει να αξιολογήσουμε την Μπουντεσλίγκα που έχει βελτιωθεί και έχει γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική. Η Μπάγερν ανήκει στις κορυφαίες ομάδες, η Μπορούσια Ντόρτμουντ «χτυπάει και αυτή την πόρτα», στην Ισπανία υπάρχουν η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, στην Αγγλία οι δυο ομάδες του Μάντσεστερ. Είναι πολύ ενδιαφέρον σε μια διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ να υπάρχει συναγωνισμός ανάμεσα σε ομάδες από διαφορετικά πρωταθλήματα, να υπάρχουν αυτές οι «αλλαγές», αλλά και οι «επιστροφές», γιατί είναι φυσιολογικό φέτος τόσο η Ρεάλ όσο και η Μπάρσα να είναι ξανά από τα φαβορί για να παίξουν τον τελικό.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Sport24.gr: Ποιο είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα για σένα, η Πριμέρα Ντιβισιόν ή η Πρέμιερ Λιγκ;

Α. Ιμπαγάσα: Για μένα η Πρέμιερ Λιγκ είναι η κορυφαία. Και λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αγωνιστώ εκεί στην καριέρα μου. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον παίκτη, τα γήπεδα είναι πάντοτε γεμάτα, το επίπεδο των απαιτήσεων είναι εντυπωσιακό και το μοναδικό που έχουν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές είναι να προπονούνται και να παίζουν ποδόσφαιρο.

6. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Sport24.gr: Σε έχει στεναχωρήσει το γεγονός ότι έπαιξες μόνο δυο φορές με την Εθνική Αργεντινής;

Α. Ιμπαγάσα: Ναι, εννοείται, με τόσα χρόνια παρουσίας στην Ευρώπη προφανώς και θα ήθελα να έχω περισσότερες συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, όμως η Αργεντινή είναι μια χώρα που «παράγει» συνεχώς μεγάλα ταλέντα και είναι δύσκολο να βρεις θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οι εκλέκτορες έχουν μεγάλα περιθώρια επιλογής. Εγώ πάντοτε δούλευα όσο καλύτερα μπορούσα περιμένοντας τις ευκαιρίες, είχα πολύ λίγες είναι η αλήθεια, αλλά δεν πειράζει. Είναι κάτι που το έχω αποδεχτεί.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Μαζί με τον Ρικέλμε (αριστερά), λίγες ώρες πριν κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική Αργεντινής εναντίον της Ιαπωνίας (18/8/2004) (φωτο Clarin/Juan Manuel Foglia)

Sport24.gr: Πιστεύεις ότι η Αργεντινή μπορεί να κερδίσει το Μουντιάλ του χρόνου στη Βραζιλία;

Α. Ιμπαγάσα: Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Πιστεύω ότι η Γερμανία, η Βραζιλία και η Ισπανία είναι ανώτερες αυτή τη στιγμή από την Αργεντινή, αυτές είναι τα φαβορί.

Sport24.gr: Δίνεις πιθανότητες στην Ελλάδα να προκριθεί στο Μουντιάλ;

Α. Ιμπαγάσα: Ναι, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές τα έχει πάει καλά, έχει κερδίσει τα περισσότερα παιχνίδια, το ηθικό της ομάδας είναι καλό, οι φίλαθλοι είναι δίπλα στην Εθνική. Μένουν ακόμα δυο παιχνίδια και μπορεί να περάσει είτε πρώτη είτε να πάει στα μπαράζ. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουν, βλέπω ότι οι παίκτες χαίρονται να εκπροσωπούν τη χώρα τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

7. HIGHLIGHTS ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Βίντεο: Ιμπαγάσα, το κορυφαίο γκολ του, η καλύτερη ασίστ που έχει δώσει και το καλύτερο γήπεδο στο οποίο έχει αγωνιστεί

Sport24.gr: Ποιο είναι το σημαντικότερο γκολ που έχεις πετύχει, ποια η καλύτερη ασίστ που έχεις δώσει και ποιο το καλύτερο γήπεδο στο οποίο έχεις παίξει;

Α. Ιμπαγάσα: Το καλύτερο γήπεδο είναι το «Ολντ Τράφορντ» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου έπαιξα με τη Βιγιαρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το σημαντικότερο γκολ εκείνο εναντίον του Παναθηναϊκού γιατί ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ και βοήθησε στο να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και η καλύτερη ασίστ εκείνη που έδωσα με τακουνάκι στον Φερνάντο Τόρες μέσα στο «Καμπ Νόου» στο πρώτο λεπτό του αγώνα και κατέληξε σε γκολ.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Βίντεο: Ιμπαγάσα, ο καλύτερος συμπαίκτης του, ο πιο δύσκολος αντίπαλος και ο καλύτερος προπονητής στην καριέρα του

Sport24.gr: Ποιος υπήρξε ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες στην καριέρα σου, ποιος ο δυσκολότερος αντίπαλος και τέλος, ποιος ο καλύτερος προπονητής που είχες;

Α. Ιμπαγάσα: Δύσκολη ερώτηση… Προπονητές πολλοί, καλοί, που μου έμαθαν πολλά πράγματα. Για μένα ο Πελεγρίνι, ο Γρεγόριο Μανθάνο, ο Κούπερ και ο Λουίς Αραγονές. Και με τον Βαλβέρδε είχα πολύ καλή σχέση. Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ήταν ο Σαμουέλ Ετό στη Μαγιόρκα, όταν ήταν νέος. «Βρισκόμασταν» μέσα στο γήπεδο, συμπληρώναμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ο Ετό είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, έκανε μεγάλη καριέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί του. Διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις μέχρι σήμερα. Και ο πιο δύσκολος αντίπαλος; Δεν θα διαλέξω έναν παίκτη, αλλά μια ομάδα. Νομίζω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πάντοτε ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για μένα, με όλους αυτούς τους καταπληκτικούς παίκτες μου δημιουργούσε πάντοτε πρόβλημα στο να την αντιμετωπίσω.

8. SUPER LEAGUE ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Sport24.gr: Στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Η ΑΕΚ δεν βρίσκεται πλέον στην Super League, ενώ ο Παναθηναϊκός κινείται στη μετριότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτό βοηθάει τον Ολυμπιακό να παίρνει πιο εύκολα τους τίτλους, πώς επηρεάζει όμως συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Α. Ιμπαγάσα: Για μένα αυτό είναι αρνητικό, είναι κρίμα γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλές δεκαετίες παράδοσης και παρουσίας μεγάλων συλλόγων με εμπειρία και ιστορία, όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και πάντοτε με κάποια μικρότερη ομάδα που καταφέρνει να μπει σφήνα, όπως πέρυσι ο Αστέρας Τρίπολης. Είναι κρίμα λοιπόν, γιατί πέφτει το επίπεδο της Λίγκας, είναι κρίμα να υπάρχει μόνο μια ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι, θα συμφωνήσω ότι με αυτή την κατάσταση ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει τίτλους, όμως μακάρι η ΑΕΚ να επιστρέψει σύντομα στη μεγάλη κατηγορία και ο Παναθηναϊκός να φτάσει ξανά σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να διεκδικεί μαζί με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό τους τίτλους στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα θα γίνει ξανά ανταγωνιστικό, πιο θεαματικό και θα υπάρχει η δυνατότητα να βγουν και άλλες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα της καθολικής αναγνώρισης των φιλάθλων στην αξία του Αριέλ Ιμπαγάσα. Από την κερκίδα του "Ελ Μαδριγάλ" στο Βιγιαρεάλ.

Sport24.gr: Έχεις αγωνιστεί στην Αργεντινή και στην Ελλάδα, δυο χώρες που έχουν σημαντικά προβλήματα με τη βία στα γήπεδα. Ποια είναι η γνώμη σου;

Α. Ιμπαγάσα: Ναι, είναι αλήθεια, γι’ αυτό σου έλεγα λίγο πριν ότι για μένα η Πρέμιερ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, γιατί υπάρχει μεγάλος σεβασμός από την πλευρά των φιλάθλων προς τους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς η βία τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Ελλάδα, είναι δύσκολο να ελεγχθεί, βλέπουμε ότι η αστυνομία δεν τα καταφέρνει και όλη αυτή η κατάσταση που ήδη υπήρχε, έχει γίνει ακόμα χειρότερη με την κρίση που περνάει η χώρα και την πέρασε και η Αργεντινή λίγο παλιότερα. Μεγάλη μερίδα των οπαδών πηγαίνει στο γήπεδο αποφασισμένη να ξεσπάσει είτε στην αστυνομία είτε στους παίκτες είτε στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Sport24.gr: Η χώρα σου, η Αργεντινή, ένιωσε τι σημαίνει οικονομική κρίση. Εσύ ζεις τώρα στην Ελλάδα, η οποία περνάει μια παρόμοια κατάσταση. Πώς το σχολιάζεις;

Α. Ιμπαγάσα: Είναι λυπηρό, είναι προφανές ότι είναι κρίμα να βιώνει ο κόσμος τέτοιες καταστάσεις. Η Αργεντινή είναι πολύ πλούσια χώρα, αλλά με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, υπάρχουν πολλά προβλήματα και μεγάλη εγκληματικότητα. Στην Ελλάδα συνδυάζονται η πολιτική κρίση με την οικονομική, με αποτέλεσμα ο απλός κόσμος να περνάει πολύ δύσκολα. Ελπίζω, εύχομαι, να βελτιωθεί η κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται.

9. ΠΕΡΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Μαζί με τον Σαβιόλα, συμπαίκτη του πλέον στον Ολυμπιακό (Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίτης, 2008/09)

Sport24.gr: Έχεις παίξει μαζί ή εναντίον κάποιου παίκτη, ή έχεις δει γενικότερα κάποιον παίκτη που να σου θυμίζει εσένα, που να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του;

Α. Ιμπαγάσα: Νομίζω ότι ένας παίκτης που μου θυμίζει αρκετά τις κινήσεις και τον δικό μου τρόπο παιχνιδιού είναι ο Μπόρχα Βαλέρο, που αγωνίζεται τώρα στην Φιορεντίνα και με τον οποίο έπαιξα μαζί στη Μαγιόρκα. Ο Μπόρχα προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι ένα από τα μεγάλα ταλέντα που έχει βγάλει το ισπανικό ποδόσφαιρο. Αυτός θα έλεγα ότι μου μοιάζει στο στιλ παιχνιδιού.

Sport24.gr: Ζηλεύεις τους νέους παίκτες που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους;

Α. Ιμπαγάσα: Ναι, είναι φυσιολογικό. Θα μου άρεσε να γινόμουν ξανά 18 χρονών για να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο που είναι το μόνο πράγμα που ξέρω τόσο καλά, που μου αρέσει και που το κάνω από μικρός. Θα μου άρεσε, ναι, όμως η πραγματικότητα λέει ότι μου μένει ακόμα λίγος χρόνος, οπότε αυτό που κάνω είναι να απολαμβάνω κάθε στιγμή και κάθε παιχνίδι για όσο θα παίζω ακόμα.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Sport24.gr: Αν ξεκινούσες τώρα την καριέρα σου, τί είναι αυτό που θα άλλαζες; Έχεις μετανιώσει για κάτι; Ή για κάποια πρόταση που σου έγινε και την απέρριψες;

Α. Ιμπαγάσα: Πρόταση από ομάδα όχι. Όμως νομίζω ότι θα άλλαζα κάποια πράγματα. Θα μου άρεσε να είμαι 18 χρονών, αλλά με την εμπειρία που έχω τώρα. Όταν είσαι μικρός, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, μεγαλώνοντας, με την εμπειρία που αποκτάς, ξέρεις πώς να αντιδράσεις σε διάφορες καταστάσεις. Πολλές φορές παλιότερα έκανα κάτι νομίζοντας ότι είναι το σωστό, όμως τελικά αποδεικνυόταν το αντίθετο. Αλλά αυτός είναι ο νόμος της ζωής, δεν πειράζει λοιπόν.

Βίντεο: Ιμπαγάσα, το καλύτερο στοιχείο του και αυτά που θα ήθελε να διορθώσει

Sport24.gr: Ποιο στοιχείο του παιχνιδιού σου θεωρείς το καλύτερο και ποιο το χειρότερο, αυτό που θα ήθελες να διορθώσεις;

Α. Ιμπαγάσα: Το καλύτερο στοιχείο μου είναι η διορατικότητα του παιχνιδιού. Το ότι παίζω σχεδόν πάντα με τη μία τη μπάλα. Αυτό που θα ήθελα να διορθώσω; Να είμαι πιο εγωιστής μέσα στην περιοχή και πιο γρήγορος.

Sport24.gr: Αν ο γιος σου αποφασίσει να γίνει ποδοσφαιριστής, ποια θα είναι η πρώτη συμβουλή που θα του δώσεις;

Α. Ιμπαγάσα: Η συμβουλή μου θα είναι να σπουδάσει. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ δύσκολο, πολύπλοκο. Είναι μικρός και τώρα σειρά έχει το σχολείο. Αλλά αν τελικά θελήσει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, η συμβουλή μου θα είναι να ακούει πάντοτε τον προπονητή του, αυτό είναι αρκετό.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Ο Ιμπαγάσα (όρθιος αριστερά) πρωταθλητής Κόσμου U20 το 1995 στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Sport24.gr: Ποιος είναι καλύτερος; Ο Μαραντόνα ή ο Μέσι;

Α. Ιμπαγάσα: Ο Μαραντόνα στην εποχή του και ο Μέσι τώρα.

Sport24.gr: Μαραντόνα ή Πελέ;

Α. Ιμπαγάσα: Μαραντόνα.

Sport24.gr: Η αγαπημένη σου ομάδα;

Α. Ιμπαγάσα: Μαγιόρκα.

Sport24.gr: Η αγαπημένη σου Εθνική;

Α. Ιμπαγάσα: Αργεντινή.

Sport24.gr: Το πιο ωραίο παιχνίδι που έχεις δει;

Α. Ιμπαγάσα: Είναι πάρα πολλά, δεν μπορώ να επιλέξω. Το πιο πρόσφατο, Ισπανία – Χιλή.

10. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Βίντεο: Ο Ιμπαγάσα και το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του

Sport24.gr: Πώς έχεις φανταστεί το τελευταίο σου παιχνίδι; Νιώθεις έτοιμος για αυτή τη στιγμή; Θα ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον Ολυμπιακό ή θέλεις να γυρίσεις στη Μαγιόρκα ή στη Λανούς;

Α. Ιμπαγάσα: Όχι, δεν είμαι ακόμα έτοιμος για το τελευταίο μου παιχνίδι. Δεν περνάει ακόμα από το μυαλό μου. Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει μετά από μερικούς μήνες. Αλλά γυροφέρνω τη σκέψη ότι πιθανότατα θα είναι εδώ στον Ολυμπιακό το τελευταίο μου παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι θα αποσυρθώ ούτε στη Λανούς ούτε στη Μαγιόρκα, γιατί πέρασε ο καιρός, άλλαξαν πολλά πράγματα και μάλλον θα το κάνω στον Ολυμπιακό, γιατί από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά, οπότε είναι μια καλή επιλογή για να πω αντίο στο ποδόσφαιρο.

Βίντεο: Ιμπαγάσα και προπονητική

Sport24.gr: Θέλεις να γίνεις προπονητής όταν αποσυρθείς; Πιστεύεις ότι έχεις την υπομονή που απαιτεί το επάγγελμα;

Α. Ιμπαγάσα: Όχι, το έχω κάνει σαφές, γιατί πολλές φορές με έχουν ρωτήσει αν θα ήθελα να γίνω προπονητής. Δεν θα μου άρεσε, δεν είμαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, δεν πήγα να πάρω το δίπλωμα του προπονητή γιατί δεν είναι κάτι που περνάει από το μυαλό μου. Αντίθετα, αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πιθανότατα θα ήθελα να προπονήσω πιτσιρικάδες σε μια ακαδημία, να τους διδάξω πράγματα σχετικά με το ποδόσφαιρο και να ανταποδώσω έτσι στο ποδόσφαιρο κάτι από όλα αυτά που πρόσφερε σε έμενα. Να δώσω συμβουλές σε μικρά παιδιά, δέκα, έντεκα, δώδεκα χρονών, να τους πω ότι πρέπει να σπουδάσουν και παράλληλα να κάνουν και αθλητισμό, αυτό ναι, θα μου άρεσε.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Sport24.gr: Αυτή την ακαδημία θα ήθελες να την κάνεις στην Αργεντινή ή εδώ στην Ελλάδα;

Α. Ιμπαγάσα: Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Είναι ένα σχέδιο που δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Μπορεί να γίνει εδώ ή στη Μαγιόρκα. Όχι στην Αργεντινή γιατί εκεί κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Αυτή είναι η ιδέα που έχω, αλλά δεν την έχω σκεφτεί αναλυτικά, γιατί προς το παρόν συνεχίζω να είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να συνεχίσω να προπονούμαι, να παίζω και να περνάω όμορφα με αυτό που κάνω. Όταν αποσυρθώ, τότε θα ασχοληθώ με το επόμενο βήμα της καριέρας μου.

11. Ο ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΕΛ

Sport24.gr: Τί σου λείπει περισσότερο από την Αργεντινή, τόσα χρόνια που είσαι μακριά της;

Α. Ιμπαγάσα: Οι φίλοι και η οικογένεια. Οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, ο πεθερός μου. Και πολλά μικρά πράγματα που μου λείπουν από τη γειτονιά που μεγάλωσα, εικόνες, αναμνήσεις…

Sport24.gr: Τί κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Α. Ιμπαγάσα: Μου αρέσει να είμαι με την οικογένειά μου, να χαίρομαι την παρουσία των δυο παιδιών μου και της συζύγου μου.

Sport24.gr: Οι αγαπημένες σου διακοπές;

Α. Ιμπαγάσα: Με την οικογένεια στο Ντουμπάι και στη Μαγιόρκα.

Sport24.gr: Το αγαπημένο σου φαγητό;

Α. Ιμπαγάσα: Ασάδο (σ.σ. παραδοσιακό ψητό των Αργεντίνων), αλλά μου αρέσει πολύ και το ψάρι εδώ στην Ελλάδα.

Sport24.gr: Το αγαπημένο σου αυτοκίνητο;

Α. Ιμπαγάσα: BMW X5.

Sport24.gr: Η αγαπημένη σου μουσική;

Α. Ιμπαγάσα: Ροκ εν ρόλ.

Αριέλ Ιμπαγάσα: Τελευταίο ταγκό στο Λιμάνι

Ευχαριστούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Αριέλ Ιμπαγάσα για την παραχώρηση της συνέντευξης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ