ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απόστολος Αποστολόπουλος: Ένας ευφυής φουλ μπακ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΒΟΛΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΒΟΛΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ταχεία εξέλιξη του Απόστολου Αποστολόπουλου μέσα σε ένα χρόνο, που τον οδήγησε σε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Το Sport24.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που έχει ο 18χρονος νέος αριστερός μπακ των "ερυθρόλευκων".

Το βράδυ της Τετάρτης (27/5) το 24ο Ευαγγέλιο "έσκασε" με την πληροφορία ότι ο Ολυμπιακός έκλεισε τον "νέο Τσιμίκα", τον Απόστολο Αποστολόπουλο. Προτού κλείσει τα 18 του χρόνια, ο Σερραίος αριστερός μπακ ανήκει πια στους "ερυθρόλευκους" και αφήνει τον Πανσερραϊκό, στον οποίο αγωνιζόταν από τα τμήματα υποδομής μέχρι την πρώτη ομάδα. Η μεταγραφή στη Βίλεμ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν, αλλά ο τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση οι Πειραιώτες και ασφαλώς η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή, τον οδήγησαν στη μεταγραφή στο λιμάνι.

Ενδεχομένως η πορεία του Τσιμίκα με τα "ερυθρόλευκα" και η μεταγραφή που είναι έτοιμος να κάνει ο συντοπίτης του μπακ έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του Αποστολόπουλου, ο οποίος θα επιδιώξει να κερδίσει εξ' αρχής το στοίχημα και να μείνει στον Ολυμπιακό. Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον νέο ποδοσφαιριστή των "ερυθρόλευκων". Το Sport24.gr επιχειρεί τώρα να σας παρουσιάσει το προφίλ του. Τι παίκτης είναι, ποια είναι τα στοιχεία που τον διακρίνουν, τι να περιμένουν τέλος πάντων οι φίλοι του Ολυμπιακού από το νέο μεταγραφικό απόκτημα;

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί αρχικά είναι πως ο Σερραίος ακραίος αμυντικός έχει παρουσιάσει τρομερή βελτίωση μέσα σε ένα χρόνο. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, αδυνατούν να πιστέψουν πόσο άλλαξε το τελευταίο έτος. Και σωματικά και αγωνιστικά. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει ύψος 1.80 με πολύ δυνατό κορμί. Αριστερός μπακ, ο οποίος όμως τελευταία δούλεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό και το επιθετικό σκέλος. Στον Πανσερραϊκό μιλούν για ένα φουλ μπακ, ο οποίος στα αμυντικά του καθήκοντα είναι πολύ σκληρός και παθιασμένος.

ΛΙΓΟΜΙΛΗΤΟΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΣ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φετινό πρωτάθλημα (1ος όμιλος Γ' Εθνικής) πραγματοποίησε τρία τάκλιν στην περιοχή της ομάδας του. Και τα τρία ήταν επιτυχημένα. Σε πολλά παιχνίδια ανέβαινε ψηλά, έπαιρνε πρωτοβουλίες και βοήθησε τα "λιοντάρια" στο επιθετικό παιχνίδι, με πολύ καλές σέντρες , ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δοκίμαζε το πόδι του εκτός περιοχής. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά το αριστερό πόδι, δεν διακρίνεται για την ταχύτητά του, όχι όμως πως είναι και αργός για τη θέση που αγωνίζεται.

Είχε προκαλέσει εντύπωση σε πολλούς ο τρόπος που αγωνίστηκε στο φετινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βόλο, ομάδα που συμμετέχει στη Super League 1. Λες και επρόκειτο για έναν μπακ αυτής της κατηγορίας, έτοιμο για το επόμενο βήμα. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, μιλούν για έναν ευφυή ανασταλτικά μπακ, αλλά και για έναν χαρακτήρα αδαμάντινο. Λιγομίλητο, πειθαρχημένο, δεν προκαλεί προβλήματα, δουλευταρά, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του (προπονητής στην ομάδα Σέρρες 1800) δούλευαν πολλές ώρες μαζί, ξέχωρα από το πρόγραμμα που έκανε ο μικρός με τον Πανσερραϊκό σε καθημερινή βάση.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Ολυμπιακό έχει μπει ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό. Αν δηλαδή τον πουλήσουν στο μέλλον οι "ερυθρόλευκοι", τότε ένα ποσό θα καταλήξει στα ταμεία του Πανσερραϊκού, που ετοιμάζεται από ερασιτεχνική ομάδα να γίνει -εκ νέου- επαγγελματική.

Από εκεί και πέρα, ο Αποστολόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, δεσμεύεται δηλαδή στο λιμάνι έως το 2023. Και κάτι τελευταίο. Στις Σέρρες μιλούν για deal καλύτερο από αυτό που είχε γίνει με τον Τσιμίκα, αλλά παραδέχονται πως τα χρήματα που θα είχαν λάβει για την παραχώρηση του 18χρονου θα ήταν πολλά περισσότερα αν ο Πανσερραϊκός ήταν επαγγελματική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

24ο Ευαγγέλιο: O Ολυμπιακός έκλεισε τον "νέο Τσιμίκα"
Ολυμπιακός: Πωλείται ο Έντγκαρ Ιέ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ