ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός, εντός της ημέρας η απόφαση

PREGAME / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
PREGAME / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

H ΠΑΕ Ολυμπιακός απολογήθηκε το πρωί της Παρασκευής (06/12) στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League και αιτήθηκε να υπάρξει ποινή μόνο για τα υβριστικά συνθήματα προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών. Εντός της ημέρας η απόφαση.

Το πρωί της Παρασκευής (06/12) πραγματοποιήθηκε η απολογία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τους "ερυθρολεύκους" εκπροσώπησε ο δικηγόρος της ΠΑΕ, Γιώργος Χατζησαββάογλου, αλλά και ο γ' αντιπρόεδρος της ομάδας, Κώστας Καραπαπάς.

Ο κ. Χατζησαββάογλου στην αγόρευσή του σημείωσε πως στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρει πως παίκτης της αποστολής του ΠΑΟΚ πέταξε μπουκάλι στους αστυνομικούς και ότι καλώς δεν έχει κληθεί σε απολογία, καθώς ο παρατηρητής δεν αναφέρει το γεγονός στην έκθεσή του.

"Όπως αναφέρεται στην κλήση, οι οπαδοί με διαπιστεύσεις εξύβριζαν, έριξαν μπουκάλι με νερό και ότι απρόκλητα επιτέθηκαν στην αστυνομία, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Ο παρατηρητής δεν έχει δικαίωμα να γράψει κάτι που δεν το αντιλήφθηκε με τις αισθήσεις του. Μου είπε, ότι του είπε ο αστυνομικός ότι τραυματίστηκε από τα επεισόδια... Κανονιστικά η έκθεση αστυνομίας απαγορεύεται να ληφθεί υπόψη. Η είσοδος φιλάθλων με διαπιστεύσεις στα αποδυτήρια είναι κάτι για το οποίο δεν υπάρχει πρόβλεψη από τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Από τη στιγμή που ο κανονισμός τιμωρεί την είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, δεν γίνεται να ελεγχθούμε πειθαρχικά για το συγκεκριμένο", ανέφερε ο Χατζησαββάογλου.

Το αίτημα του Ολυμπιακού, όπως υποστήριξε ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας, είναι να υπάρξει ποινή μόνο για το υβριστικό σύνθημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραπαπάς σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ήμουν παρών όταν έφτασαν οι αποστολές. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προκάλεσαν κι έτσι άρχισε. Κανείς δεν ακούμπησε παίκτη του ΠΑΟΚ. Δεν πέταξε κανένας κάτι στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν τον είδα. Ρώτησα τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά και μου είπε ότι κάποιος του είπε ότι τραυματίστηκε αστυνομικός.

Την αποστολή του ΠΑΟΚ κανείς δεν την ακούμπησε. Δεν την πλησίασε. Ήταν πολύ μικρή η διάρκεια των γεγονότων. Στο ημίχρονο κανείς διαπιστευμένος δεν έφτασε στα αποδυτήρια. Σε εκείνο το σημείο είναι οι ηλεκτρολόγοι, η αθλητική βία. Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε στο ημίχρονο, όλα αυτά είναι μυθεύματα του ΠΑΟΚ".

Η απόφαση για την τιμωρία των "ερυθρολεύκων" αναμένεται εντός της ημέρας. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός απειλείται με ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2 έως 4 αγωνιστικές, αλλά και βαρύ πρόστιμο, καθώς κλήθηκε, μεταξύ άλλων, και με βάση το άρθρο 15 4β του ΚΑΠ. Σε περίπτωση που υπάρξει ποινή κεκλεισμένων των θυρών, τότε ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να παίξει χωρίς φιλάθλους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 1.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ