ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άνωθεν ερωτηματικά για Νόιτινκ και Ζιλέ

RSC Anderlecht player Bram Nuytinck, right, challenges Sporting Lokeren player Hamdi Harbaoui during the Jupiler Pro League play-offs match at the Contstant Vandenstock stadium in Brussels, Sunday May 18, 2014. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
RSC Anderlecht player Bram Nuytinck, right, challenges Sporting Lokeren player Hamdi Harbaoui during the Jupiler Pro League play-offs match at the Contstant Vandenstock stadium in Brussels, Sunday May 18, 2014. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Απαισιόδοξος ο αθλητικός διευθυντής της Άντερλεχτ για την πιθανότητα μεταγραφής του Νόιτινκ στον Ολυμπιακό, κάθετος ο πρόεδρος της Ναντ σχετικά με τις φήμες για τον Ζιλέ και τους "ερυθρόλευκους". Επιμένουν στο εξωτερικό για τον Τσέρτσι.

Ο Μπραμ Νόιτινκ είναι πράγματι ένας από τους στόχους του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Ο Ολλανδός στόπερ είναι και ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων του Μπέσνικ Χάσι, που τον γνωρίζει άριστα από την κοινή τους θητεία στην Άντερλεχτ.

Οι δύο άνδρες έχουν μιλήσει και ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει εξηγήσει στον 27χρονο (4/5/1990) αριστεροπόδαρο αμυντικό ότι επιθυμεί να συνεργαστούν ξανά, αυτή την φορά στον Πειραιά. Ο Νόιτινκ δεν... πετάει τη σκούφια του για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το συζητάει. Και ένα συμβόλαιο λίγο καλύτερο -σε οικονομικούς όρους- από αυτό που είχε στην Άντερλεχτ θα μπορούσε να τον πείσει.

Πάντως ο αθλητικός διευθυντής της βελγικής ομάδας πιστεύει ότι ένα τέτοιο deal δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο Χέρμαν Βαν Χόλσμπικ παραδέχθηκε ότι έχει μιλήσει με τον Μπέσνικ Χάσι, έπειτα από πρωτοβουλία του 46χρονου τεχνικού. Φυσικά με αντικείμενο συζήτησης μια πιθανή μετακίνηση του Νόιτινκ στον Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Βαν Χόλσμπικ αμφιβάλλει για τις πιθανότητες να προχωρήσει ένα τέτοιο σενάριο. Το Σάββατο (1/7) υποστήριζε ότι συνολικά είναι μια υπόθεση πολύ ακριβή για τον Ολυμπιακό.

Τα νούμερα δεν τον δικαιώνουν πάντως. Με το συμβόλαιο του Ολλανδού στόπερ να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018, η Άντερλεχτ δεν μπορεί να πάρει πολλά περισσότερα από 1 - 1,5 εκατ. ευρώ. Χρήματα που δίνουν οι "ερυθρόλευκοι" για παίκτη που πιστεύουν ότι θα τους κάνει τη δουλειά. Και ο Νόιτινκ θα υπέγραφε με κάτι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ το χρόνο. Και αυτό το ποσό μέσα στο οικονομικό πλαίσιο των Πειραιωτών.

Ο Βαν Χόλσμπικ μπορεί κάλλιστα να πιέζει καταστάσεις διαρρέοντας τα "δεν μπορεί ο Ολυμπιακός", ενώ παράλληλα θεωρεί ότι ο Νόιτινκ είναι πιο πιθανό να καταλήξει σε μια ομάδα ενός από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. "Αν ο Μπραμ θέλει, μπορεί ακόμη να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μιλήσουμε για νέο συμβόλαιο". Και την περίπτωση ανανέωσης με τον παίκτη έβαζε στο κόλπο το Σάββατο ο αθλητικός διευθυντής των Βέλγων.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΝΤ

Κάθε άλλο παρά διατεθειμένη να διευκολύνει τις καταστάσεις για Ολυμπιακό και Γκιγιόμ Ζιλέ είναι η διοίκηση της Ναντ. Προ ημερών ο πρόεδρος των "καναρινιών" είχε ξεκαθαρίσει ότι ο 33χρονος χαφ δεν είναι προς πώληση. Το Σάββατο επέμενε ότι τα περί Ζιλέ και Ολυμπιακού ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας!

Ο Κιτά τόνιζε ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση των "ερυθρολεύκων" για τον παίκτη. Είναι προφανές ότι στη Ναντ δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση απλά να αφήσουν τον Ζιλέ ελεύθερο για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Επομένως είτε ο Βέλγος μέσος θα πρέπει να βρει δίαυλο επικοινωνίας με την ομάδα του, είτε οι πρωταθλητές Ελλάδας να μπουν σε διαδικασία συζητήσεων με την διοίκηση της γαλλικής ομάδας για την απόκτηση του παίκτη έναντι ενός ποσού που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το να θέλει ο Ολυμπιακός να πληρώσει ομάδα για 33χρονο παίκτη πάντως είναι... χλωμό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη Γαλλία υπάρχει και μια άλλη φωνή, που θέλει την πλευρά του Ζιλέ να το παίζει... δίπορτο, ψάχνοντας είτε την μετακίνηση στον Ολυμπιακό είτε την επέκταση συμβολαίου (λήγει το καλοκαίρι του 2018) με τη Ναντ... Πάντως στο Λιμάνι εξακολουθεί να υπάρχει αισιοδοξία για αίσιο τέλος στο θέμα.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΣΕΡΤΣΙ

Τέλος, συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για τον Ολυμπιακό και τον Αλέσιο Τσέρτσι. Ο Ιταλός έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης και μια σειρά από ομάδες εξετάζουν την απόκτηση του, ωστόσο σε Ιταλία και Ισπανία επιμένουν ότι οι Πειραιώτες έχουν το προβάδισμα. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η καλύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του ο 29χρονος μεσοεπιθετικός είναι από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η περίπτωση του Τσέρτσι δεν επιβεβαιώνεται από τους "ερυθρόλευκους". Δεν διαψεύδεται κιόλας είναι η αλήθεια. Δεν είναι απλή υπόθεση όπως και να 'χει. Οι γνωρίζοντες δεν δίνουν και πολλές πιθανότητες για μια τέτοια κίνηση.

Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι σε Ισπανία και Ιταλία, υψηλό το κασέ του παίκτη που πάντως δεν βρίσκεται στην προ τριετίας κατάσταση του και ξέρει ότι ποτέ δεν μπορεί να βρει (τουλάχιστον στην Ευρώπη) τα 2,5 εκατ. ευρώ που εισέπραττε ετησίως στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Και η πλευρά του παίκτη τηρεί σιγή ιχθύος για την ώρα. Άλλωστε είμαι μια κατάσταση που βολεύει τον Τσέρτσι και δικαιολογημένα αφού είναι σε αναζήτηση ομάδας. Δεν μοιάζει να συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες του Ιταλού, αλλά σε μια μεταγραφική περίοδο είναι απαραίτητο να κρατάμε μια... πισινή.

*** Στη Λέγκια περιμένουν τον Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε να εμφανιστεί κανονικά στην προπόνηση της ομάδας την Κυριακή (2/7). Οι Πολωνοί είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα, τουλάχιστον μέχρι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους για την παραχώρηση του παίκτη. Στον Ολυμπιακό ή σε οποιονδήποτε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον 28χρονο Βέλγο.

Photo credits: (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ευρωπαϊκή διάκριση του Ταχτσίδη
Κίκε Σετιέν για Λιβάγια, Έλντερ Λόπες και Ολυμπιακό
Η Στεάουα Βουκουρεστίου κοιτάζει την περίπτωση Ντα Κόστα
Τα νέα... κόλπα του Χάσι στο Ρέντη
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ