ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντικατάσταση των διαιτητών του ντέρμπι ζητά ο Ολυμπιακός

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέσω επιστολής του Σάββα Θεοδωρίδη στις ΕΠΟ, ΚΕΔ και UEFA, ο Ολυμπιακός ζητά την αντικατάσταση των διαιτητών και των βοηθών τους για το ντέρμπι με την ΑΕΚ (4/2, 19:30).

Την αντικατάσταση των Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλου και των βοηθών που ορίστηκαν να διευθύνουν το ντέρμπι της Κυριακής (4/2, 19:30) κόντρα στην ΑΕΚ στο Φάληρο, ζητά ο Ολυμπιακός μέσω επιστολής του Σάββα Θεοδωρίδη που κοινοποιήθηκε σε ΕΠΟ, ΚΕΔ και UEFA.

Μέσα από την επιστολή αυτή οι "ερυθρόλευκοι" εξαπολύουν επίθεση στον Μέλο Περέιρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως συνηθίζει να βάζει στο περιθώριο σκοπίμως τους διαιτητές που έχουν σωστή και δίκαιη επίδοση στα ματς του Ολυμπιακού, ενώ αφήνουν ξεκάθαρες αιχμές για τον ρόλο των Κουκουλάκη και Τριτσώνη.

Η αποστροφή τους για τον ορισμό του Παπαπέτρου έχει να κάνει με τα λάθη του συγκεκριμένου διαιτητή στον περσινό ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Φάληρο, υποστηρίζοντας πως η επιλογή του για το ντέρμπι της Κυριακής είναι "το αποτέλεσμα μίας σκόπιμης απόπειρας να αλλοιωθεί παράνομα το αποτέλεσμα του αγώνα... ο ορισμός του στοχεύει όχι μόνο στο να διασφαλίσει την ίδια άδικη επιρροή στο αποτέλεσμα του αγώνα, με έναν τρόπο αντίθετο στην ηθική του αθλητισμού, αλλά σκοπεύει παράλληλα, να προκαλέσει τους φιλάθλους και υποστηρικτές του Ολυμπιακού, να ενεργήσουν βίαια, κάτι το οποίο, ως συνέπεια, θα είναι επιζήμιο για τα συμφέροντα του Συλλόγου μας".

Αναλυτικά η επιστολή του αντιπροέδρου των "ερυθρολεύκων" πρoς τις ΕΠΟ, ΚΕΔ και UEFA, με την οποία ζητά την άμεση αντικατάσταση των διαιτητών και των βοηθών, για το ντέρμπι της Κυριακής (4/2, 19:30) με την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

"Με αφορμή τον ορισμό του κ. Παπαπέτρου και του κ. Σιδηρόπουλου, να διευθύνουν τον εντός έδρας αγώνα μας ενάντια στην ΑΕΚ, την 4η Φλεβάρη 2018, ενός από τους πλέον κρίσιμους αγώνες της Super League, μέχρι στιγμής, σας ζητούμε με θέρμη να ανασύρετε στη μνήμη σας τα αρκετά αιτήματά μας, για την αντικατάσταση της αμφιλεγόμενης ΚΕΔ της ΕΠΟ (όλα τα μέλη της οποίας παραμένουν στην θέση τους, όπως προσλήφθηκαν από τον κ. Δέδε, πρώην CEO της ΑΕΚ), αλλά και τις πολυπληθείς διαιτητικές επιδόσεις, οι οποίες παράνομα και ανάρμοστα επηρέασαν την πορεία και το αποτέλεσμα πολλών αγώνων της Super League και εν προκειμένω, ενάντια στο συμφέρον του Ολυμπιακού, μαζί με το αίτημά μας για κορυφαίους ξένους διαιτητές UEFA, να ορίζονται σε όλα τα κρίσιμα ματς, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ούτε τα παραπάνω, ούτε καμία άλλη ενέργεια έγινε, αλλά ούτε και κάποια απάντηση εστάλη ποτέ σε εμάς. Παρά το γεγονός ότι πάντοτε οι επιστολές μας συνοδεύονται και υποστηρίζονται από αποδεικτικά βίντεο και φωτογραφίες, τα οποία προσδιορίζουν από μόνα τους τις προφανείς και σκόπιμες κακές διαιτητικές επιδόσεις, ο κ. Περέιρα διαρκώς παράβλεπε όλες εκείνες τις αποδείξεις και έτσι η σκοπίμως αδιάφορη στάση του, απέναντι στο σκανδαλώδες φαινόμενο, έχει ήδη βλάψει την ακεραιότητα του πρωταθλήματος της Super League, την οποία υποθετικά του ανατέθηκε να διαφυλάξει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Περέιρα μοιάζει να δίνει προσοχή επιλεκτικά, σε εκείνους τους ελάχιστους οι οποίοι παραμένουν διαιτητές, οι οποίοι έχουν δίκαιη και σωστή επίδοση σε παιχνίδια του Ολυμπιακού, προκειμένου να τους περιθωριοποιήσει αμέσως, την ώρα που διαιτητές κάνουν, εμφανώς εκ προθέσεως, εξοργιστικές και επαναλαμβανόμενα κακές διαιτησίες, προς όφελος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και οι οποίοι όχι μόνο δεν επιπλήττονται ποτέ, από τον κ. Περέιρα, αλλά αντιθέτως επιβραβεύονται, με το να ορίζονται σε κρίσιμα παιχνίδια, τα οποία δίνουν οι εν λόγω ομάδες.

Εκτός εάν τέτοιου είδους αποφάσεις δεν προέρχονται από τον κ. Περέιρα, αλλά από τους κ.κ. Κουκουλάκη και Τριτσώνη και εκείνος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να τους καλύψει.

Τέτοια φαινόμενα είναι πλέον τόσο επαναλαμβανόμενα και σκανδαλώδη, ώστε να επιφέρουν παγκοσμίως δυσμενή δημοσιότητα για την ελληνική διαιτησία και για τους αξιωματούχους που ορίζονται από τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου, τα οποία ανέχονται ή και υποστηρίζουν αυτό το σύστημα.

Θα πρέπει να τονιστεί επιπροσθέτως, ότι τόσο η ΚΕΔ της ΕΠΟ, αλλά και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι πολύ καλά ενήμεροι, ότι οι παραπάνω ορισμοί δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά το αποτέλεσμα μίας σκόπιμης απόπειρας να αλλοιωθεί παράνομα το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού αυτός είναι ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ διαιτητής, ο οποίος είχε οριστεί στον περσινό εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας, εναντίον της ΑΕΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η χαώδης πλειοψηφία των αποφάσεων του κ. Παπαπέτρου, σε εκείνο το ματς ήταν σκοπίμως και επαναλαμβανόμενα υπέρ της ΑΕΚ και φυσικά πάνω από όλες, αλλά και εκείνη που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, ήταν η κατακύρωση του γκολ, το οποίο ο παίκτης της ΑΕΚ πέτυχε σκοπίμως με το χέρι. Τέτοιες αποφάσεις διαφύλαξαν την πρόκριση της ΑΕΚ, εν συνεχεία, στον τελικό του Κυπέλλου.

Γίνεται, πλέον, εμφανές, ότι παρά τα προαναφερόμενα, ξεκάθαρα και αφόρητα αποδεικτικά στοιχεία, για τις σκοπίμως κακές διαιτησίες του κ. Παπαπέτρου, ο ορισμός του στοχεύει όχι μόνο στο να διασφαλίσει την ίδια άδικη επιρροή στο αποτέλεσμα του αγώνα, με έναν τρόπο αντίθετο στην ηθική του αθλητισμού, αλλά σκοπεύει παράλληλα, να προκαλέσει τους φιλάθλους και υποστηρικτές του Ολυμπιακού, να ενεργήσουν βίαια, κάτι το οποίο, ως συνέπεια, θα είναι επιζήμιο για τα συμφέροντα του Συλλόγου μας.

Ως εκ τούτου, ζητούμε με θέρμη την άμεση αντικατάσταση του ορισθέντος διαιτητή, κ. Παπαπέτρου και του αναπληρωματικού διαιτητή, κ. Σιδηρόπουλου, ως έσχατη λύση για να προστατευθεί η ακεραιότητα του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στην περίπτωση κατά την οποία παρά τις παρούσες - και πολλές αιτήσεις μας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔ της ΕΠΟ και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ δεν απαντήσουν στην παρούσα επιστολή, αντικαθιστώντας τους προαναφερθέντες διαιτητές, μέσα σε 24 ώρες, τότε αιτούμεθα από την UEFA και το αρμόδιο τμήμα, να αναλάβουν δράση άμεσα και να παρέμβουν, ώστε να αντιμετωπίσουν το σκανδαλώδες και διεφθαρμένο σύστημα.

Ειδάλλως, με λίγα λόγια, τα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου, θα κριθούν υπεύθυνα για την αμαυρωμένη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την επιρροή που αυτό θα έχει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Επομένως, δεν θα έχουμε άλλη εναλλακτική, από το να ανατρέξουμε σε νομικές ενέργειες και να αποταθούμε σε όλες τις αρμόδιες δικαστικές αρχές και όργανα του ποδοσφαίρου, μαζί με αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία, για όλα τα αμφιλεγόμενα παιχνίδια, από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου".

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιβεβαίωση: Δυο ξένοι στην ΚΕΔ δίπλα στον Περέιρα!
Ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για Ρέτσο
Το μεταγραφικό ταμείο του Ολυμπιακού
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ