ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Αναστήθηκαν" με Σίλβα!

"Αναστήθηκαν" με Σίλβα!
Ντουρμάζ Κασάμι και Φορτούνης INTIME SPORTS

Μία τετράδα ποδοσφαιριστών πήρε τα “πάνω” της με την παρουσία του Μάρκο Σίλβα στο “τιμόνι” της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού. Οι Σαλίνο, Ντουρμάζ, Κασάμι και Φορτούνης οφείλουν πολλά στον προπονητή τους.

Σε μία ομάδα είναι λογικό να υπάρχουν οι... γκρινιάρηδες λόγω του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής τους και οι “ευεργετημένοι”! Είναι λογικό κάποιοι να κάνουν τα παράπονά τους και κάποιοι άλλοι να στάζουν μέλι για τον προπονητή. Αυτό συμβαίνει παντού.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή ο Μάρκο Σίλβα έχει καταφέρει φέτος στον Ολυμπιακό να τις περιορίσει κατά πολύ τις γκρίνιες. Έχει φτάσει σε ένα σημείο ακόμα και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, να μπαίνουν στη διαδικασία να δουλεύουν περισσότερο για να τον πείσουν ότι μπορεί να ποντάρει πάνω τους.

Ένα παράδειγμα είναι ο Γιαννιώτας, ο οποίος γνωρίζει ότι είναι πολύ πίσω στις επιλογές του για τα εξτρέμ, αλλά είδατε όλοι με τι όρεξη μπήκε και έπαιξε στο Κύπελλο με τον Πλατανιά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός όμως έχει καταφέρει και κάτι άλλο που είναι εξίσου σημαντικό. Ότι “κέρδισε” κάποιους ποδοσφαιριστές που πέρσι δεν είχαν προσφέρει τα προσδοκόμενα. Πρώτος και καλύτερος ο Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Σουηδός πηγαίνοντας στο Ζέεφελντ αρχές Ιουλίου,ούτε ο ίδιος δεν θα περίμενε ότι θα έμενε στον Ολυμπιακό. Μετά την περσινή κακή του σεζόν, λίγοι πίστευαν ότι θα κέρδιζε τον Σίλβα. Ένας Σίλβα που τον είχε δει όμως σεdvdκαι δεν ήταν αρνητικός. Τον πίστεψε λοιπόν, τον έβαλε βασικό σε όλα τα φιλικά, του έκανε το “σκοτσέζικο ντους” με τον αποκλεισμό του από τοChampions League,αλλά επειδή μέχρι στιγμής έχει δείξει ότι είναι ένας δίκαιος προπονητής, φαίνεται πώς θα αποκαταστήσει την τάξη τον Φλεβάρη στη νέα ευρωπαϊκή λίστα, αφού δεν γίνεται να αφήσει έξω έναν από τους καλύτερους παίκτες του στον α' γύρο. Εδώ έφτασε στο σημείο να πάει και να παίξει τραυματίας ουσιαστικά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ε, ορισμένα πράγματα δεν περνούν και τόσο απαρατήρητα από τον Σίλβα.

Ο δεύτερος που “αναστήθηκε” είναι φυσικά ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός που ήταν και αυτός με το τηλέφωνο στο αφτί για να μαθαίνει τις κινήσεις του Μίνο Ραϊόλα καλοκαιριάτικα, έχει φτάσει σε ένα σημείο να θέσει εκτός ενδεκάδας τον... Καμπιάσο. Και ο Κασάμι είχε προβλήματα πέρσι. Ακόμα και στο ξεκίνημα της σεζόν όπου έπαιζε με τον Μίτσελ, μπορούσε να διακρίνει ο οποιοσδήποτε ότι δεν ένιωθε και τόσο καλά. Αντιθέτως, με τον Σίλβα το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ότι “αισθάνομαι πώς ο προπονητής με εμπιστεύεται”.

Για τον Φορτούνη ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ο Μίτσελ τον είχε εξαφανίσει. Ο Περέιρα τον έβγαλε στον αφρό, αλλά όταν τον χρησιμοποίησε βασικό στο παιχνίδι της Λεωφόρου, είχε ως αποτέλεσμα να κατακριθεί απ' όλους. Και από τον κόσμο, και από τον Τύπο, αφού ο “Φόρτου” έδειχνε έξω από τα νερά του. Αναγκάστηκε να βάλει τον Τσόρι και από τότε δεν “ξεκόλλησε” από την ενδεκάδα ο Αργεντινός. Φέτος από την πρώτη στιγμή ο Σίλβα είχε δείξει με τον τρόπο του στον Τσόρι ότι δεν θα παίζει μπάλα μόνος του. Θα έχει ανταγωνιστή και μάλιστα έναν πολύ δυνατό “αντίπαλο”, καθώς ο Φορτούνης από τις πρώτες μέρες στην προετοιμασία φάνηκε ότι έχει “φτερά” στα πόδια του λόγω της εμπιστοσύνης που του έδειξε ο προπονητής.

Και φτάνουμε και στον Σαλίνο. Μόνο και μόνο το ότι πήγε και είπε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι “δεν θέλω κανέναν για μπακ απ του Μαζουακού, γιατί έχω τον Σαλίνο” φτάνει και περισσεύει. Ο Βραζιλιάνος πέρσι ήταν στην“black list”του Μίτσελ. Θα θυμάστε ότι ο Ελαμπντελαουί δεν έβγαινε ούτε με αίτηση από την ενδεκάδα. Ο Περέιρα άρχισε σιγά-σιγά να του δίνει χρόνο συμμετοχής, όμως όπως και να το κάνουμε, ο Σαλίνο άρχισε να ξαναβρίσκει τα πατήματά του με την έλευση του Σίλβα. Ο Πορτογάλος τον εμπιστεύτηκε, τον θεωρεί παίκτη πασπαρτού, τον έριξε στα βαθιά στα δύο δυσκολότερα ματς της τρέχουσας σεζόν με Μπάγερν (στα χαφ) και Άρσεναλ (αριστερό μπακ) και του έδειξε ότι τον έχει στο μυαλό του ως έναν παίκτη για τις επικίνδυνες αποστολές!

Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που ήταν ξεγραμμένοι στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία, αλλά μετέπειτα εξελίχθηκαν σε υπεραπαραίτητοι. Όπως για παράδειγμα ο Μποτία. Ο Ισπανός είχε πάθει μία θλάση τον Ιούλιο και είχε μείνει έξω σχεδόν σε όλη την προετοιμασία. Αποκτήθηκε και ο Ντα Κόστα για να περάσει τρίτος στην επιλογές του κόουτς. Όταν τραυματίστηκε ο Μαροκινός στην Ξάνθη και φαινόταν ότι ο Μποτία θα πάρει θέση βασικού στο Εμιρέιτς, υπήρχε αρκετή δυσπιστία γύρω από τον Ισπανό. Όμως μέσα από τις εμφανίσεις του κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου και όταν γνωστοποιήθηκε ότι έπαθε θλάση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην είπε ότι θα είναι τεράστια απώλεια για τον Ολυμπιακό!

Άλλο ένα κέρδος επίσης της φετινής ομάδας είναι και ο Δημήτρης Σιόβας. Όλη την προετοιμασία την έζησε ουσιαστικά με θεραπείες. Ο Σίλβα ωστόσο είχε πάρει τις αποφάσεις του. Θα τον στήριζε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε. Ακόμα και όταν στο ξεκίνημα της σεζόν ο διεθνής αμυντικός έδειχνε ιδιαιτέρως βαρύς, ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που τον έπιανε και του έλεγε ότι τον πιστεύει και πώς θα αποτελέσει έναν από τους δύο βασικούς στόπερ του φετινού Ολυμπιακού. Δεν έχει χάσει λεπτό ο Σιόβας, ο οποίος μάλιστα δείχνει να έχει αφήσει - κυρίως ψυχολογικά – πίσω του οριστικά τον σοβαρό τραυματισμό του. Σίγουρα στα τελευταία ματς έβγαζε μία κόπωση, αλλά ήταν απολύτως φυσιολογική. Το επαναλαμβάνουμε, ότι δεν έχει χάσει... δευτερόλεπτο!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ