ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Αν χάσετε τη μπάλα, αντιδράστε επιθετικά"

Krasnodar's Viktor Claesson, second left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Europa League round of 16, first leg soccer match between Valencia and FC Krasnodar at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Thursday, March 7, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Krasnodar's Viktor Claesson, second left, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Europa League round of 16, first leg soccer match between Valencia and FC Krasnodar at the Mestalla Stadium in Valencia, Spain, Thursday, March 7, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Ο ρεπόρτερ της Πόρτο στην εφημερίδα Ο Jogo, Μπρούνο Μοντέιρο, συμβουλεύει στο Sport24.gr τον Ολυμπιακό. Τι και ποιους να προσέξει ενόψει των αγώνων με την Κράσνονταρ, η οποία απέκλεισε τους "Δράκους" από τα playoffs του Champions League.

Μετά το 0-1 στο πρώτο παιχνίδι, οι περισσότεροι είχαν την αίσθηση ότι η Πόρτο θα έχει εύκολο έργο στην έδρα της απέναντι στην Κράσνονταρ και ότι θα παίξει εκείνη στα playoffs του Champions League. Οι Ρώσοι, όμως, αποδείχθηκαν δύσκολο εμπόδιο.

Επικράτησαν 2-3 στο Ντραγκάο και εξασφάλισαν αυτοί το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου συναντούν τον Ολυμπιακό (την Τετάρτη στις 22.00 το πρώτο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης). Ο ρεπόρτερ της Πόρτο στην εφημερίδα Ο Jogo, Μπρούνο Μοντέιρο, μίλησε στο Sport24.gr και συμβούλεψε τους "ερυθρόλευκους" για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουν την Κράσνονταρ.

"ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ"

Εξήγησε ότι η ομάδα της Πορτογαλίας παρότι είναι καλύτερη, πλήρωσε το πολύ κακό ξεκίνημα στο δεύτερο παιχνίδι και τις αρκετές αλλαγές που έκανε ο προπονητής Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ισχυρίστηκε, ακόμα, ότι η ρωσική ομάδα έχει πρόβλημα στις στατικές φάσεις, ότι διαθέτει τρεις ικανότατους ποδοσφαιριστές, αλλά και πως είναι πολύ επικίνδυνο σύνολο στην κόντρα επίθεση.

"Αν χάσετε τη μπάλα, αντιδράστε επιθετικά"

Θεωρείς ότι η Πόρτο υποτίμησε την Κράσνονταρ;

"Όχι, δεν είναι αυτός ο λόγος. Τη σεβάστηκε. Νομίζω όμως ότι η Πόρτο έχασε το δεύτερο παιχνίδι πριν από τη σέντρα. Ο προπονητής αποφάσισε να κάνει αρκετές αλλαγές. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά και οι αλλαγές αποδείχθηκε ότι δεν βοήθησαν. Έγιναν πολλά λάθη στην άμυνα και οι Ρώσοι έβαλαν τρία γκολ. Παρότι βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτο, δεν κατάφερε να βάλει τρία γκολ".

Ήταν καλύτερη ομάδα η Κράσνονταρ από την Πόρτο;

"Όχι απαραίτητα. Η Πόρτο είναι καλύτερη, αλλά το πολύ κακό ξεκίνημα του αγώνα στο Ντραγκάο έπαιξε κομβικό ρόλο στον αποκλεισμό".

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Κράσνονταρ;

"Είναι μια συμπαγής ομάδα, παρότι βέβαια υπήρχαν και κάποια κενά ανάμεσα στην αμυντική και τη μεσαία γραμμή. Η Πόρτο έκανε αρκετές πλαγιοκοπήσεις, διότι η αντίπαλη ομάδα δεν κάλυπτε σωστά τα άκρα της. Η Πόρτο νίκησε 0-1 στη Ρωσία από εκτέλεση φάουλ και θεωρώ ότι η Κράσνονταρ έχει πρόβλημα στις στατικές φάσεις.

Τι θα συμβούλευες τον Ολυμπιακό ενόψει των αγώνων με την Κράσνονταρ;

"Να είναι πολύ προσεκτικός, να μην δίνει χώρους στο κέντρο της άμυνας. Επίσης, να αντιδρά πολύ επιθετικά όταν χάνει τη μπάλα, γιατί οι Ρώσοι είναι πολύ γρήγοροι και επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Άλλωστε τα δύο από τα τρία γκολ που σημείωσαν στην Πορτογαλία προήλθαν από κόντρα επίθεση. Ο Βάντερσον, ο Φιλένα και ο Σουλεϊμάνοβ χρειάζονται μεγάλη προσοχή".

Η Πόρτο, αν περνούσε, πιστεύεις ότι θα ήθελε αντίπαλο τον Ολυμπιακό ή τη Μπασακσεχίρ;

"Έχω την αίσθηση ότι θα ήταν το ίδιο για την Πόρτο. Θεωρούσαν ότι όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος θα τον περνούσαν και θα έμπαιναν στους ομίλους. Τα λάθη που έκαναν όμως, αλλά και οι πολλοί παίκτες που αγόρασε το κλαμπ είχαν ως συνέπεια τον αποκλεισμό, αφού δεν υπήρχε συνοχή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Η Κράσνονταρ είναι σαν ένα γερμανικό αυτοκίνητο"
Ολυμπιακός: Διαψεύδει για Ιβανούσετς
Επίσημο: Ο Γκαρσία υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ