ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Αν η Τότεναμ δεν σκοράρει νωρίς, θα έχει πρόβλημα"

"Αν η Τότεναμ δεν σκοράρει νωρίς, θα έχει πρόβλημα"

Ο ρεπόρτερ της Τότεναμ, Άλασνταϊρ Γκολντ, μίλησε στο Sport24.gr για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Τι φοβούνται οι Σπερς από τους "ερυθρόλευκους", ποιος παίκτης τους ανησυχεί και το άγχος τους αν δεν σκοράρουν νωρίς.

Ο αγώνας με τον Βόλο αποτελεί παρελθόν. Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-0, πέτυχε τρίτη νίκη σε τρία ματς και συνεχίζει εντυπωσιακά τη σεζόν. Σε εννέα επίσημα παιχνίδια, οκτώ νίκες και μία ισοπαλία, 20 γκολ ενεργητικό και ένα παθητικό. Τώρα, όμως, αρχίζουν τα -πολύ- δύσκολα. Το βράδυ της Τετάρτης (18/9, 19.55) οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Τότεναμ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Την ομάδα του Λονδίνου, η οποία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έφτασε στον τελικό και ηττήθηκε 0-2. Ένα σύνολο που με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλο από το πουθενά. Τρεις μέρες πριν από τη σπουδαία αναμέτρηση στο Φάληρο, το Sport24.gr συζήτησε με τον ρεπόρτερ των Σπερς στην ιστοσελίδα football.london, Alasdair Gold.

Τι άποψη έχουν για τον Ολυμπιακό στη βρετανική πρωτεύουσα. Ποιος είναι ο παίκτης που... αγχώνει περισσότερο τον τεχνικό Μαουρίτσιο Ποτσετίνο; Υπάρχει περίπτωση η φιναλίστ του Champions League να υποτιμήσει τους Πειραιώτες; Τι πιθανότητες νίκης δίνει σε κάθε ομάδα;

Πάμε να δούμε όσα είχε να μας πει ο δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ της Τότεναμ...

"ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"

Ποια είναι η άποψη των δημοσιογράφων και των οπαδών της Τότεναμ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό; Θεωρούν ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι;

"Σε καμία περίπτωση. Νομίζω ότι οι άνθρωποι εδώ καταλαβαίνουν πως η Τότεναμ έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην ελληνική ομάδα".

Πώς βλέπουν γενικά τον Ολυμπιακό στην Αγγλία και εν προκειμένω στο γκρουπ;

"Ασφαλώς και υπάρχει η αίσθηση ότι η Τότεναμ και η Μπάγερν Μονάχου είναι οι καλύτερες ομάδες του γκρουπ, υπάρχει όμως η εκτίμηση ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Ερυθρός Αστέρας δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι. Μιλάμε για το Champions League κι αν είσαι εκεί, στους ομίλους, τότε είσαι ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Τι θεωρείς πως θα πρέπει να προσέξει η Τότεναμ στο παιχνίδι ώστε να νικήσει τον Ολυμπιακό;

"Η Τότεναμ έχει στραβοπατήσει στο παρελθόν σε παιχνίδια του Champions League και γι' αυτό θα πρέπει να είναι προσεκτική. Θα έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά θα πρέπει να σκοράρει νωρίς, ώστε η ατμόσφαιρα να σταματήσει να είναι τόσο καυτή. Διαφορετικά, όσο το ματς παραμένει στο 0-0, οι φωνές των οπαδών θα αυξηθούν και η Τότεναμ θα αρχίσει να αγχώνεται".

"ΣΚΛΗΡΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΜΥΝΑ"

Ο Ολυμπιακός έχει οκτώ νίκες και μία ισοπαλία σε εννέα παιχνίδια, με 20 γκολ ενεργητικό, ενώ έχει δεχτεί μόλις ένα. Τι σημαίνει αυτό για μια ομάδα όπως είναι η Τότεναμ;

"Σημαίνει πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα συνηθισμένη στις νίκες. Η Τότεναμ δεν πρέπει να υποτιμήσει πόσο σημαντικό είναι αυτό για την αυτοπεποίθηση της ελληνικής ομάδας. Βέβαια και η Τότεναμ σημείωσε τέσσερα γκολ το Σάββατο απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Θα πρέπει όμως να αντιμετωπίσει μια σκληρή ομάδα με πολύ οργανωμένη άμυνα".

"Αν η Τότεναμ δεν σκοράρει νωρίς, θα έχει πρόβλημα"

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ποιος είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού που θεωρείς ότι ανησυχεί περισσότερο την Τότεναμ;

"Θα ήταν ο Φορτούνης, αλλά τώρα είναι τραυματίας. Ο Ελ Αραμπί δείχνει να έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα στη νέα του ομάδα και έχει αποδείξει πως έχει το γκολ στο... αίμα του. Είναι στο χέρι της Τότεναμ να τον σταματήσει".

Υπάρχει περίπτωση να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό η Τότεναμ;

"Πάντα υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα και η Τότεναμ γενικά δυσκολεύεται απέναντι σε ομάδες που κάθονται πίσω και αμύνονται. Αν το κάνει αυτό ο Ολυμπιακός, η Τότεναμ θα πρέπει να δείξει υπομονή. Αν από την άλλη η ελληνική ομάδα βγει μπροστά, κοιτάξει να επιτεθεί και ανοιχτεί, οι παίκτες του Ποτσετίνο αυτό θα το εκμεταλλευτούν".

Η ατμόσφαιρα στο "Γ. Καραϊσκάκης" θεωρείς ότι θα παίξει κάποιο ρόλο στο αποτέλεσμα;

"Ξεκάθαρα οι οπαδοί μπορούν να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη, αλλά η Τότεναμ έχει πλέον μεγαλύτερη εμπειρία στη διοργάνωση, ειδικά με την περσινή πορεία, κατά την οποία έφτασε στον τελικό. Είναι συνηθισμένη να αγωνίζεται σε εχθρική ατμόσφαιρα".

"ΔΙΝΩ 65% ΣΤΗΝ ΤΟΤΕΝΑΜ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ"

Αν έπρεπε να δώσεις ποσοστά νίκης σε κάθε ομάδα, ποιες θα ήταν οι επιλογές σου;

"Στη θεωρία, θα έδινα 65% στην Τότεναμ και 35% στον Ολυμπιακό. Το ποδόσφαιρο όμως παίζεται στο γήπεδο, όχι στα λόγια".

Tottenham midfielder Heung-Min Son, left, celebrates his opening goal with Tottenham midfielder Lucas Moura, right, during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Tottenham Hotspur and Borussia Dortmund at Wembley stadium in London, England, Wednesday, Feb. 13, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Tottenham midfielder Heung-Min Son, left, celebrates his opening goal with Tottenham midfielder Lucas Moura, right, during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Tottenham Hotspur and Borussia Dortmund at Wembley stadium in London, England, Wednesday, Feb. 13, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Σον (αριστερά) και Λούκας Μόουρα

Ποιος είναι κατά τη γνώμη σου ο παίκτης - κλειδί της Τότεναμ;

"Ο Σον. Έχει επιστρέψει στα καλύτερά του. Τα τελευταία χρόνια είναι σπουδαίος παίκτης στην Ευρώπη και ενδέχεται να το αποδείξει και στην Ελλάδα".

Θεωρείς ότι είναι απίθανο για την Τότεναμ να αποκλειστεί στο γκρουπ από τη συνέχεια του Champions League;

"Γιατί να είναι απίθανο; Στην πρώτη συμμετοχή στη διοργάνωση οι Σπερς αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων. Πέρυσι προκρίθηκαν επειδή έβαλε γκολ ο Λούκας Μόουρα στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα, για την τελευταία αγωνιστική του γκρουπ. Η Τότεναμ ξέρει καλά ότι πρέπει να δώσει τα πάντα για να προκριθεί".

Θα μπορούσες να μας δώσεις μια πιθανή ενδεκάδα της Τότεναμ;

"Είναι δύσκολο να πω με βεβαιότητα. Ο Ποτσετίνο παραδέχτηκε το Σάββατο ότι θα χρησιμοποιήσει διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με τη νίκη απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ότι θα κάνει rotation για να είναι όλοι σε φόρμα. Αν όμως πρέπει να μαντέψω τότε θα πω την εξής σύνθεση με διάταξη 4-2-3-1: Λορίς, Γουόκερ-Πίτερς, Αλντερβάιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Εντομπελέ, Γουίνκς, Άλι, Έρικσεν, Σον, Κέιν".

Photo credits: Eurokinissi, AP Photo

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ