ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Αν επιτεθεί ο Ολυμπιακός, θα έχει τύχη με τη Μπάγερν"

CHAMPIONS LEAGUE / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χάικο Νίντερερ, ρεπόρτερ της Μπάγερν Μονάχου στην εφημερίδα "Bild", μιλάει στο Sport24.gr και σχολιάζει τι πρέπει να κάνει την Τρίτη (22/10, 22.00) ο Ολυμπιακός για να έχει τύχη απέναντι στη γερμανική ομάδα.

Σε οκτώ παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν έχει μόλις τέσσερις νίκες. Στο Champions League ύστερα από δύο παιχνίδια είναι καταπληκτική. Στην πρεμιέρα 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα και στη δεύτερη αγωνιστική το σοκαριστικό 2-7 απέναντι στην Τότεναμ. Αυτήν την ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (22/10, 22.00) στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για την 3η αγωνιστική των ομίλων.

Τη γερμανική "μηχανή" των Λεβαντόβσκι, Πέρισιτς, Μίλερ, Γκνάμπρι, Κουτίνιο και των υπολοίπων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι "ερυθρόλευκοι" μπροστά στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης". Τι πιθανότητες μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός; Τι θα πρέπει να κάνει για να έχει ελπίδες; Ο Χάικο Νίντερερ, ρεπόρτερ της Μπάγερν Μονάχου στην εφημερίδα "Bild", μιλάει στο Sport24.gr και... συμβουλεύει τον Πέδρο Μάρτίνς.

- Ποια είναι η αίσθηση που υπάρχει στη Γερμανία για τον αγώνα της Μπάγερν με τον Ολυμπιακό; Θεωρείται πως η νίκη είναι δεδομένη απέναντι στην ελληνική ομάδα;

"Δεν νομίζει κανείς ότι θα είναι εύκολο, αλλά φυσικά στη Γερμανία όλοι περιμένουν να νικήσει η Μπάγερν. Όμως, έχουμε μεγάλο σεβασμό για την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα και ειδικά στην έδρα του Ολυμπιακού. Θυμάμαι όταν είχα βρεθεί εκεί στο παρελθόν με τη Σάλκε και είναι πραγματικά κάτι ιδιαίτερο. Στη Γερμανία το λέμε "καζάνι". Η Μπάγερν θα εντυπωσιαστεί μπροστά σε αυτό που θα αντικρίσει".

- Υπάρχει κάτι που ενδεχομένως μπορεί να τρομάξει τη Μπάγερν;

"Αν εξαιρέσουμε την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί, αυτό που πρέπει να κάνει η Μπάγερν είναι να κοιτάξει σοβαρά το παιχνίδι. Στα προηγούμενα παιχνίδια απέναντι σε πιο αδύναμες ομάδες, σου έδειχνε ότι δεν δίνει το 100%. Ίσως να είναι καλό για τον Ολυμπιακό να υποτιμηθεί".

- Σε τι βαθμό μπορεί να επηρεάσει τη Μπάγερν η απουσία του Σούλε; Προκαλείται πρόβλημα μετά τον σοβαρό του τραυματισμό;

"Ναι, υπάρχει πρόβλημα. Αυτή τη σεζόν ήταν ο ηγέτης της άμυνας και τώρα θα υπάρχουν προβλήματα στο πώς θα οργανώνεται σωστά η αμυντική τετράδα. Ο Ερνάντες είναι ασφαλώς μεγάλος παίκτης, αλλά είναι νέος. Και ο Μπόατενγκ δεν έπαιζε πολύ τελευταία".

"Η άμυνα της Μπάγερν δεν είναι φέτος σταθερή"

- Θεωρείς ότι υπάρχει κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού που η Μπάγερν θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Κάποιος δηλαδή που ξεχωρίζει;

"Για να είμαι ειλικρινής όχι. Φυσικά υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι γνωστοί, όπως για παράδειγμα ο Ελαμπντελαουί που έπαιζε εδώ στη Γερμανία. Κάποιος όμως που να... τρομάζει τη Μπάγερν, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει".

- Για να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός, τι θα πρέπει να κάνει;

"Η Μπάγερν ανέκαθεν αντιμετώπιζε προβλήματα όταν οι αντίπαλοι παίζουν γρήγορα και επιθετικά. Αν κάποια ομάδα προσπαθήσει να αμυνθεί και να είναι όλοι πίσω από τη μπάλα, και οι έντεκα, αυτό δεν θα κρατήσει πολύ. Θα δεχτεί γκολ. Αν από την άλλη κάνει επίθεση, θα βρει ευκαιρίες και ειδικά απέναντι σε αυτήν την άμυνα της Μπάγερν, που δεν είναι ιδιαίτερα σταθερή φέτος".

- Ποιοι παίκτες της Μπάγερν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη κατάσταση;

"Ο Γκνάμπρι είναι ο καλύτερος αυτή τη στιγμή. Σκοράρει και με τη Μπάγερν και με τη Γερμανία. Είχε βάλει φυσικά και τα τέσσερα γκολ στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ. Επίσης σκοράρει ο Λεβαντόβσκι, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ο Κίμιχ είναι επίσης πολύ σταθερός, ενώ κάποιοι άλλοι δεν βρίσκονται στο επίπεδο που μπορούν να βρεθούν".

- Αν εξαιρέσεις τη Μπάγερν, ποια ομάδα πιστεύεις ότι είναι φαβορί για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση;

"Όλοι πίστευαν ότι Μπάγερν και Τότεναμ θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις. Η Τότεναμ, όμως, δεν πηγαίνει καθόλου καλά, οπότε ο Ολυμπιακός ίσως να έχει την ευκαιρία του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρτίνς: "Έχουμε πιθανότητες, πάμε για τη νίκη"
Σα: "Σκοράρει παντού η Μπάγερν; Αυτό είναι το κίνητρό μου"
Αλάμπα: "Δυνατή ομάδα ο Ολυμπιακός, επικίνδυνος από τα άκρα"
Κόβατς: "Είναι ισχυρός ο Ολυμπιακός, το απέδειξε με την Τότεναμ"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ