ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλήθειες και ψέματα για Κασάμι!

Αλήθειες και ψέματα για Κασάμι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ελβετός εξήγησε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ ότι δεν είχε πρόθεση να φύγει το καλοκαίρι. Τι άλλαξε από την προετοιμασία όπου ο Σίλβα τον είχε στην “απέξω” μέχρι την στιγμή που έπαιξε βασικός με Μπάγερν και Γιάννινα. Ποιος ο ρόλος του Πορτογάλου τεχνικού και του Ρομπέρτο.

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά και ώρες-ώρες δεν έχουν την ωριμότητα να αντιμετωπίσουν ορισμένες καταστάσεις. Άλλες φορές παρασέρνονται από τους μάνατζερ που τους φουσκώνουν τα μυαλά. Αυτό το φαινόμενο το συναντάμε παντού και όχι μόνο στον Ολυμπιακό.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ο Κασάμι βγήκε και είπε ότι δεν είχε πρόθεση να φύγει το καλοκαίρι από το λιμάνι και πώς το μέλλον του είναι στην Ελλάδα και στον Πειραιά! Για να είμαστε ειλικρινείς, παρακολουθώντας τον στην καλοκαιρινή προετοιμασία σε Αυστρία, Τουρκία και Ολλανδία δεν έβγαζε ένα πρόσωπο ότι "πεθαίνει" να συνεχίσει στο λιμάνι. Αντιθέτως, έδειχνε ώρες-ώρες να μην είναι αφοσιωμένος 100% και να ταξιδεύει αλλού του μυαλό του. Και φυσικά δεν ήταν διαπίστωση μόνο των απεσταλμένων δημοσιογράφων. Πρώτος ο Σίλβα τον έβλεπε να είναι στον... κόσμο του και για αυτό τον λόγο τον χρησιμοποιούσε ελάχιστα στα φιλικά. Εδώ έφτανε σε σημείο να παίζει περισσότερο το Σερβάκι, ο Σάσα Ζντιέλαρ (δεν αναφέρουμε καν τον Μπουχαλάκη) παρά ο Παϊτίμ...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από τη δήλωση ότι “δεν είχα πρόθεση να φύγω το καλοκαίρι”; Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο ή τρελό, αλλά να ξέρετε ότι δεν την έκανε τη δήλωση για το “θεαθήναι”. Πριν βγει δημοσίως και το πει, το είχε εκμυστηρευτεί στους συμπαίκτες του ότι του αρέσει η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός.

Για να τα πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις προσπάθειες του Μίνο Ραϊόλα να του βρει ομάδα είτε στο Λονδίνο, είτε στην Ιταλία. Ωστόσο, ο Κασάμι ουδέποτε είχε βγει να πει δημοσίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι “θέλω να φύγω από τον Ολυμπιακό”. Από την άλλη θα μπορούσε να πει κάποιος πολύ σωστά ότι δεν βγήκε και ποτέ να διαψεύσει τα όσα ακούγονταν γύρω από το όνομά του. Κι εδώ που τα λέμε, δεν έγραφαν μόνο στην Ελλάδα ότι είναι “φευγάτος”, όπως άφησε να εννοηθεί μετά τον ΠΑΣ. Και στην Ιταλία τα έγραφαν, και στην Αγγλία, και στην πατρίδα του, και παντού!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσης, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μερίδιο ευθύνης είχε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που κατάφερε και δημιούργησε εντυπώσεις με την υποτονική εικόνα που είχε στις προπονήσεις σε Ζέεφελντ, Αφιόν Καραχισάρ, Έρμελο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Σίλβα τον είχε “στην απέξω” όλο το καλοκαίρι! Μην ξεχνάμε επίσης ότι τις πρώτες δύο αγωνιστικές με Πανιώνιο και Λεβαδειακό δεν κάθισε καν στον πάγκο.

Απλώς στο ποδόσφαιρο από τη μία μέρα στην άλλη μπορούν να αλλάξουν πολλά. Ούτε ο Κασάμι, ούτε ο Ολυμπιακός είναι οι πρώτοι που περνούν από μία τέτοια διαδικασία. Δείτε τι έγινε όλο το καλοκαίρι με τον Ιμπραϊμοβιτς και την Παρί Σεν Ζερμέν. Όλο έφευγε ο Ζλάταν και να που στο τέλος έμεινε (πλάκα-πλάκα και σε αυτή την περίπτωση ο Ραϊόλα έχει μία... εμπλοκή). Από τη στιγμή που ο Ελβετός παρέμεινε κάτοικος Πειραιά και δεν μπορούμε να πούμε ότι... χαλάστηκε κιόλας, κατάλαβε πολύ καλά ότι όφειλε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Σίλβα. Και την κέρδισε! Δηλώθηκε στη λίστα του Champions League και ο Πορτογάλος τεχνικός δίχως δεύτερη σκέψη τον χρησιμοποίησε κόντρα στην Μπάγερν, γιατί πολύ απλά γνωρίζει πολύ καλά τι εργαλείο έχει στα χέρια του.

Επίσης, όλο τον Σεπτέμβριο ο Κασάμι παρουσιάζει ένα πρόσωπο στο Ρέντη λες και ήθελε να καλύψει το χαμένο έδαφος της προετοιμασίας. Ήθελε να δείξει σε όλους ότι “εμένα εδώ μου αρέσει”. Πολύ σημαντικό ρόλο έχουν παίξει κάποιες συζητήσεις που είχε με τον Σίλβα. Ο κόουτς του εξήγησε ότι ποντάρει πάνω του, ότι τον θεωρεί έναν ποδοσφαιριστή – βαρόμετρο για τον σύλλογο και πώς είναι στο χέρι του να ξαναπάρει φανέλα βασικού. Σχεδόν σε καθημερινή βάση έχει τετ α τετ μαζί του, δείχνοντάς του ότι τον εμπιστεύεται. Επίσης, από κοντά τον είχε και ο Ρομπέρτο. Είναι καλά φιλαράκια οι δυο τους και ο Ισπανός γκολκίπερ του είπε μερικά πράγματα για να του δώσει να καταλάβει ότι στον Ολυμπιακό μπορεί να εξελιχθεί σε... βασιλιά!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πλέον ο Σίλβα έχει στα χέρια του τον πραγματικό Κασάμι. Δεν έχει καμία σχέση με τον Παϊτίμ του καλοκαιριού και προετοιμασίας. Έχει έναν Κασάμι που πραγματικά γουστάρει που συνεχίζει στον Ολυμπιακό. Λάθη γίνονται. Προφανώς και χειρίστηκε ο ίδιος κάποια πράγματα λανθασμένα μέσα στο καλοκαίρι, βγάζοντας μία περίεργη εικόνα στην προετοιμασία. Όμως, πέρασαν αυτά... Να είστε σίγουροι για ένα πράγμα: Ότι δεν υποκρίθηκε ούτε στις δηλώσεις του, ούτε στον πανηγυρισμό του στο γκολ όπου έδειχνε το έμβλημα του συλλόγου μπροστά στην Θύρα 7. Πίστευε κάθε του κίνηση...

Όπως επίσης να είστε σίγουροι ότι οι παρουσίες του στην ενδεκάδα θα είναι πιο συχνές. Δεν θα σταματήσει δηλαδή με Μπάγερν, ΠΑΣ και φυσικά με την Άρσεναλ. Ο Σίλβα βλέπει έναν Κασάμι που έχει “σκυλιάσει” και θέλει να παίζει. Βλέπει έναν Κασάμι να γυαλίζει πλέον το μάτι του. Βλέπει ότι έχει στη διάθεσή του έναν ποδοσφαιριστή που τον “πονοκεφαλιάζει” ευχάριστα για το ποιον θα πρωτοχωρέσει στο τέλος στα χαφ. Θεωρεί ουσιαστικά ότι ο Ολυμπιακός με τον Κασάμι έκανε ακόμη μία “μεταγραφή”. Αυτή είναι η πραγματικότητα...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ