ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1: Η κριτική των "ερυθρολεύκων"

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που έληξε ισόπαλο 1-1.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με την ΑΕΚ και το Sport24 αναλύει την απόδοση των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς

Ανδρέας Γιαννιώτης: Φύλακας-άγγελος της εστίας του, ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο ημίωρο που οι παίκτες της ΑΕΚ επιχείρησαν διαδοχικά σουτ, έστω και από μακριά. Είχε 6 επεμβάσεις, ενώ στη φάση του γκολ η κεφαλιά του Μπακασέτα είναι από πολύ κοντινή απόσταση.

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ξεκίνησε σε ανασταλτικό ρόλο, προκειμένου να περιορίσει τη δράση του Μπακασέτα. Όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε πρωτοβουλίες και βγήκε μπροστά με προϋποθέσεις στο β' μέρος. Γενικά έκανε καλό παιχνίδι, έστω κι αν άργησε να μπει στο πετσί του ρόλου του.

Γιασίν Μεριά: Στάθηκε στο ύψος του. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες με τον Λιβάγια, ανταποκρίθηκε στο ρόλο του. Ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι και σίγουρος με τη μπάλα στα πόδια, ίσως έκανε την καλύτερη εμφάνισή του από την ημέρα που μπήκε στην ενδεκάδα.

Γιάγκος Βούκοβιτς: Αργησε να πατήσει καλά στο γήπεδο, επηρεασμένος από το αυτογκόλ στο προηγούμενο ματς. Απέφυγε τα πολλά λάθη, αλλά δεν είχε και τη σιγουριά που τον διακρίνει συνήθως. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στον αέρα.

Κώστας Τσιμίκας: Είχε δύσκολη δουλειά με αντίπαλο τον Γκάλο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κράτησε τη θέση του κι έδωσε πολλές βοήθειες στον Λάζαρο που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Στο β' μέρος ανέβηκε, προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες κι επιθετικά, αλλά ήταν εκτός θέσης στη φάση της ισοφάρισης.

Μαντί Καμαρά: Ξεκίνησε μουδιασμένα, ψάχνοντας τα πατήματά του, βελτιώθηκε όσο περνούσε η ώρα, αλλά δεν είχε την ενέργεια προηγούμενων αγώνων. Κέρδισε κι έχασε μάχες. Ζορίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, είχε περισσότερο καθαρό μυαλό στο δεύτερο μέρος.

Γκιγιέρμε: Προτιμήθηκε από τον Μπουχαλάκη, είχε καλές επαφές με τη μπάλα, ήταν σίγουρος στις επιλογές και τις πάσες, αλλά αρκετά ευάλωτος στις μονομαχίες και στη μάχη του αέρα. Έχασε την κεφαλιά από τον Μπακασέτα στη φάση του 1-1.

Ντανιέλ Ποντένσε: Χωρίς να βολεύεται από δεξιά, πήρε πρωτοβουλίες, έστρωσε και στον Φορτούνη για το 0-1. Ξεκίνησε και την κούρσα για την τεράστια ευκαιρία του Φετφατζίδη στην τελευταία φάση του αγώνα. Οταν μετακόμισε αριστερά ήταν ασταμάτητος, αλλά στάθηκε άτυχος στη φάση της ισοφάρισης, μιας και στη σέντρα του Γκάλο η μπάλα βρήκε στο πόδι του κι άλλαξε λίγο πορεία για να καταλήξει στον Μπακασέτα.

Κώστας Φορτούνης: Στα πρώτα λεπτά τα βρήκε μπαστούνια, αφού όποτε έπαιρνε τη μπάλα ή τον μάρκαραν τρεις αντίπαλοι ή γινόταν φάουλ. Ανέβηκε πολύ στο β' μέρος, έβαλε γκολάρα, έκανε τη διαφορά μέχρι να βγει λόγω τραυματισμού. Είχε καλές εκτελέσεις στημένων και γενικά τον αισθάνθηκε πολύ η άμυνα της ΑΕΚ.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Δεν πάτησε καλά στο γήπεδο. Φάνηκε επηρεασμένος από την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ και τις αποδοκιμασίες σε βάρος του. Τις περισσότερες φορές βρέθηκε στο έδαφος ζητώντας φάουλ. Ορθή η αντικατάστασή του. Ακόμη και σε μια εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε σημάδεψε το τείχος.

Αχμέντ Χασάν: Έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στη φάση του 44' που σημάδεψε το δοκάρι με όλο το τέρμα μπροστά του, ενώ και στην κεφαλιά του β' μέρους, του είπε όχι ο Μπάρκας. Τις λίγες φορές που πήρε τη μπάλα, τον αισθάνθηκε η άμυνα της ΑΕΚ, αλλά για μία ακόμη φορά δεν είχε την ουσία που θα έπρεπε στην τελική προσπάθεια.

Γιάννης Φετφατζίδης: Για άλλη μία φορά, είχε διάθεση, πήρε μπάλα, την άλλαξε, αλλά όπως και στον αγώνα με τη Μπέτις έτσι και απόψε έχασε γκολ που δεν χάνεται και στέρησε από την ομάδα του τη δυνατότητα να πάρει τους τρεις βαθμούς έστω και στο τελευταίο λεπτό.

Μιγκέλ Γκερέρο: Ίσως έπρεπε να μπει νωρίτερα, για να πιέσει ψηλά και να δώσει ανάσες στα χαφ της ομάδας. Παίρνει από τον Ποντένσε στην τελευταία φάση και δίνει έτοιμο γκολ στον Φετφατζίδη με τη μία, αλλά...

Γιάγια Τουρέ: Επαιξε λίγο, κράτησε μπάλα, προσπάθησε να δώσει ανάσες και ηρεμία στους συμπαίκτες του, αλλά η παρουσία του δεν απέτρεψε την ισοφάριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ