ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αδειάζει η κλεψύδρα για Λεμονή

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αναπόφευκτο μοιάζει το τέλος της συνεργασίας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Λεμονή, ανεξάρτητα από την κατάληξη της υπόθεσης του Όσκαρ Γκαρθία.

Αδειάζει η κλεψύδρα για τον Τάκη Λεμονή στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Και η εξέλιξη αυτή δεν συνδέεται απαραιτήτως με τον Όσκαρ Γκαρθία και την βεβαιότητα των Καταλανών ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των εν δυνάμει πρωταθλητών Ελλάδας.

Είτε ο 44χρονος τεχνικός είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού, είτε κάποιος άλλος, το ζήτημα είναι πως βάσει των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί θα είναι τεράστια έκπληξη αν ο Τάκης Λεμονής συνεχίσει ως προπονητής των Πειραιωτών.

Η απόφαση που μοιάζει ειλημμένη δεν πάρθηκε στα ξαφνικά, ούτε γιατί ξύπνησαν στραβά ένα πρωί στο Λιμάνι. Είναι σκέψη που υπήρχε εδώ και τουλάχιστον 1,5 - 2 μήνες, όταν τα ρεπορτάζ ήθελαν τον Ολυμπιακό να βρίσκεται σταθερά σε αναζήτηση τεχνικού, είτε για τον Γενάρη είτε με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2018.

Στην πλατεία Αλεξάνδρας έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, με όποιο -μεγάλο είναι η αλήθεια- ρίσκο εμπεριέχει μια αλλαγή στην άκρη του πάγκου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αναμφίβολα ένας νέος προπονητής θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής, στη διάρκεια του οποίου δεν θα έχει κανένα περιθώριο για βαθμολογικές απώλειες, κινδυνεύοντας να χρεωθεί μεγάλο μέρος της ευθύνης αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Στον αντίποδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τους συνεργάτες θεωρούν ότι μια αλλαγή τώρα είναι αναγκαία, με έναν προπονητή που θα σφίξει τα λουριά στου Ρέντη και θα φέρει προ των ευθυνών τους τους παίκτες.

Από την άλλη υπάρχουν και λεπτομέρειες που κρύβουν πολλά: ο Ολυμπιακός την Τρίτη (2/1) τόνιζε πως "δεν υπάρχει θέμα προπονητή Όσκαρ Γκαρθία", όχι όμως πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή γενικά. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη ενημέρωση ή διαρροή στήριξης του Λεμονή.

Επίσης μοιάζει λίγο παράλογο -ακόμη και παρανοϊκό- να έχουν την όρεξη οι Ισπανοί να ασχολούνται μέρες πρωτοχρονιάς με ειδήσεις απ΄την... κοιλιά τους για τον Όσκαρ Γκαρθία και τον Ολυμπιακό. Ακόμη και αυτός να μην είναι ο εκλεκτός στο τέλος, η εξίσωση είναι απλή: επαφές με άλλον προπονητή για να αναλάβει τώρα = απόφαση να αντικατασταθεί ο Λεμονής.

Λίγες μέρες πριν, στη Σερβία έκαναν λόγο για επαφές Ολυμπιακού - Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα ωστόσο να παραπέμπει την όποια κουβέντα για το καλοκαίρι. Στην Ιβηρική δε, από αρχές Δεκέμβρη υπήρχε μια φημολογία για εκ νέου προτίμηση του Ολυμπιακού στο ισπανικό προπονητικό μοντέλο και τον Μίτσελ να εμφανίζεται ανάμεσα στα πιθανά ονόματα που ενδιαφέρουν τους Πειραιώτες.

Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, το τέλος της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Τάκη Λεμονή μοιάζει αναπόφευκτο. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, αλλά όταν το φιτίλι ανάβει, είναι δύσκολο να σβήσει.

Ακόμη κι αν ο 57χρονος τεχνικός οδηγήσει την ομάδα στο κυριακάτικο (7/1, 19:30) παιχνίδι της AEL FC Arena και ασχέτως αποτελέσματος.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Έδωσαν τα χέρια Ολυμπιακός και Όσκαρ Γκαρθία"!
Η προπονητολογία πέρασε και στο Ρέντη
Δήλωση στήριξης για Μπέντο, όχι όμως για Λεμονή!
Τελειώνει το θέμα Γκαρθία ο Ολυμπιακός
Στη Λισαβόνα τα πρώτα "σύννεφα" για Λεμονή
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ