ΟΦΗ

Πουρσανίδης: "Τεκμηριωμένη η πρόταση του ΟΦΗ, δεν νοείται ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηλίας Πουρσανίδης αναφέρθηκε στην πρόταση του ΟΦΗ για παρουσία κόσμου στα γήπεδα στα playoffs και playouts, την τοποθέτηση του Γιώργου Μποροβήλου, αλλά και το σοβαρό τραυματισμό του Κοσμά Τσιλιανίδη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο "Athletic Radio", τοπικό σταθμό της Κρήτης τόσο για την πρόταση της ομάδας να γίνουν οι αγώνες παρουσία κόσμου στο 20% της χωρητικότητας των γηπέδων όσο και για άλλα θέματα των Κρητικών, καθώς και για τον σοβαρό τραυματισμό του Κοσμά Τσιλιανίδη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Για την πανδημία: "Μας βοήθησε να βάλουμε σε μια τάξη τον εαυτό μας. Σε κάθε τι που μας συμβαίνει πρέπει να κρατάμε τα θετικά και να βελτιωνόμαστε. Μπορεί να στοίχισε τη ζωή σε κάποιους ανθρώπους κι αυτό είναι πολύ δυσάρεστο για όλους μας, αλλά έκανε και κάποια καλά που θα τα δούμε στην πορεία".

Για τον τραυματισμό του Κοσμά Τσιλιανίδη: "Αυτή είναι η κυρίαρχη είδηση για την ομάδα μας. Είναι πολύ άδικο για έναν πραγματικά μεγάλο αθλητή. Θεωρώ όμως ότι είναι ένα τόσο δυνατό παιδί που θα γυρίσει γρήγορα και πιο δυνατός απ’ ότι είναι τώρα. Πολλές φορές παραλληλίζουμε το ποδόσφαιρο με τη ζωή. Η ζωή έχει πολλές αναποδιές. Ας πάρουμε την ευκαιρία να βελτιωθούμε. Ο Κοσμάς δεν είναι μόνος του σε όλο αυτό. Στο σοκ που πάθαμε όλοι, ο Κοσμάς ήταν ο πρώτος που έδινε κουράγιο. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιους αθλητές. Ο ΟΦΗ είναι τόσο πολύ δίπλα του που είμαστε σίγουροι ότι θα το ξεπεράσει γρήγορα. Να στείλουμε όλοι τη θετική μας ενέργεια στον Κοσμά. Την έχει απ’ όλους μας και τον περιμένουμε πιο δυνατό. Να μην υπάρχει άλλος τραυματισμός ούτε στην ομάδα μας ούτε σε κάποια άλλη ομάδα".

Για το αν πιστεύει ότι θα υπάρξουν κι άλλοι τραυματισμοί γενικά στις ομάδες: "Αυτό που έγινε με τον Κοσμά δεν έχει να κάνει με μυϊκό τραυματισμό που προκλήθηκε από την έντονη προπόνηση. Για να μην υπάρχουν τραυματισμοί πρέπει η επιστροφή στη δράση να είναι σταδιακά αυξανόμενη. Γι’ αυτό δεν μπήκαν εμβόλιμες αγωνιστικές στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Καταλαβαίνουμε ότι θα παίζουμε με πολλή ζέστη. Ίσως υπάρξουν και κάποιοι τραυματισμοί που ενδεχομένως να υπήρχαν και σε κανονικές συνθήκες. Εγώ είμαι σίγουρος για την ομάδα μας ότι υπάρχει σωστή διαχείριση."

Για την πρόταση του ΟΦΗ να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα: "Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ποδόσφαιρο χωρίς τον κόσμο. Είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου. Έχουμε δει παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών κι αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ακόμα και το Μπάγερν – Ντόρντμουντ δεν μπορείς να το χαρείς. Θυμίζω ότι υπήρχε η σκέψη ακόμα και να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Εμείς όχι μόνο ήμασταν υποστηρικτές του να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά είπαμε κι αυτή την ιδέα. Έτσι άρχισε όλο αυτό.

Ως ιδέα. Κάποιοι την υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή, μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός αθλητισμού, κ. Αυγενάκης. Ιδέες όμως υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι η ιδέα να γίνεται πράξη. Σήμερα η ιδέα έγινε συγκεκριμένη πρόταση. Έγινε πρόταση τεκμηριωμένη που πάνω σε αυτή την πρόταση περιμένουμε μια απάντηση. Εννοείται ότι θα ζητήσουμε ραντεβού από την κυβέρνηση για να δούμε από κοντά όποιον χρειάζεται και να εξηγήσουμε τι σημαίνει τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και για την κοινωνία αυτή η πρόταση. Μέχρι χθες δεν υπήρχε πρόταση για να απορριφθεί. Σήμερα όλες οι ομάδες συμφώνησαν ότι για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα που θα είναι η βάση για την επόμενη χρονιά. Θα στείλουμε την πρόταση τεκμηριωμένα και με όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής που απαιτούνται".

Για τις τοποθετήσεις του κ. Μποροβήλου σχετικά με την πρόταση του ΟΦΗ: "Δε θέλω να σχολιάσω όσα λένε άνθρωποι που είναι σε άλλες ομάδες. Ο κ. Μποροβήλος είναι άνθρωπος που έχει χιούμορ και αν θυμάμαι καλά είχε πει ότι "αν ήταν καλή η ιδέα του ΟΦΗ θα την είχαν κάνει στη Γερμανία". Τον εκτιμώ πολύ. Δεν το παίρνω αρνητικά. Κι ο ίδιος έχει προτείνει ωραία πράγματα που δεν τα έχουμε δει στη Γερμανία. Ζούμε σε μια χώρα που κατά γενική ομολογία χειρίστηκε την πανδημία όπως ακριβώς θα έπρεπε κι αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα.

Φαντάζει η Ελλάδα ως μια χώρα πρότυπο. Και αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και σ’ αυτή την κυβέρνηση. Τώρα έρχεται μια πρόταση που δεν είναι καλή μόνο για το ποδόσφαιρο. Είναι μια πρόταση που μπορεί να βοηθήσει εργασίες γύρω από το ποδόσφαιρο, οι οποίες είναι ανενεργές. Θα πρέπει κι αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν. Μια κυβέρνηση που έχει ως τώρα αυτά τα αποτελέσματα, γιατί να μην είναι και η πρώτη που κάνει αυτή την κίνηση με το ποδόσφαιρο; Είναι κίνητρο για την κυβέρνηση.

Το θέμα είναι όλοι να χειριστούμε σωστά αυτό που έχουμε προτείνει. Υπάρχουν ομάδες που έχουν δώσει διαρκείας στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου τους. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά τα θετικά είναι περισσότερα. Είναι ευκαιρία να δείξουμε για τον χώρο του ποδοσφαίρου ότι και μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες και μπορούμε να τις φέρουμε εις πέρας 100%. Είναι κίνητρο για εμάς, για να μας εμπιστευθεί η κυβέρνηση και να κάνει δεκτό το αίτημά μας. Δεν είναι μόνο το οικονομικό κομμάτι. Είναι και η εμπιστοσύνη που θέλουμε να "χτίσουμε" με την κυβέρνηση, ότι μπορούμε να το κάνουμε σωστά".

Για τις λεπτομέρειες τις πρότασης του ΟΦΗ: "Δε νοείται ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς κόσμο, τουλάχιστον για τη δική μας λογική. Καμία ομάδα, καμία διοίκηση ομάδας δε θέλει να γίνουν αγώνες χωρίς κόσμο. Το θεωρώ δεδομένο και φάνηκε σήμερα αυτό. Αυτό που θέλουμε να βάλουμε φέτος είναι η βάση για την επόμενη χρονιά. Αν γίνει φέτος το πρώτο βήμα και τα πάμε καλά, φανταστείτε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Αν δε γίνει αυτό το βήμα θα υπάρχει μια παγωμάρα για την επόμενη χρονιά. Πρέπει όμως να γίνει σωστά. Είναι μια τεκμηριωμένη πρόταση.

Έχουμε δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει τα πάντα. Ζητήσαμε και τη συμβολή της ticketmaster, η οποία δημιούργησε έναν λογάριθμο που ουσιαστικά θα αποκλείει περιμετρικά τις θέσεις γύρω απ’ αυτή του κατόχου ενός εισιτηρίου. Έχουμε απαντήσεις για ό, τι μας ρωτήσει η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι με καλή διάθεση και καλή συνεργασία θα τα καταφέρουμε. Θα εξηγήσουμε πως θα φτάνει ο κόσμος στο γήπεδο. Πως θα παρκάρει, πως θα μπαίνει στο γήπεδο κλπ. Είναι μια πρόταση της Λίγκας. Από το να συγκεντρώνονται μόνο σε μαγαζιά εστίασης, το οποίο θα γίνει έτσι κι αλλιώς, ενδεχομένως και άναρχα, με την πρότασή μας θέλουμε λίγο να αποφορτιστεί και όλο αυτό.

Αν σκεφτούμε ότι καθημερινά χαλαρώνουν κάποια μέτρα, με δεδομένους κανόνες υγείας, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να μείνει πίσω; Γιατί να μη βάλει το ποδόσφαιρο σωστά και συντονισμένα κόσμο στις κερκίδες του; Αυτή τη στιγμή ταξιδεύουμε αεροπορικώς χωρίς να υπάρχει κενή θέση ανάμεσά μας. Στο ποδόσφαιρο γιατί όχι;

Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου γιατί θα είναι παράδειγμα για την επόμενη χρονιά. Ο κόσμος καταλαβαίνει τις προθέσεις και θα εξηγήσουμε στον κόσμο μας τι πρέπει να κάνουμε. Δεν έχω δει άλλο κομμάτι της κοινωνίας να κάνει τόσα τεστ, όσο γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ας πάμε στο επόμενο βήμα. Να δείξουμε και ως ομάδες ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα πρότζεκτ, για να ζητήσουμε περισσότερα πράγματα για την επόμενη χρονιά.

Είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι όλες οι ομάδες θα το στήριζαν. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά εδώ είμαστε και ο κόσμος θα δείξει κατανόηση. Πριν από περίπου 20 μέρες με έναν μήνα, αυτό που είχε βγει ως είδηση είναι ότι κόσμο θα έχουν ξανά τα γήπεδα μόνο όταν βρεθεί εμβόλιο. Αυτό θέλουμε; Είναι ένα στοίχημα για όλους μας που πρέπει να το κυνηγήσουμε ως το τέλος. Να πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε".

Για την έδρα που έχει επιλέξει ο ΟΦΗ: "Αυτή τη στιγμή έτοιμο για παιχνίδι Super League είναι το γήπεδό μας. Υπάρχει η σκέψη του Παγκρητίου, δεν το κρύβω αυτό. Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για να δούμε τι ελλείψεις υπάρχουν, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτο, τουλάχιστον για τα playoffs να πάμε εκεί. Αν αυτό μεγαλώσει και την επόμενη χρονιά έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε παραπάνω ποσοστό κόσμου, το Παγκρήτιο είναι μια ιδέα που θα συζητηθεί".

Για την έδρα του ΟΦΗ στα ευρωπαϊκά ματς: "Και για ευρωπαϊκό ματς, τουλάχιστον για τους πρώτους γύρους και μακάρι να προχωρήσουμε, μας καλύπτει το γήπεδό μας. Πληρούμε τις προϋποθέσεις. Αν βελτιωθεί το Παγκρήτιο και μπορούμε να βάλουμε περισσότερο κόσμο μας να δει τα παιχνίδια, εννοείται είναι μια θετική εξέλιξη να πάμε εκεί για να τα δει περισσότερος κόσμος. Τώρα όμως, με όλο αυτό που έχει γίνει, θα μείνουμε στο γήπεδό μας. Έχουν έρθει τα πάνω – κάτω. Τα πάντα έχουν παγώσει. Θα κάνουμε το καλύτερο και για την ομάδα μας και για τον κόσμο μας".

Για την επίτευξη του στόχου της συμμετοχής στα playoffs: "Ο στόχος της ομάδας είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να νιώθουν τα παιδιά ότι χαίρονται το ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό έρχονται τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια θέση. Θα παίξουμε στα playoffs με τη χαρά των αγώνων και για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Να παραμείνουμε στην 5η θέση. Είναι σημαντικό για την ομάδα μας. Το ζητούμενο είναι να καταλάβει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος τι πρεσβεύει και τι θέλει να κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ΟΦΗ. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομμάτι. Θέλουμε να δείχνουμε το δρόμο. Ότι το ποδόσφαιρο είναι και κάτι άλλο. Δεν είναι αυτή η ανυποληψία, η καχυποψία, το παρασκήνιο.

Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό. Το ποδόσφαιρο είναι πεντακάθαρο. Μπορεί να περνούν άνθρωποι που δεν έχουν καθαρές σκέψεις και καθαρές πράξεις. Το ποδόσφαιρο δεν παθαίνει τίποτα. Για εμάς έχει σημασία τι λέει μια οικογένεια που δεν έρχεται στο γήπεδο με το παιδί της. Θέλουμε να την κάνουμε να έρθει στο γήπεδο. Και σε άλλες ομάδες υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται το ίδιο. Εμείς πορευόμαστε με έναν τρόπο που θεωρούμε ότι είναι ο μόνος τρόπος. Δεν έχουμε στο μυαλό μας δεύτερη σκέψη. Η σωτηρία του ποδοσφαίρου είναι μέσα από αυτό τον δρόμο. Μέχρι "χθες" ό, τι κάναμε στο ποδόσφαιρο προφανώς δεν ήταν τόσο καλό για να υπάρχει αυτή η απαξίωση, άρα κάτι δεν κάναμε καλά. Αν αλλάξουμε το ποδόσφαιρο στην πόλη μας, στο νησί μας και αυτό μεγαλώσει, θα είναι το πιο σημαντικό".

Για τη σχέση της ομάδας με τον κόσμο: "Αν είσαι σε έναν χώρο και δεν τον προστατεύεις τότε γιατί είσαι σ’ αυτό τον χώρο; Πλέον γνωριζόμαστε. Μετά από δύο χρόνια συνεργασίας, διοίκησης, κόσμου, δημοσιογράφων, δε θα συστηθούμε σήμερα. Καταλαβαίνετε ότι καλύτερα είναι να κάνεις πράγματα, παρά να λες. Ο κόσμος δεν περιμένει λόγια. Έχει ακούσει λόγια πολλά. Δε χρειάζεται. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη συνέπεια, την πορεία σου, τη διάρκειά σου και το πως συμπεριφέρθηκες στα δύσκολά σου. Κι εμείς μέσα σε δύο χρόνια έχουμε περάσει πολύ δύσκολες στιγμές κι εκεί φάνηκε πόσο ακλόνητοι ήμασταν στο σχέδιό μας και σε αυτά που πρεσβεύουμε. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι και για τα λάθη μας και για τα καλά αποτελέσματα".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ