ΟΦΗ

Ουές στο Sport24.gr: "Ευκαιρία ζωής ο ΟΦΗ"

SUPERLEAGUE-2 / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE-2 / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές μιλάει στο Sport24.gr για τη μεταγραφή του στον ΟΦΗ, αποθεώνει τους παλιούς του συμπαίκτες στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και περιγράφει το δύσκολο ταξίδι στην Αγγλία.

Σε μία σημαντική μεταγραφή με άξονα το μέλλον προχώρησε ο ΟΦΗ τον Ιανουάριο φτάνοντας σε συμφωνία με τον Αμπντούλ Ραχμάν Ουές. Ο 22χρονος δεξιός μπακ αγωνίζεται με τον Πλατανιά κι όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του στην χανιώτικη ομάδα θα ενσωματωθεί στους Ηρακλειώτες. Ο Ουές αποτελεί ένα από τα "παιδιά" του Γιάννη Σαμαρά, αφού είχαν συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό.

Ο γεννημένος στην Ελλάδα από Σύριους γονείς, Ουές, βρισκόταν, λοιπόν στην ομάδα της Κ17 του Τριφυλλιού. Εκεί μπόρεσε να βιώσει από πρώτο χέρι την δουλειά του τότε διευθυντή Ακαδημιών του Παναθηναϊκού και νυν ποδοσφαιρικού διευθυντή του ΟΦΗ, Γιάννη Σαμαρά.

Ο Ουές μίλησε στο Sport24.gr μεταφέροντας μας την εμπειρία του: "Ο Γιάννης Σαμαράς ήταν όταν βρισκόμουν στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Ερχόταν και μας έβλεπε αρκετά συχνά, είχε διαλέξει και κάποια παιδιά από την Κ17, 6-7 παιδιά, για να μας κάνει ατομικές προπονήσεις. Θυμάμαι τους Χρήστο Κουντουριώτη, Κωνσταντίνο Βαλμά και Αντώνη Οικονομόπουλο. Ο τρόπος που δούλευε ήταν διαφορετικός πάντα. Ήθελε να βάλει στην σκέψη σου να μην διώχνεις την μπάλα, να την δίνεις δίπλα σου, ακόμη κι αν χάναμε την μπάλα. Αυτός ήταν ο τρόπος σκέψης, το passing game. Του άρεσε να μην διώχνεις την μπάλα".

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019-2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019-2020 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην Κ17 του Παναθηναϊκού ο Αμπντούλ είχε συμπαίκτες του, ποδοσφαιριστές οι οποίοι απαρτίζουν την πρώτη ομάδα των Πρασίνων, όπως ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης, αλλά και ο Λάζαρος Λάμπρου, που αγωνίζεται με τη φανέλα του ΠΑΟΚ: "Ξεχώριζαν από τότε όλοι τους, πάντα ήταν ξεχωριστά παιδιά. Σαν είδωλα είναι. Αποτελούν παραδείγματα ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης και ο Λάμπρου". Συμπαίκτης του στο Τριφύλλι ήταν και ο Θοδωρής Μίγγος, με τον οποίο θα συναντηθούν στους Κρητικούς: " Έχουμε μιλήσει με τον Μίγγο, είναι απίστευτο".

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μετά τον Παναθηναϊκό ο Ουές έκανε το ταξίδι για την Αγγλία. Εκεί δοκιμάστηκε σε Φούλαμ και ΚΠΡ, ενώ αγωνίστηκε με την Μπρέντφορντ Κ18 τη σεζόν 2015/2016. Τα πράγματα, ωστόσο, στην Αγγλία δεν ήταν τόσο απλά: "Γενικά στην Αγγλία ήταν δύσκολα, επειδή εκεί δεν έπαιζα στη θέση μου, δηλαδή δεξί μπακ, αλλά δεκάρι. Πάντα μου έλεγαν ότι είμαι κοντός, έβρισκαν δικαιολογίες. Δεν μπορούσα να υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο πολύ εύκολα. Υπήρχαν πολλά παιδιά κι ήθελαν να προωθήσουν αυτά από τις ακαδημίες. Εγώ ήμουν σαν ξένος εκεί. Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό".

Ο 22χρονος δεξιός μπακ διαπίστωσε διαφορές στον τρόπο δουλειάς στην Αγγλία σε σχέση με την Ελλάδα, κυρίως στην ένταση των προπονήσεων: "Εκεί το επίπεδο είναι υψηλό σε όλες τις κατηγορίες, ακόμη και στην τέταρτη. Τα χρήματα, οι μισθοί είναι διαφορετικοί από την Ελλάδα και βοηθάει τον κάθε ποδοσφαιριστή. Στις προπονήσεις, δουλεύουν συνέχεια στα κόκκινα με υψηλή ένταση. Κάθε μέρα ήταν σαν αγώνας, κάθε μέρα δοκιμάζεσαι".

Οι δυσκολίες ώθησαν τον Ουές να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως σε ερώτηση για το αν θα κυνηγούσε καριέρα στην Αγγλία ακόμη περισσότερο στην ηλικία που βρίσκεται τώρα, εμφανίστηκε θετικός: "Γύρισα στην Ελλάδα, γιατί δεν μπορούσα να πάρω το επαγγελματικό συμβόλαιο. Εάν δεν είχε συμβεί τίποτα από τα παραπάνω θα το κυνηγούσα περισσότερο, ακόμη και σε ομάδα τρίτης κατηγορίας και τέταρτης. Αξίζει στην Αγγλία".

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Μετά την περιπέτεια της Αγγλίας, ο Ουές επέστρεψε λοιπόν στην Ελλάδα. Εδώ τον εμπιστεύτηκε ο Πλατανιάς, με την μεταγραφή στην χανιώτικη ομάδα να γίνεται στην τύχη: "Εντελώς τυχαία ήρθα στην Αθήνα για διακοπές, μετά πήγα στα Χανιά για δοκιμαστικά. Με πήραν και μέσα σε έξι εβδομάδες υπέγραφα, τίποτα δεν ήταν προγραμματισμένο, όλα ήταν τυχαία".

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στην πρώτη ομάδα του Πλατανιά προωθήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά το ντεμπούτο του στην Super League πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο σε ένα παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι Χανιώτες είχαν ηττηθεί τότε με 3-0, όμως ο Ουές αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία για 25 λεπτά: "Το πρώτο παιχνίδι μου ήταν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η ομάδα τότε έπεφτε, ήταν δύσκολο για όλους, αλλά ήταν τρομερή εμπειρία. Είχε κόσμο, αν και δεν ήταν γεμάτο το γήπεδο, ένιωσα φοβερά".

ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

Ο Πλατανιάς υποβιβάστηκε, όμως την αμέσως επόμενη σεζόν σημείωσε καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Football League και έχοντας ένα πολύ καλό σύνολο υπό τις οδηγίες του Γιάννη Τάτση έφτασε στα μπαράζ ανόδου. Εκεί αντιμετώπισε τον ΟΦΗ με τον επαναληπτικό του Γεντί Κουλέ να μένει στην ιστορία.

Η ισοφάριση σε 2-2 από τον Παπανικολάου στο 90+1 έδινε στον Πλατανιά την άνοδο στη Super League, όμως το γκολ του Ναμπί στην εκπνοή του αγώνα κράτησε την ομάδα του Ηρακλείου στην πρώτη κατηγορία. Ο Ουές μάς περιγράφει αυτές τις στιγμές: "Βάζει ο Παπανικολάου το γκολ, κοιτάω τους επόπτες και τον ρέφερι, δεν πίστευα ότι μπήκε το γκολ, ήταν όνειρο. Δεν το πιστεύαμε, είχαμε τρελαθεί. Περιμέναμε πώς και πώς να τελειώσει το παιχνίδι. Γίνεται όμως το φάουλ. Ήμασταν στο τείχος μαζί με τον Νίλι, εκτελεί ο Ναμπί ένα "κακοχτυπημένο" φάουλ, γυρίζουμε πλάτη, ανοίγει το τείχος, τρώμε το γκολ. Δεν υπάρχει συναίσθημα εκείνη την στιγμή, ακόμη και τώρα με κυνηγάει. Ακόμη συζητάνε τι είχε γίνει".

SUPERLEAGUE / ΜΠΑΡΑΖ / ΟΦΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΜΠΑΡΑΖ / ΟΦΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΦΗ

Η μοίρα τελικά, όμως, παίζει παιχνίδια και ο Ουές θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν με τη φανέλα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί αποτελούν πρόκληση για την καριέρα του 22χρονου δεξιού μπακ, αφού όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος πρόκειται για ευκαιρία ζωής: "Νομίζω είναι ευκαιρία ζωής. Οι άνθρωποι που δουλεύουν με τον ΟΦΗ έχουν πολύ καλή σχέση με το ποδόσφαιρο, δηλαδή ο κ. Σαμαράς και όλοι στη διοίκηση".

Ο επιθετικός προσανατολισμός του ΟΦΗ πρόκειται να "κουμπώσει" στο στιλ παιχνιδιού του Ουές, γεγονός που παραδέχεται και ο ίδιος: "Το στιλ παιχνιδιού του ΟΦΗ μου ταιριάζει, πιστεύω θα με εξελίξει σαν ποδοσφαιριστή. Το φουλ-μπακ βοηθάει σε αυτό το σύστημα και ανυπομονώ να πάω, γιατί είναι ομάδα με λαό και είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Είναι μεγάλη ομάδα ο ΟΦΗ".

Οι Κρητικοί με τα σημερινά δεδομένα θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Europa League, μία προοπτική που ενθουσιάζει τον Αμπντούλ: "Νιώθω τυχερός, αν τύχει και βρεθώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο". Όσον αφορά τους προσωπικούς του στόχους, εκείνος στοχεύει όσο πιο ψηλά είναι δυνατόν: "Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στόχο, κάποια συγκεκριμένη ομάδα ή κάποιο συγκεκριμένο πρωτάθλημα δηλαδή. Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ".

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Ο Ουές αναφέρθηκε και στην εμπειρία του τον καιρό της καραντίνας, η οποία ήταν μία ιδιαίτερη περίοδος για έναν αθλητή. Ωστόσο, ο ίδιος βρήκε δυνατότητες για εξέλιξη μέσα σε αυτήν: "Ήταν μία ας πούμε ευκαιρία στην καραντίνα να εξελίξεις κάποιες αδυναμίες σου. Είναι καλό για όσους το εκμεταλλεύονται. Πρέπει να βλέπουμε πάντα θετικά".

Ο 22χρονος δεξιός μπακ είχε και τη βοήθεια από τον ατζέντη του, κ. Χρήστο Γάτση, καθώς με δικές του οδηγίες προπονήθηκε τόσο τον καιρό που προπονήσεις εξαιτίας του κορονοϊού δεν υπήρχαν, όσο και την περίοδο που εκτελούσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις: "Όταν πήγα στρατό και αυτήν την περίοδο έκανα προπονήσεις στον Βυζαντινό και ο κ. Χρήστος Γάτσης με βοηθούσε πάρα πολύ".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ