ΟΦΗ

Ο Τσιλιανίδης "επέστρεψε" μαζί με τον ΟΦΗ

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O Κοσμάς Τσιλιανίδης επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στην ενδεκάδα του ΟΦΗ, έχοντας καταλυτική συμβολή στη νίκη με 2-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. Η ηγετική παρουσία, η συμμετοχή στα γκολ και το επόμενο βήμα.

Στις 14 Δεκεμβρίου ο ΟΦΗ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, επικράτησε 3-1 του Άρη στο Γεντί Κουλέ και (απ)έδειξε πως αξίζει μία θέση στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος και κατ' επέκταση στα playoffs. Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσει ένας μήνας (και κάτι) προκειμένου οι Κρητικοί να επιστρέφουν στα θετικά αποτελέσματα και πιο συγκεκριμένα στις νίκες.

Η εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Γιώργου Σίμου στις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό (1-1), Παναιτωλικό (2-0), Βόλο (1-2) και Αστέρα (2-0) για το πρωτάθλημα, αλλά και στους δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ για τη φάση των 16 του Κυπέλλου δεν ήταν κι η καλύτερη δυνατή. Βέβαια, είναι λογικό να υπάρξει "κοιλιά" κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν, αλλά ήταν θέμα χρόνου -με βάσει την εικόνα όλη τη χρονιά- να έρθουν ξανά οι νίκες σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, συνέβη στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, η οποία είχε τον χαρακτήρα του "do or die" αγώνα, με την έννοια πως οι δύο ομάδες ήθελαν όσο τίποτε άλλο τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι "κυανέρυθροι" για να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες αποφυγής της τελευταίας θέσης στη βαθμολογία, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να επιστρέψουν σε τροχιά εξάδας, αφού τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα είχαν ως συνέπεια να "κατρακυλήσουν" μέχρι και την 9η θέση.

Το θετικό για τον Γιώργο Σίμο ήταν η επιστροφή του Κοσμά Τσιλιανίδη στη βασική ενδεκάδα, ο οποίος -δεδομένα- έλειψε από τους αγώνες με Αστέρα για το πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού. Η αλήθεια είναι πως οι Κρητικοί έχουν αναδείξει αρκετούς πρωταγωνιστές μέσα στη χρονιά, όπως είναι οι Λισάντρο Σεμέντο, Ζοάο Φιγκεϊρέδο και Αντίλ Ναμπί, αλλά η επιρροή που έχει στο παιχνίδι του ΟΦΗ ο Τσιλιανίδης είναι μοναδική.

ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ 31% ΤΩΝ ΓΚΟΛ

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός, που το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα, πραγματοποιεί δίχως αμφιβολία την καλύτερη και πιο μεστή σεζόν της καριέρας του. Σε 20 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει πετύχει έξι γκολ και έχει μοιράσει πέντε ασίστ, έχοντας συμβολή στο 31% των τερμάτων που έχουν σημειώσει οι Κρητικοί. Δηλαδή, στα εννιά από τα 29 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα του Γιώργου Σίμου.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παράλληλα, στις περισσότερες αναμετρήσεις η μπάλα περνάει πολλές φορές από τα πόδια του, προτού καταλήξει σε τελική προσπάθεια. Πρόκειται, δηλαδή, για τον ηγέτη του ΟΦΗ τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Παρά το γεγονός πως είναι ένα χαμηλών τόνων παιδί, διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά και αποτελεί έναν παίκτη κοινής αποδοχής στα αποδυτήρια με πολλές συμπάθειες. Κάτι που μπορεί σε αγωνιστικό επίπεδο να μην "φαίνεται", αλλά έχει ξεχωριστό ρόλο στην υγεία που βγάζει μία ομάδα.

ΓΚΟΛ Ο "ΤΣΙΛΙΑ", 5/6 ΝΙΚΕΣ Ο ΟΦΗ

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Τσιλιανίδης σκοράρει, ο ΟΦΗ φεύγει νικητής από το γήπεδο. Μοναδική εξαίρεση η ήττα με 3-2 από την ΑΕΛ εκτός έδρας, η οποία, ωστόσο, επιβεβαιώνει τον κανόνα. Από εκεί και πέρα, στο 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ. Στο 3-1 επί του Παναιτωλικού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές, ενώ είχε σκοράρει και στο 4-1 επί του Πανιωνίου στον πρώτο γύρο, μοιράζοντας και μία ασίστ, όπως έκανε και στο χθεσινό ματς. Ένα γκολ και μία ασίστ είχε και στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Καβάλα (4-0), βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να γυρίσει την ήττα με 2-0 στον πρώτο αγώνα.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

Πρόσφατα, το όνομά του έπαιξε έντονα για την Σταντάρ Λιέγης. Ωστόσο, ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να τον αφήσει τόσο εύκολα να φύγει, αφού πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο σε εξαιρετική ηλικία (25 ετών) και στον προθάλαμο της Εθνικής. Μέσα στον Ιανουάριο φαντάζει δύσκολο να προκύψει κάποια σοβαρή εξέλιξη, αλλά το καλοκαίρι είναι κοντά και είναι δεδομένο πως η περίπτωσή του θα απασχολήσει αρκετές ομάδες του εξωτερικού.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πανιώνιος - ΟΦΗ 1-2: Διπλό τετράδας για τους Κρητικούς

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ