ΟΦΗ

Ο Γεωργιανός και η... Γεωργιανή!

Ο Γεωργιανός και η... Γεωργιανή!
INTIME SPORTS

Η ιστορικής σημασίας νίκη του ΟΦΗ στο Απ. Νικολαϊδης και η απίστευτη σύμπτωση που "συνδέει" τους δύο σκόρερ της Κρητικής ομάδας.

Βλέποντας το ξέσπασμα των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ στο τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την αποθεωτική υποδοχή που επεφύλαξαν οι οπαδοί στην αποστολή της ομάδας κατά την άφιξή της στο Ηράκλειο, μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας.

Ο ΟΦΗ νίκησε για δεύτερη φορά στην ιστορία του εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι πρωταθλήματος και για πρώτη στο γήπεδο της Λεωφόρου! Η προηγούμενη επιτυχία σημειώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1987, αλλά ήταν στο ΟΑΚΑ.

Ιδανική βραδιά για τους Κρητικούς, οι οποίοι είχαν επικρατήσει με σκορ 2-5, χάρη σε τέρματα των Σαμαρά (2), Χαραλαμπίδη (2) και Βλαστού. Για τον Παναθηναϊκό είχαν σκοράρει οι Βλάχος και Αντωνίου, ενώ προπονητές των δύο ομάδων ήταν οι Βασίλης Δανιήλ και Ευγένιος Γκέραρντ, αντίστοιχα.

Εκτοτε χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να επιστρέψει ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο, έχοντας στις αποσκευές του "τρίποντο" από ματς με αντίπαλο το τριφύλλι. Και πώς τα φέρνει καμιά φορά η τύχη... Για να το πετύχει χρειάστηκε ένα γκολ από τον Γεωργιανό, Γκιόργκι Μερεμπασβίλι και ένα γκολ από τον γεννημένη στην Γεωργιανή Καβάλας, Γιώργο Μακρή!

Σημειώστε ότι στην προηγούμενη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, ο γεννημένος στις 15 Αυγούστου 1986, Μερεμπασβίλι, ήταν μόλις 14 μηνών και ο γεννημένος στις 15 Νοεμβρίου 1984, Μακρής, ήταν 3 ετών!

Σημειώνεται ότι αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί για τον ΟΦΗ φέτος εκτός έδρας! Στις προηγούμενες δύο εξόδους του από το Ηράκλειο, είχε υποχρεωθεί σε ισάριθμες ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια δέχθηκε τα 7 από τα 9 γκολ που έχει παθητικό!

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ