ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπούσης για ΟΦΗ: "Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα κάτι για να χάσω"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΦΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Μπούσης, Σαμαράς, Πουρσανίδης EUROKINISSI

Ο Μιχάλης Μπούσης ανέλυσε τα σχέδια και τις σκέψεις του για τον ΟΦΗ, λίγες μέρες μετά την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Η συνέντευξη Τύπου των Γιάννη Σαμαρά και Ηλία Πουρσανίδη. (PHOTOS)

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, Μιχάλης Μπούσης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (18/10) και μίλησε για πρώτη φορά για την απόφασή του να εμπλακεί στην ομάδα. Ο ομογενής επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην απόφασή του να επενδύσει στον σύλλογο της Κρήτης και ανέπτυξε τα σχέδιά του.

Τοποθετήθηκε για τα χρέη που ανέλαβε, για το νέο γήπεδο, ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι φοβάται, απάντησε: "Ποτέ δεν έκανα κάτι για να χάσω στη ζωή μου, πάντα ήθελα να προοδεύσω. Ποτέ δεν ήθελα να ρίξω κόσμο και να πει κάποιος ότι τον αδίκησα, πάντα ήθελα δικαιοσύνη. Όταν παίρνεις μία ομάδα δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν θέλω σε μερικά χρόνια να πω ότι έκανα λάθος".

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣΗ

Αρχικά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είπε: "Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο και την Κρήτη. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ μαζί σας και θα ήθελα να ευχαριστήσω μερικούς μέτοχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Χαλκιαδάκη, Παπαδάκη, Σπυριδάκη, Παπακαλιάτη, Καραντινό, Μυλωνάκη, Καρνή, Κουμαντάκη, Σαπουνάκη, Συριγωνακάκη και Τσατσάκη. Θα προσπαθήσουμε με τους υπόλοιπους να κάνουμε τον ΟΦΗ μεγάλο όπως ήταν. Αυτή η ομάδα θα χτιστεί πάλι από την αρχή για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, γιατί οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται. Μαζί με τον Γιάννη τον Γιώργο και τον Ηλία εύχομαι να κάνουμε το καλύτερο και θέλουμε την υποστήριξη από εσάς. Θα ήθελα από όλο τον κόσμο της Κρήτης να στηρίξει την ομάδα και να πάει από το καλό στο καλύτερο. Ο ΟΦΗ δεν θέλω να είναι ομάδα του Ηρακλείου, αλλά της Κρήτης. Θέλω να είναι περήφανοι οι παίκτες που παίζουν στον ΟΦΗ και θα ήθελα να τους παρακαλέσω να ασχοληθούν μόνο με το παιχνίδι και να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΦΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Μπούσης EUROKINISSI

Για το πότε αποφάσισε να επενδύσει στον ΟΦΗ:

"Έχουμε έναν φίλο εγώ και ο Γιώργος και ο Γιάννης, μιλήσαμε τον Μάιο στο Σικάγο και γνωριστήκαμε. Μου είπαν τα παιδιά το όνειρο που είχαν για τον ΟΦΗ και τι ήθελαν να κάνουν στην Κρήτη. Μετά από μερικές ώρες που περάσαμε και άκουσα το όνειρό τους κοίταξα κι εγώ μερικά πράγματα και σιγά - σιγά πίστεψα αυτό το όνειρο για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ήρθα στην Κρήτη τον Ιούλιο, περπάτησα, είδα το γήπεδο. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι στην Ελλάδα και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχω έρθει πάλι στην Κρήτη και την έχω αγαπήσει. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και αυτή η φωτιά που είχαν μέσα τους, μπήκε και σε μένα. Ήρθα κι εγώ να ζήσω το όνειρό τους και το όνειρό σας και να το κάνουμε πραγματικότητα".

Για την τωρινή ομάδα:

"Φυσικά υπάρχει πρόγραμμα και θα είναι του Γιάννη και του Γιώργου, όμως θέλει υπομονή. Δεν είναι κάτι που θα χτιστεί και θα γίνει αμέσως. Η ομάδα όπως καταλαβαίνετε είναι πρώτη χρονιά στην πρώτη κατηγορία, πέρασαν πολλά δύσκολα πράγματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο που έκανε τα πάντα για να την ανεβάσει. Ξέρω ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, με τον Νίκο και τον Γιάννη και τον Γιώργο μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη πορεία".

Για το όνειρο του ΟΦΗ της επόμενης μέρας:

"Το πλάνο είναι του Γιώργου και του Γιάννη, να χτίσουν την ομάδα. Αυτοί είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που έχουν την εμπειρία και νομίζω ότι με τον λίγο καιρό που έχουν μπει στην ομάδα, μόνο που μίλησαν με τους παίκτες και έχουν προσπαθήσει για το καλύτερο, νομίζω ότι αρχίζει και φαίνεται και σε εσάς. Δεν βλέπω ότι θα αλλάξει κάτι αμέσως, αλλά σιγά - σιγά η νοοτροπία και η κουλτούρα θα αλλάξει και θα γίνει πιο σωστή και σοβαρή. Αυτό θέλουμε να είμαστε. Δεν θα κάνουμε ανακοινώσεις για βλακείες, ότι κάναμε το ένα και το άλλο. Τα έργα μας θα είναι η ανακοίνωση. Αν είμαστε σωστοί και κάνουμε το σωστό θα το ξέρετε, δεν χρειάζεται να σας το πούμε. Τα έργα μας να μιλάνε για μας. Το πώς φέρονται οι παίκτες μεταξύ τους, με τον προπονητή και την ομάδα μας, να λειτουργούν όλοι μαζί. Θα καταλάβετε τους επόμενους μήνες πώς θα είμαστε".

Για νέο γήπεδο:

"Την περίμενα αυτή την ερώτηση. Όλα αυτά θα τα δούμε στο μέλλον. Για μας πρώτος στόχος είναι να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία. Θα χτιστούν οι βάσεις με την ομάδα και μετά θα δούμε για τα γήπεδα. Πώς θα χτίσουμε γήπεδο αν δεν υπάρχει ομάδα; Πρώτα οι ακαδημίες και τα παιδιά, τι να το κάνετε ένα γήπεδο και να κάθεται άδειο. Να ξεκινήσουμε σαν να είμαστε στο νηπιαγωγείο και πρέπει να αποφοιτήσουμε".

Για το που θέλει να δει τον ΟΦΗ σε μερικά χρόνια και τι φοβάται:

"Όταν μίλησα με τα παιδιά έκανα αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου. Ποτέ δεν έκανα κάτι για να χάσω στη ζωή μου, πάντα ήθελα να προοδεύσω. Ποτέ δεν ήθελα να ρίξω κόσμο και να πει κάποιος ότι τον αδίκησα, πάντα ήθελα δικαιοσύνη. Όταν παίρνεις μία ομάδα δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν θέλω σε μερικά χρόνια να πω ότι έκανα λάθος. Μεγάλωσα στην Ελλάδα με τον παππού και την γιαγιά μου και γι' αυτό τα ελληνικά μου είναι καλά. Πάντα ήθελα να προσφέρω στην Ελλάδα. Να κοιτάξω πίσω σε 3-5 χρόνια και να πω ότι αυτό που έκανα είναι ζωντανό και προχώρησε, όχι ότι έκανα μία βλακεία και γιατί το έκανα. Πολλοί μου είπαν να μην έρθω, να έρχομαι στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Εγώ δυστυχώς δεν άκουσα, θέλω να πάνε όλα καλά και να μπούμε μπροστά".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΦΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Μπούσης EUROKINISSI

Για το αν έχει και άλλα επαγγελματικά σχέδια στην Ελλάδα:

"Θα δουλέψουμε μαζί με τον Ερασιτέχνη. Δεν έχω άλλον στόχο επαγγελματικά, είναι μόνο ο ΟΦΗ. Ό, τι έρθει στο μέλλον ας έρθει. Πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά όλα τα άλλα".

Για το χρέος του συλλόγου:

"Η ομάδα πέρασε μερικά δύσκολα και όχι μόνο στην βαθμολογία αλλά και οικονομικά. Υπάρχουν και υπήρχαν χρέη που ανέλαβα και αυτά είναι δικά μου χρέη πλέον. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Τα χρέη - χρέη και η ομάδα - ομάδα. Θα προχωρήσουμε μπροστά, τα υπόλοιπα τα έχουμε κανονίσει και θα προχωρήσουμε με την ομάδα μπροστά. Για το αν θα έρχεται συχνά στην Ελλάδα: «Θα είναι μία ευκαιρία να έρχομαι περισσότερο αντί για το καλοκαίρι. Σε όλες τις επιχειρήσεις πρέπει να βάζεις άτομα εμπιστοσύνης. Δεν μου αρέσει να μπαίνω ανάμεσα. Το τιμ που έχουμε δεν χρειάζεται να τους πω εγώ τι θα κάνουν με το ποδόσφαιρο. Θα έρχομαι να βλέπω τα παιχνίδια, να διασκεδάζω και όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν την δουλειά τους όπως την ξέρουν".

Για τα συμφέροντα του ΟΦΗ:

"Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτό το πρόβλημα. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες ομάδες, μόνο εδώ πέρα. Κουμάντο κάνει ο καθένας στο σπίτι του, μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Αν κοιτάς τι κάνει ο άλλος χάνεις ώρα από τα δικά σου πράγματα. Συγκεντρωνόμαστε σε ομάδα, παίκτες και φιλάθλους μας. Δεν θέλω μόνο όλοι να λένε είμαστε ΟΦΗ, θέλω να έρχεστε να στηρίζετε τους παίκτες. Λάθη θα γίνουν, αλλά θα μάθουμε από αυτά για να μην ξαναγίνονται".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ"

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΟΦΗ, Γιάννης Σαμαράς, ανέφερε:

"Νιώθω λίγο περίεργα με πολλά συναισθήματα. Σημασία είναι ότι θέλουμε να κάνουμε αλλαγή νοοτροπίας από τις ακαδημίες και να βοηθήσουμε τα παιδιά γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει μέλλον. Να δώσουμε ένα κίνητρο στα μικρά παιδιά. Είναι χαρά που μίλησα με του παίκτες και τους ποδοσφαιριστές. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Θα ασχοληθούμε μόνο με το ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη και όλοι αυτό θα ακολουθήσουμε. Μεγάλη πρόκληση και ωραία πρόκληση. Πετυχημένος ο Μιχάλης, νιώθω άβολα γιατί είναι εδώ και ο Γιώργος που έχω να τον δω καιρό. Χθες ήταν παίκτης σήμερα κάτι άλλο και του χρωστάμε πολλά".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΦΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Σαμαράς, Μπούσης, Πουρσανίδης EUROKINISSI

Για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο:

"Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχουμε είναι να υποστηρίξουμε τα παιδιά. Ξέρουμε το πλάνο και το σχέδιο, τα πάω πολύ καλά με αυτά. Οι φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρεσβεύουμε κάτι άλλο. Έχουμε μια διαφορετική νοοτροπία, να πέσει η ένταση και να πάμε να παίξουμε όλα τα παιχνίδια. Για εμένα στόχος είναι να αλλάξουμε την νοοτροπία και να οργανωθούμε και όλα θα έρθουν με το χρόνο τους. Από εδώ και πέρα θα μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ο κόσμος να πάει στο γήπεδο και να βοηθάει είτε είναι καλές ή κακές στιγμές. Πρέπει να γίνουμε ένα από τις ακαδημίες μέχρι την μεγάλη ομάδα. Ποιος δεν θέλει να σωθούμε; Φυσικά θα παλέψουν τα παιδιά και θα το πετύχουμε. Από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε μόνο προς τα πάνω. Μην ανησυχεί κανένας γιατί θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε".

ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ: "ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ"

Ο β' αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, ανέφερε:

"Είναι λίγο δύσκολο να ειπωθούν εύκολα λόγια. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι όπως είπε και ο Γιώργος ότι λάθη θα γίνουν, όμως ξέρετε το κίνητρο μας. Και τα λάθη που θα κάνουμε θα είναι ανθρώπινα, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Να ευχαριστήσω τον κ. Αρναουτάκη, κ. Λαμπρινό κ. Βαρδαβά, που έχουμε επαφές μαζί τους καιρό όπως και το προηγούμενο Δ.Σ. του ΟΦΗ, που όλο αυτό το διάστημα είχαμε επαφή. Έχει γίνει πολύ σωστά και οργανωμένα όλο αυτό το καιρό στο να έχει όλο αυτό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ τους μετόχους. Βλέπω πρόσωπα και μάτια δακρυσμένα που μας κάνουν χαρούμενος γιατί με πολλούς έχουμε ιδρώσει για την φανέλα".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΦΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΦΗ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για το ποιο είναι το όνειρό τους:

"Αυτό που λείπει από την ομάδα, όπως το αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι η ταλαιπωρία, όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν ταλαιπωρηθεί. Χάθηκε η αξιοπιστία και ο σεβασμός, πρώτα εσωτερικά. Χάθηκε αυτό που έζησα εγώ, όταν με είχαν πάρει κάποια φορά τηλέφωνο και μου είπαν ότι σε θέλει ο ΟΦΗ και έτρεξα σαν τρελός. Αν πάμε σε ολόκληρη την Κρήτη και ζητήσουμε έναν παίκτη ίσως το σκεφτεί 2-3 φορές. Αν φτιαχτεί αυτό είναι το οικοδόμημα. Θα το πρεσβεύει όλο το κλαμπ, από την πρώτη ομάδα, αλλά και οι ακαδημίες. Το πώς θα κατεβαίνουν οι ομάδες μας σε ένα άλλο γήπεδο και το τι υγεία θα μεταδίδουν και τι σεβασμό είναι ο αρχικός στόχος. Εμείς δεν θέλουμε λόγια ούτε θα γεμίσουμε τον κόσμο με πράγματα που δεν θα υλοποιηθούν. Είναι πολλά στο σχέδιό μας και δρομολογημένα ένα - ένα σε βήματα. Αν φτιάξουμε το εσωτερικό μας, αυτό που είχε το 1984-85 όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια με τον Γιάννη Σαμαρά και τον Ευγένιο, αν το ξαναβγάλουμε προς τα έξω, έχουμε κάνει πρώτο βήμα. Ένα κλαμπ σαν τον ΟΦΗ πρέπει να μεγαλώσει, αλλά ο κόσμος πρέπει να τα βλέπει ένα- ένα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ