ΟΦΗ

Μιχάλης Μπούσης: Ποιος είναι ο άνθρωπος που θέλει να μπει στον ΟΦΗ

Μιχάλης Μπούσης: Ποιος είναι ο άνθρωπος που θέλει να μπει στον ΟΦΗ

Ο Μιχάλης Μπούσης, Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας που ζει μόνιμα στο Σικάγο, είναι αυτός που θέλει να γίνει ιδιοκτήτης του ΟΦΗ. Ποιος είναι ο άνθρωπος που επέλεξε να επενδύσει στην κρητική ομάδα και πώς έγινε το deal.

Ο ΟΦΗ μπήκε σε μια νέα εποχή, έχοντας επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια, ευελπιστώντας να καθιερωθεί και να μην χρειαστεί να βιώσει ξανά το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού. Μπαίνει σε μια νέα εποχή όμως και στο διοικητικό του κομμάτι, αφού η ΠΑΕ περνάει στα χέρια ενός ανθρώπου που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και αποφάσισε να επενδύσει στην κρητική ομάδα, προσφέροντάς της ασφάλεια, ισορροπία και οικονομική ευμάρεια.

Ο Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας από το Σικάγο, Μιχάλης Μπούσης, είναι ο άνθρωπος που μπαίνει στην ΠΑΕ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Ένας ένας οι βασικοί μέτοχοι προσφέρουν δωρεάν τις μετοχές τους στον ίδιο, με σκοπό να γίνει άμεσα ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΦΗ.

Ο κ. Μπούσης είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπούν οι Γιάννης Σαμαράς, Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης. Πρωτότοκος γιος του Δημήτρη και της Ελένης Μπούση έχει ακόμα τρία αδέρφια, τους Άγγελο, Γιώργο και Βικτόρια. Να σημειωθεί, δε, πως και ο γιος του, Δημήτρης, είχε κληθεί στην προεπιλογή της Εθνικής Παίδων μπάσκετ το 2017, που τότε αγωνιζόταν στο Deerfield High School.

Είναι εκείνος που διαδέχτηκε τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε ο Δημήτρης Μπούσης και ο ίδιος είναι πλέον ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας παντοπωλείων "Cermak Fresh Market" που δεν δραστηριοποιείται μονάχα στο Ιλινόις, αλλά πήγε και στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν και το Μιλγουόκι όπου διατέλεσε και χορηγός της ομάδας του Γιάννη Αντεντοκούνμπο, τους Μπακς. Τα "Cermak Fresh Market" εμπορεύονται τρόφιμα από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρωσία, το Πουέρτο Ρίκο και το Μεξικό.

Μιχάλης Μπούσης: Ποιος είναι ο άνθρωπος που θέλει να μπει στον ΟΦΗ

Η γνωριμία του και η φιλία του με τον Γιώργο Σαμαρά, όταν ο τελευταίος αγωνιζόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, άνοιξε τον δρόμο για το ενδιαφέρον του και την εμπλοκή του στα διοικητικά του ΟΦΗ.

Ο πατέρας του γεννήθηκε το 1953 στην Προσύμνη του Νομού Αργολίδας, όπου εκεί μεγάλωσε και γνώρισε τη μετέπειτα γυναίκα του, Ελένη. Το 1973, επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τον γάμο, παντρεύτηκαν παρουσία λιγοστών δικών τους ανθρώπων και στη συνέχεια έφεραν στη ζωή τα τέσσερα παιδιά τους

Ο Δημήτρης Μπούσης σπούδασε μηχανικός βιομηχανίας και το 1981 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να εργαστεί στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στο Σικάγο και κατάφερε να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία. Το 1986 αποφάσισε να συνεταιριστεί με τον Παντελή Τζοτζόλη και άνοιξαν το πρώτο κατάστημα με την επωνυμία "Central Park Produce" στο Central Park.

Επτά χρόνια μετά άνοιξαν το δεύτερο κατάστημαα και το ονόμασαν "Cermak Produce". Ακολούθησαν και άλλα σουπερμάρκετ και έτσι δημιουργήθηκε μια αλυσίδα 15 καταστημάτων με την επωνυμία "Cermak Fresh Market". Η αλυσίδα είναι μια από τις ανερχόμενες των Μεσοδυτικών Πολιτειών στις ΗΠΑ και συνεχώς επεκτείνεται. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία πάντως ολοένα και μεγαλώνει.

Η οικογένεια Μπούση αγαπά πολύ την Ελλάδα, έχει στενές σχέσεις με την Εκκλησία, ενώ η Ελένη Μπούση το 2015 ίδρυσε το "Hippocratic Cancer Research Foundation", με σκοπό την ενίσχυση των ερευνών για τον καρκίνο.

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ