ΜΙΛΑΝ

Ritiro για τη Μίλαν

AC Milan's Andre Silva reacts after missing a scoring chance during the Serie A soccer match between AC Milan and Torino at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan's Andre Silva reacts after missing a scoring chance during the Serie A soccer match between AC Milan and Torino at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Nov. 26, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η Μίλαν αποφάσισε ritiro, την απόσυρση δηλαδή ποδοσφαιριστών και Τζενάρο Γκατούζο επ' αόριστον στο προπονητικό κέντρο, για να βελτιωθεί η απόδοση της ομάδας.

Στο Μιλανέλο θα συγκεντρωθούν επ' αόριστον οι ποδοσφαιριστές της Μίλαν και ο Τζενάρο Γκατούζο, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος μέσω των social media.

Το ritiro, η "απόσυρση", αποτελεί συνηθισμένη πρακτική στην Ιταλία, με τη διοίκηση και τον προπονητή ενός συλλόγου να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για να έρθουν οι παίκτες πιο κοντά, σε μία άσχημη περίοδο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Στην προκειμένη περίπτωση, μοιάζει με την ύστατη προσπάθεια των "ροσονέρι" για να αντιστρέψουν την καθοδική πορεία της ομάδας, η οποία ηττήθηκε με 0-3 από την προτελευταία της βαθμολογίας Βερόνα και το πλασάρισμα στα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" μοιάζει πλέον αδύνατο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι το προγραμματισμένο ιδιωτικό χριστουγεννιάτικο γεύμα σε ξενοδοχείο του Μιλάνου μεταξύ διοίκησης και παικτών είχε αναβληθεί. Αντιθέτως, οι διοικούντες περίμεναν τον Γκατούζο στα γραφεία του συλλόγου, για ένα έκτακτο ραντεβού, πιθανόν για να του ανακοινώσουν την απόφαση για ritiro.

"Η Μίλαν ανακοινώνει ότι η ομάδα θα αποσυρθεί από αύριο το πρωί μέχρι μία ημερομηνία που θα ανακοινωθεί", αναφέρει το σχετικό μήνυμα στο twitter.

Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στη Μίλαν ήταν τη σεζόν 2015-2016, όταν ο ίδιος ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς ανακοίνωσε από μικροφώνου του "Sky" την πρόθεσή του για ritiro μετά από μία ήττα από την Αταλάντα, με τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι να ενημερώνονται από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους.

Η "απόσυρση" κράτησε μέχρι το επόμενο Σάββατο, όταν η Μίλαν ηττήθηκε από τη Γιουβέντους, παρότι είχε εξαιρετική απόδοση, με συνέπεια να απομακρυνθεί ο Σέρβος τεχνικός και να τον διαδεχθεί ο Κριστιάν Μπρόκι.

Το πρόγραμμα της Μίλαν από εδώ και πέρα είναι αρκετά βεβαρημένο, αφού το 2017 κλείνει με τρία δύσκολα παιχνίδια. Η αρχή γίνεται το προσεχές Σάββατο για το πρωτάθλημα απέναντι στην Αταλάντα, την ομάδα του Μπέργκαμο που έπιασε τους "ροσονέρι" στην 7η θέση και που είναι αήττητη δύο χρόνια στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Την Τετάρτη που ακολουθεί, η Μίλαν αντιμετωπίζει την Ίντερ ως γηπεδούχος για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, τον έναν από τους δύο στόχους (ο άλλος είναι το Europa League) με τους οποίους θα ασχοληθεί περισσότερο ο σύλλογος, όπως έχουν διαμηνύσει ήδη οι διοικούντες.

Τέλος, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου η Μίλαν ταξιδεύει στην Τοσκάνη για να αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα για τη Serie A.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ