ΜΙΛΑΝ

Οι πρώτοι στόχοι της νέας Μίλαν

AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma celebrates after saving a penalty during the Serie A soccer match between AC Milan and Torino at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Aug. 21, 2016. Bacca scored an hat-trick. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma celebrates after saving a penalty during the Serie A soccer match between AC Milan and Torino at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Aug. 21, 2016. Bacca scored an hat-trick. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Ο Ντοναρούμα, το γήπεδο, ο προπονητής και η διαφάνεια. Δείτε τους στόχους της νέας διοίκησης της Μίλαν για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων, όπως και τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια.

Η Μίλαν έχει γυρίσει σελίδα, έπειτα από 31 χρόνια προεδρίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πουλήθηκε σε ομάδα επενδυτών από την Κίνα, με επικεφαλής τον Γιόνγκχονγκ Λι.

Σε αυτά τα 31 χρόνια ο σύλλογος κατέκτησε 29 τρόπαια, από τα οποία τα 5 ήταν του πρωταθλητή Ευρώπης, είτε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών, είτε ως Champions League.

Πρόκειται για την τελευταία ομάδα που έχει κατακτήσει δύο σερί φορές την κορυφή της ηπείρου μας, με τα τρόπαια του 1989 και του 1990.

Οι Κινέζοι επενδυτές λοιπόν δεν θα μπορέσουν εύκολα να ικανοποιήσουν τον κόσμο της Μίλαν και πρέπει να κάνουν έξυπνες κινήσεις, έτσι ώστε τουλάχιστον αρχικά να κατακτήσουν την εμπιστοσύνη τον φιλάθλων.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν και όσον αφορά στα μεταγραφικά θα ρίξουμε μια πρώτη ματιά στα ονόματα που "γράφονται", "ακούγονται", αλλά και ήδη έχουν γίνει κινήσεις για τους συγκεκριμένους παίκτες.

ΤΖΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Νο1 προτεραιότητα είναι να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Τζανλουλίτζι Ντοναρούμα. Ο οπαδός της Μίλαν δεν αγαπά κάτι περισσότερο από τον 18άχρονο πορτιέρε αυτήν την περίοδο.

Θεωρείται ο νέος Μπουφόν, ο επόμενος καλύτερος τερματοφύλακας στον πλανήτη και προέρχεται από τα "σπλάχνα" του συλλόγου, όπως οι Μαλντίνι και Μπαρέζι.

Αν μείνει δεν θα αργήσει να γίνει αρχηγός, αν φύγει, τότε είναι δεδομένο πως ο λαός της Μίλαν θα εξαγριωθεί, με την συγκεκριμένη λέξη να μην είναι καθόλου υπερβολική.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τα τελευταία χρόνια η Μίλαν υπέφερε λόγω της οικονομικής κρίσης και έπειτα από έντονη ταλαιπωρία με προπονητές όπως οι Ζέεντορφ, Ιντσάγκι, Μιχάιλοβιτς και Μπρόκι, φέτος η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη με τον Βιντσέντζο Μοντέλα.

AC Milan coach Vincenzo Montella gives directions to his players during a Serie A soccer match between AC Milan and Genoa, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, March 18, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan coach Vincenzo Montella gives directions to his players during a Serie A soccer match between AC Milan and Genoa, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, March 18, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Υπάρχουν φήμες πως οι Κινέζοι θέλουν άλλο προπονητή, όπως τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, οι οπαδοί μάλλον θα προτιμούσαν την παραμονή του Μοντέλα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα το ζήτημα του τεχνικού, είτε με επιβεβαίωση παραμονής του Μοντέλα, είτε με συμφωνία με κάποιον αποδεκτό από τους περισσότερους.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ο κόσμος κουράστηκε αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια με την συγκεκριμένη πώληση. Διαρκώς υπήρχαν προβλήματα και καθυστερήσεις και το σημαντικότερο ήταν πως υπήρχε διαφάνεια.

Η πώληση έγινε και επιτέλους εμφανίστηκε ένα πρόσωπο ως ηγέτης, ως επικεφαλής της ομάδας των Κινέζων επενδυτών, ο επιχειρηματίας, Γιόνγκχονγκ Λι, με τον Ντέιβιντ Χαν Λι να είναι αυτός που τον εκπροσωπούσε στις διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους του Μπερλουσκόνι.

Με τον "καβαλιέρε" και τον Αντριάνο Γκαλιάνι ο κόσμος της Μίλαν ήξερε ποιοι κάνουν κουμάντο, όλα ήταν ξεκάθαρα. Αυτό χρειάζεται και τώρα, όπως και γενικά διαφάνεια σε όλες τις κινήσεις, σε όλους τους τομείς. Πρέπει ο κόσμος να νιώσει άμεσα σίγουρος για τη νέα διοίκηση.

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Κάποτε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε πλάνο για την κατασκευή γηπέδου, αλλά το εγκατέλειψε άμεσα, προφανώς για οικονομικούς λόγους.

AC Milan players celebrate their 2-1 win over Torino at the end of an Italian Cup, Round of 16 soccer match at the San Siro stadium in Milan, Italy, Thursday, Jan. 12, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan players celebrate their 2-1 win over Torino at the end of an Italian Cup, Round of 16 soccer match at the San Siro stadium in Milan, Italy, Thursday, Jan. 12, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Το "Giuseppe Meazza" (ή "San Siro") ανήκει στον δήμο του Μιλάνο και η Ίντερ είχε σχέδιο να το αγοράσει και το ανακατασκευάσει, με την καλύτερη λύση πλέον να είναι οι σύλλογοι να το αγοράσουν μαζί και να το εκσυγχρονίσουν. Θα είναι καλό και για τις δύο διοικήσεις, θα "κερδίσουν" τον κόσμο.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Αυτό είναι το κομμάτι που "καίει", αφού βέβαια υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα. Όλοι στις τάξεις των φιλάθλων θέλουν να στηριχτεί ο ιταλικός κορμός και να αποκτηθούν σπουδαία ξένοι παίκτες.

Ο ιταλικός κορμός αποτελείται βέβαια από τους Ντοναρούμα, Ντε Σίλιο, Ρομανιόλι, Λοκατέλι, Καλάμπρια, Μπερτολάτσι, Μποναβεντούρα, με τους δύο τελευταίους όμως να μην πειράζει κανέναν να... πάνε στην άκρη για παίκτες μεγάλης αξίας, όπως και ο Αμπάτε, αν είναι να παίζει δεξί μπακ ο Ντε Σίλιο.

Ο πρώτος στόχος για αριστερό μπακ ήταν ο Σέαντ Κολάσινατς, όμως οι πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη ο 23άχρονος διεθνής Βόσνιος έχει συμφωνήσει με την Άρσεναλ (το καλοκαίρι να ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τη Σάλκε).

Εκεί που θέλει ενίσχυση σίγουρα η ομάδα της Μίλαν είναι στο κέντρο της άμυνας. Αναζητείται παρτενέρ για τον Αλέσιο Ρομανιόλι, με τον 26άχρονο διεθνή Αργεντινό, Ματέο Μουσάκιο, να λέγεται πως επίσης είναι "κλεισμένος".

FC Barcelona's Neymar, left, duels for the ball with Villarreal's Mateo Musacchio during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Sunday, Jan. 8, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz)
FC Barcelona's Neymar, left, duels for the ball with Villarreal's Mateo Musacchio during the Spanish La Liga soccer match between Villarreal and Barcelona at the Ceramica stadium in Villarreal, Spain, Sunday, Jan. 8, 2017. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Ο Ματέο Μουσάκιο με τον Νεϊμάρ...

Είναι δημιούργημα των ακαδημιών της Ρίβερ Πλέιτ, παίζει στη Βιγιαρεάλ από το 2009 και υπολογίζεται πως θα κοστίσει 10.000.000 ευρώ, ίσως και 15.000.000 ευρώ.

Μία ακόμη περίπτωση που εξετάζεται για το κέντρο είναι αυτή του Τζακ Γουίλσιρ, του 25άχρονου διεθνή Άγγλου μέσου που παίζει δανεικός από την Άρσεναλ στην Μπόρνμουθ.

Αυτά τα τρία ονόματα βέβαια δεν εντυπωσιάζουν κανέναν, ίσως όμως να είναι τρεις πολύ καλές και ουσιαστικές κινήσεις. Πάντως, τα μεγάλα ονόματα μέρα με τη μέρα θα γράφονται (θα προτείνονται από τους μάνατζερς) όλο και περισσότερο τώρα που ολοκληρώθηκε η πώληση.

Ένα σπουδαίο όνομα που μπορεί να κάνει την διαφορά και φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον, είναι αυτό του Αλέξις Σάντσες, ο οποίος δεν θέλει να μείνει στην Άρσεναλ, ενώ η επιστροφή του Τιάγκο Σίλβα απ'την Παρί δεν πρέπει να αποκλειστεί.

AP Photo/Alberto Saiz

AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ