ΜΙΛΑΝ

"Ο Πάουλο Σόουζα είναι ιδανικός για τον πάγκο της Μίλαν"

Fiorentina coach Paulo Sousa gestures during a Serie A soccer match between Fiorentina and Inter Milan at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, Sunday, Feb. 14, 2016. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi)
Fiorentina coach Paulo Sousa gestures during a Serie A soccer match between Fiorentina and Inter Milan at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, Sunday, Feb. 14, 2016. (AP Photo/Fabrizio Giovannozzi) AP

Ο μοναδικός Ιταλός δημοσιογράφος που έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου του Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε στο Sport24.gr για το μέλλον του Βιντσέντζο Μοντέλα σε περίπτωση ήττας απ' την ΑΕΚ, αλλά και για τον πιθανό διάδοχό του.

Το κλίμα στη Μίλαν δεν είναι και το καλύτερο δυνατόν, ύστερα απ' τα συνεχόμενα αρνητικά αποτέλεσματα, τα οποία είχαν ως συνέπεια οι "ροσονέρι" να βρίσκονται στο -12 απ' την κορυφή της βαθμολογίας και στο -7 απ' την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ: ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΟΝΑΣ

Παρά το γεγονός πως υπάρχουν σκέψεις να δοθεί βαρύτητα στο Europa League, προκειμένου να έρθει από εκεί (μέσω της κατάκτησης) το πολυπόθητο εισιτήριο για το Champions League, οι δημοσιογράφοι δεν φαίνεται πως "τρελαίνονται" με τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Απόδειξη το γεγονός πως τη συνέντευξη Τύπου του Βιντσέντζο Μοντέλα μονοπώλησαν ερωτήσεις για την ήττα απ' την Ίντερ και τη μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά κι απουσία των Ιταλών δημοσιογράφων απ' τη συνέντευξη Τύπου του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο μοναδικός που έδωσε το παρών ήταν ο δημοσιογράφος της "Il Giorno", Λούκα Γκουατσόνι, ο οποίος μάλιστα έκανε και τις δύο πρώτες ερωτήσεις στον Ισπανό τεχνικό της ΑΕΚ.

Το Sport24.grμίλησε μαζί του για το μέλλον του Μοντέλα στον πάγκο της Μίλαν σε περίπτωση ήττας απ΄την Ένωση, αλλά και τη διάδοχη κατάσταση σε περίπτωση απόλυσης.

Καταρχάς, θεωρείς πως υπάρχει περίπτωση να απολυθεί ο Μοντέλα αν η ΑΕΚ καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα;
"Όχι, δεν το νομίζω. Δεν υπάρχει περίπτωση οι διοικούντες τη Μίλαν να προχωρήσουν σ' αυτή την απόφαση τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν πρόκειται να φύγει πριν απ' τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα μπαράζ της εθνικής Ιταλίας. Κι αυτό διότι η Μίλαν έχει αυτό το διάστημα συνεχόμενα παιχνίδια και είναι δύσκολο να βρεθεί η ιδανική διάδοχη κατάσταση".

Σε περίπτωση απόλυσης, βλέπεις η Μίλαν σε στρέφεται στη λύση του Αντσελότι;
"Όχι. Ο Αντσελότι δεν ταιριάζει στο νέο μοντέλο της Μίλαν. Οι ροσονέρι θέλουν να επενδύσουν σε νέα παιδιά, σε συνδυασμό με την παρουσία κάποιων έμπειρων παικτών. Αυτό που φαντάζει αυτή τη στιγμή το φαβορί σε περίπτωση αποχώρησης του Μοντέλα είναι ο Πάουλο Σόουζα. Είναι ιδανικός γι' αυτό το πρότζεκτ".

Τι πήγε στραβά φέτος κι η Μίλαν δεν έχει αρχίσει καλά το πρωτάθλημα;
"Είναι δύσκολο για τον Μοντέλα να καταφέρει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να δώσει ταυτότητα στην ομάδα, απ' την στιγμή που το καλοκαίρι ήρθαν πάρα πολύ νέοι παίκτες. Στη Φιορεντίνα του είχε δοθεί πίστωση χρόνου και είχε παρουσιάσει καλό έργο. Εδώ, στη Μίλαν, κάτι τέτοιο είναι πιο δύσκολο λόγω της πίεσης".

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ