ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Σε μπλεξίματα με το Financial Fair Play

IMAGE DISTRIBUTED FOR INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP - McDonald's Kids hold up an AC Milan flag ahead of the International Champions Cup soccer match between AC Milan and Chelsea FC on Wednesday, Aug. 3, 2016, in Minneapolis. (Andy Clayton-King/AP Images for International Champions Cup)
IMAGE DISTRIBUTED FOR INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP - McDonald's Kids hold up an AC Milan flag ahead of the International Champions Cup soccer match between AC Milan and Chelsea FC on Wednesday, Aug. 3, 2016, in Minneapolis. (Andy Clayton-King/AP Images for International Champions Cup) AP IMAGES FOR INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP

Η Μίλαν μπαίνει σε μπελάδες, εφόσον οι έρευνες της UEFA ανακάλυψαν ότι οι Ροσονέρι παρουσιάζουν έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους.

Το τμήμα οικονομικού ελέγχου της UEFA ολοκλήρωσε την έρευνα του αναφορικά με το ισοζύγιο του προϋπολογισμού της Μίλαν. Η παρατήρηση της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας διεξήχθη κατά την διάρκεια της σεζόν 2018-2019 και συμπεριελάμβανε τα έτη 2016, 2017 και 2018.

Σύμφωνα με εφημερίδες από την Ιταλία, τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου καλά για τους Ροσονέρι, αφού ανακαλύφθηκε έλλειμμα που αγγίζει τα 200.000.000 ευρώ. Μέχρι τον Ιούλιο του 2018, ο Κινέζος ιδιοκτήτης είχε κλείσει το μπάτζετ με αρνητικό ισοζύγιο ύψους 126.000.000 ευρώ και μάλιστα αυτό εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους από το επενδυτικό fund, Elliott Management, που ελέγχει πλέον την ιταλική ομάδα.

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη αντίδραση από την πλευρά του San Siro, όμως διαρρέεται ότι η ιστορία με το Financial Fair Play της UEFA έχει ακόμη δρόμο. Έτσι, η Μίλαν αντιμετωπίζει μπελάδες , εφόσον πρέπει να βρει έσοδα επειγόντως.

Πρώτος στόχος είναι η είσοδος στα προκριματικά του Champions League, προκειμένου μπορούν να υπολογίζουν σε σημαντικά έσοδα την επόμενη σεζόν. Κάτι τέτοιο μοιάζει εφικτό, εφόσον οι Ροσονέρι βρίσκονται στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Όμως, η μάχη θα είναι σκληρή, αφού μέχρι και η ομάδα της 8ης θέσης απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την ζώνη που οδηγεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Έπειτα, οι Ροσονέρι χρειάζεται να προχωρήσουν και σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών με την ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport" να μιλάει για μεταγραφή του Μπακαγιόκο στην Τσέλσι με 35.000.000 ευρώ. Στην λίστα των προς πώληση παικτών μπαίνει και ο Σούσο, για τον οποίο επιδιώκουν να αξιώσουν ένα μεγάλο ποσό.

Εάν η Μίλαν δεν καταφέρει να διορθώσει την οικονομική της κατάσταση μέχρι και τον Ιούνιο του 2021 θα αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2022-2023 και του 2023-2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η "Gazzetta dello Sport" αποκάλυψε την νέα Ίντερ του Κόντε
Ρόμα: Ενδιαφέρον των ιδιοκτητών της Παρί για τους "τζαλορόσι"
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ