ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν: μαύρο ρεκόρ σε Ιταλία και Ευρώπη λόγω άμυνας!

AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma walks on the pitch at the end of the Europa League round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro Stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. The match finished 0-2. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma walks on the pitch at the end of the Europa League round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro Stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. The match finished 0-2. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Μίλαν βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας στη Serie A και σε τροχιά Champions League όμως ο Τζενάρο Γκατούζο καλείται να λύσει το πρόβλημα στην άμυνα που έφερε ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ!

Αν και έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα από την αρχή της σεζόν, υπάρχουν δύο γεγονότα που κάνουν τους φίλους της Μίλαν να αισιοδοξούν ενόψει της συνέχειας της σεζόν: η 4η θέση στον πίνακα της Serie A τη οποία κατέχει πλέον (ισόβαθμη με την Λάτσιο) μετά το 2-1 επί της Τζένοα το βράδυ της Τετάρτης αλλά και η 2η θέση στη λίστα με τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος (έχει 20 γκολ, ένα λιγότερο από την πρωτοπόρο σε αυτή την κατηγορία Γιουβέντους).

Την ώρα όμως που η επίθεση δείχνει να είναι άκρως αποτελεσματική, με τους Σούσο, Ιγκουαΐν αλλά και τον Κουτρόνε από τον πάγκο να έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο φορτίο στη γραμμή κρούσης, ο Τζενάρο Γκατούζο σίγουρα βλέπει εφιάλτες λόγω της κάκιστης αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του.

Δεν είναι απλά ότι η Μίλαν έχει δεχτεί 14 γκολ στις 10 πρώτες αγωνιστικές και διαθέτει την 9η χειρότερη άμυνα του φετινού Καμπιονάτο αλλά το ότι δεν έχει υπάρχει φέτος παιχνίδι στο πρωτάθλημα που να κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της!

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα υποχρεώθηκε να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του τουλάχιστον μία φορά σε κάθε ένα από τα 10 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ το μοναδικό παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις που οι "ροσονέρι" δεν δέχτηκαν γκολ ήταν με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο (1-0) για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League.

AC Milan coach Gennaro Gattuso gestures during the Serie A soccer match between AC Milan and Sampdoria, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 28, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan coach Gennaro Gattuso gestures during the Serie A soccer match between AC Milan and Sampdoria, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 28, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μόνο η Φούλαμ από την Premier League και η Ουέσκα (Primera Division) έχουν δεχτεί, όπως η Μίλαν, γκολ σε κάθε αγωνιστική, με τη διαφορά όμως ότι και οι δύο αυτές ομάδες έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία ενώ βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία των πρωταθλημάτων τους: 18η η Φούλαμ, 20η (τελευταία) η Ουέσκα!

Θέλετε και άλλο στατιστικό που αποδεικνύει το βαθύ αμυντικό πρόβλημα της αντιπάλου του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League; Αν συνυπολογιστούν και τα ματς της περασμένης σεζόν, η ομάδα του Γκατούζο δέχεται γκολ στα 16 τελευταία ματς πρωταθλήματος (10 φέτος και 6 πέρυσι), με την τελευταία φορά που κράτησε το "μηδέν" να είναι στις 15 Απριλίου 2018, στη "λευκή" εντός έδρας ισοπαλία με την Νάπολι!

Ξεπέρασε έτσι ένα αρνητικό ρεκόρ που είχε από το 1945 και ο "Ρίνγκιο" καλείται να βρει άμεσα λύση για να σταματήσει ένα σερί που δεν ταιριάζει στο μέγεθος και στη δυναμική της Μίλαν. Οι τρεις στην άμυνα που δοκίμασε για πρώτη φορά επί ημερών του κόντρα στην Τζένοα, δεν έφερε πάντως το πολυπόθητο "μηδέν" στα μετώπισθεν...

Photo Credits: AP Photo/Luca Bruno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ