ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Η "τρύπα" στον ισολογισμό φέρνει αποχωρήσεις

AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma walks on the pitch at the end of the Europa League round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro Stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. The match finished 0-2. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan goalkeeper Gianluigi Donnarumma walks on the pitch at the end of the Europa League round of 16 first-leg soccer match between AC Milan and Arsenal, at the Milan San Siro Stadium, Italy, Thursday, March 8, 2018. The match finished 0-2. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Μίλαν κατέγραψε αρνητικό ισολογισμό 146 εκατομμυρίων ευρώ για το έτος 2018-19 και αναγκάζεται να πουλήσει, έτσι ώστε να καλύψει την ζημιά.

Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τη Μίλαν. Εκτός από την αγωνιστική αστάθεια, έχει να αντιμετωπίσει και οικονομικά προβλήματα, καθώς ο ισολογισμός για την σεζόν 2018-19 είναι σοκαριστικός, αφού η ζημιά στα ταμεία των "ροσονέρι" είναι τεράστια.

Συγκεκριμένα, ο αρνητικός ισολογισμός των 146 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, αναγκάζει τους διοικούντες την ομάδα να βγάλουν στη "βιτρίνα" τα μεγαλύτερα αστέρια της, έτσι ώστε να καλύψει το ποσό και να βελτιώσει τα οικονομικά της.

Όπως αναφέρει η " Gazzetta dello Sport", η Μίλαν βγάζει στο "σφυρί" τέσσερις ποδοσφαιριστές με μεγάλη χρηματιστηριακή αξία για να καταφέρει να βγει από αυτήν την κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Οι δύο πρώτοι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πουληθούν είναι ο Τζίτζιο Ντοναρούμα και ο Σούσο. Αμφότεροι έχουν μεγάλα συμβόλαια κάτι που δεν εξυπηρετεί την Μίλαν, ενώ η ποιότητά τους, τους καθιστά εύκολους στο να βρουν ομάδα να τους αγοράσει.

Η αξία του 20χρονου τερματοφύλακα φτάνει στα 55 εκατ. ευρώ ενώ για τον 25χρονο εξτρέμ, εκτιμάται πως θα μπορέσει να πουληθεί με ένα ποσό κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Το ξεπούλημα όμως δεν σταματά εδώ, καθώς υπάρχουν δύο ακόμη ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να φέρουν ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Πρόκειται για τον Φρανκ Κεσί και τον Λούκας Πακετά. Ο Ιβοριανός χαφ έχει δεχθεί κρούσεις από την Γουλβς τον τελευταίο ένα χρόνο, ενώ για τον 22χρονο Βραζιλιάνο ενδιαφέρεται η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού ο αθλητικός διευθυντής των Παριζιάνων, Λεονάρντο, ήταν αυτός που τον πήγε στο Μιλάνο και έχει εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες του.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ