ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Φεύγει ο Γκατούζο χαρίζοντας 5.00.000 ευρώ

Milan's coach Gennaro Gattuso reacts during the match against Napoli during their Italian Serie A soccer match between AC Milan and Napoli, at the Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, Saturday, Jan. 26, 2019. (Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP)
Milan's coach Gennaro Gattuso reacts during the match against Napoli during their Italian Serie A soccer match between AC Milan and Napoli, at the Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, Saturday, Jan. 26, 2019. (Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP) DANIEL DAL ZENNARO/ANSA VIA AP

Ο Τζενάρο Γκατούζο αναμένεται σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ να αποτελέσει παρελθόν από την Μίλαν εντός της ημέρας, αν και έχει συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια με τους "ροσονέρι".

Δεν έχουν κλείσει καν δύο 24ωρα από το τελευταίο ματς της Μίλαν τη φετινή σεζόν (νίκη εκτός έδρας με 3-2 επί της ΣΠΑΛ που την διατήρησε στην 5η θέση και στο Europa League) και οι αλλαγές που αποφασίστηκαν να γίνουν είναι σημαντικές.

Όπως αποκαλύπτει το "Sky Sport Italia", παρελθόν από την ομάδα του Μιλάνου θα αποτελέσουν οι Τζενάρο Γκατούζο και Λεονάρντο, με τον προπονητή και τον διευθυντή της ομάδας να γνωστοποιούν εντός της ημέρας (28/5) τις αποχωρήσεις τους

Όσον αφορά στον Γκατούζο, είχε συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας με τον CEO των Μιλανέζων, Ιβάν Γκαζίδη, με τα ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα να αναφέρουν πως χωρίζουν ως φίλοι οι δύο πλευρές, από τη στιγμή που ο "Ρίνγκιο" δέχτηκε να λύσει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του αν και έχει ισχύ ως το 2021.

Μάλιστα, ο άλλοτε μέσος των "ροσονέρι" δέχτηκε να πάρει μόνο το 10% της συνολικής αποζημίωσης (5.500.000 ευρώ) που δικαιούται για τα δύο αυτά χρόνια που είχε συμβόλαιο και τα οποία δεν θα τον βρουν στον πάγκο της ομάδας.

Σημειώνεται ως ο Γκατούζο ανέλαβε το τιμόνι της Μίλαν το Νοέμβριο του 2017 αντικαθιστώντας τον Βιντσέντζο Μοντέλα, με τη φετινή σεζόν να τον βρίσκει να οδηγεί την ομάδα του στην 5η θέση της βαθμολογίας της Serie A, έναν βαθμό πίσω από τις Αταλάντα και Ίντερ που πήραν το εισιτήριο για το Champions League μέσω της 3ης και της 4ης θέσης αντίστοιχα.

Ο συνολικός απολογισμός του δε ήταν 40 νίκες, 22 ισοπαλίες και 20 ήττες. Από εκεί και πέρα, την πόρτα της εξόδου φέρεται να ανοίγει και ο Λεονάρντο μέσω της παραίτησης, με τον Βραζιλιάνο να έχει λάβει μάλιστα προτάσεις στα χέρια του τόσο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της πατρίδας του όσο και από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Photo Credits: Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ