ΜΙΛΑΝ

Μίλαν: Έδωσε 35 εκατ.ευρώ για Καλντάρα και τον δίνει δανεικό στην Αταλάντα

Italy's Mattia Caldara, left and Portugal's Bernardo Silva challenge for the ball during the UEFA Nations League soccer match between Portugal and Italy at the Luz stadium in Lisbon, Monday, Sept. 10, 2018. (AP Photo/Armando Franca)
Italy's Mattia Caldara, left and Portugal's Bernardo Silva challenge for the ball during the UEFA Nations League soccer match between Portugal and Italy at the Luz stadium in Lisbon, Monday, Sept. 10, 2018. (AP Photo/Armando Franca) AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Η Μίλαν δαπάνησε 35.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τον Ματία Καλντάρα από την Γουβέντους και 1,5 χρόνο μετά έδωσε τα χέρια με την Αταλάντα για να τον παραχωρήσει ως δανεικό.

Η διαδρομή του Ματία Καλντάρα είναι από τις πλέον εντυπωσιακές τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Γέννημα-θρέμμα της Αταλάντα, έφτασε στο σημείο να αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2017 από την Γιουβέντους έναντι 19.000.000 ευρώ, με τους Τορινέζους να τον αφήνουν δανεικό στους μπεργκαμάσκι ως τον Ιούνιο του 2018 και να τον πουλούν τον Αύγουστο του ίδιου έτους στην Μίλαν για 35.000.000 ευρώ.

Πολλοί πίστευαν πως στο Σαν Σίρο θα είχε την ευκαιρία να εκτοξευτεί αγωνιστικά όμως δεν είχαν υπολογίσει την ατυχία του, με τον Καλντάρα να έχει δύο σοβαρούς τραυματισμούς (αχίλλειος τένοντας τον Οκτώβριο του 2018 και ρήξη πρόσθιου χιαστού στο γόνατο τον Μάιο του 2019) και να αγωνίζεται σε δύο μόλις ματς με τη ροσονέρα φανέλα: κόντρα στην Ντουντελάνζ τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Europa League και σε ημιτελικό Κυπέλλου με την Λάτσιο τον Απρίλιο του 2019.

Atalanta's Mattia Caldara, left, and Dortmund's Michy Batshuayi challenge for the ball during the Europa League soccer match between Borussia Dortmund and Atalanta Bergamo in Dortmund, Germany, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
Atalanta's Mattia Caldara, left, and Dortmund's Michy Batshuayi challenge for the ball during the Europa League soccer match between Borussia Dortmund and Atalanta Bergamo in Dortmund, Germany, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Όλα αυτά προδίκασαν ουσιαστικά την παρουσία του στην Μίλαν και το απόγευμα της Πέμπτης ήρθε το φινάλε στη σχέση των δύο πλευρών, με τους ροσονέρι να έρχονται σε συμφωνία με την Αταλάντα για το δανεισμό του 25χρονου αμυντικού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η ομάδα του Μπέργκαμο τον αποκτάει ως δανεικό για 18 μήνες ενώ θα έχει τη δυνατότητα αγοράς του τον Ιούνιο του 2021 έναντι 15.000.000 ευρώ, με την Μίλαν να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα αναφέρουν πως υποψήφιος αντικαταστάτης του Καλντάρα στην Μίλαν είναι ο Σίμον Κιάερ, με τον 30χρονο Δανό στόπερ να αγωνίζεται δανεικός στην Σεβίλλη από την Αταλάντα και να θεωρείται μία καλή λύση για τους επόμενους έξι μήνες για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μίλαν: Μάχη δεκάδων εκατομμυρίων για την υπογραφή του Πιάτεκ
TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ