ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μίλαν: Δύο Champions League στην Ελλάδα, ούτε μία νίκη με ελληνική ομάδα!

AC Milan's Gonzalo Higuain reacts after missing a scoring chance during a Group F Europa League soccer match between Olympiakos and AC Milan at Georgios Karaiskakis stadium in the port of Piraeus, near Athens, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Petros Giannakouris)
AC Milan's Gonzalo Higuain reacts after missing a scoring chance during a Group F Europa League soccer match between Olympiakos and AC Milan at Georgios Karaiskakis stadium in the port of Piraeus, near Athens, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Η Μίλαν έφυγε χωρίς νίκη σε ένα ακόμη ματς από την Ελλάδα, όπου έχει κατακτήσει δύο από τα Champions League της ιστορίας της, συνεχίζοντας την κακή παράδοση στα εκτός έδρα ματς με ομάδες της πατρίδας μας.

Τι κι αν στην Αθήνα (ΟΑΚΑ) έχει κατακτήσει δύο από τα επτά Champions League (άλλοτε Κύπελλα Πρωταθλητριών) στην ιστορία της; Η Μίλαν έχει κάκιστη παράδοση κόντρα στις ελληνικές ομάδες επί εδάφους της πατρίδας μας.

Μπορεί οι "ροσονέρι" να κατέκτησαν το τρόπαιο το 1994 στον τελικό με την Μπαρτσελόνα (4-0) και το 2007 στον αντίστοιχο με τη Λίβερπουλ (2-1), αλλά σε ελληνικό έδαφος κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό δεν έχουν πανηγυρίσει τη νίκη.

Το πρώτο ματς ήταν το Σεπτέμβρη του 1959 κόντρα στους "ερυθρόλευκους" στο "Γ. Καραίσκάκης". Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε δύο φορές με Παπάζογλου και Υφαντή, η ομάδα του Μιλάνου έφυγε με την ισοπαλία (2-2) χάρη στο γκολ του Αλταφίνι.

Το Μάρτιο του 1974 στην Τούμπα, ίδιο ήταν το αποτέλεσμα (2-2) κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Σαράφης άνοιξε το σκορ, ο Μπιγκόν ισοφάρισε, ο Σαράφης έδωσε εκ νέου προβάδισμα στο "Δικέφαλο", αλλά ο Τρετσόλντι έκανε το 2-2.

Τον Οκτώβρη του 1994 και το ματς για το Champions League, ΑΕΚ και Μίλαν "κόλλησαν" στο 0-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ το Νοέμβριο του 2006, η Ένωση με την εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ υπέταξε τους "ροσονέρι" (1-0). Γκολ δεν είχε ούτε η αναμέτρηση των δύο ομάδων, την περυσινή σεζόν, για τους ομίλους του Europa League.

Πιο πρόσφατη συνάντηση της Μίλαν με Ελλάδα, την Πέμπτη (13/12). Ο Ολυμπιακός με εκπληκτική εμφάνιση, πήρε τη νίκη (3-1) και την ιστορική πρόκριση για τους 32 της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ