ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H Μίλαν θυμήθηκε με νοσταλγία τις ελληνικές ομάδες και τους τρεις... ασυνήθεις μπόμπερ!

AC Milan's Giacomo Bonaventura, center, celebrates with his teammates Suso, right, Gonzalo Higuain and Franck Kessie after scoring his side's 2nd goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Atalanta, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Sept. 23, 2018. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Giacomo Bonaventura, center, celebrates with his teammates Suso, right, Gonzalo Higuain and Franck Kessie after scoring his side's 2nd goal during a Serie A soccer match between AC Milan and Atalanta, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Sept. 23, 2018. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η Μίλαν ετοιμάζεται για τη μάχη με τον Ολυμπιακό και η επίσημη ιστοσελίδα της θυμήθηκε την πολύ καλή παράδοση των "ροσονέρι" κόντρα σε ελληνικές ομάδες, κάνοντας ειδική μνεία σε τρεις παίκτες της που έγιναν ήρωες από το... πουθενά!

"Στην Ευρώπη η Μίλαν έχει αναμετρηθεί πέντε φορές με ελληνικές ομάδες. Και χαμογέλασαν πάντα οι ροσονέρι. Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, απέκλεισε τον Ολυμπιακό το 1959 και δύο φορές την ΑΕΚ, το 1994-95 και το 2006-07.

Η Μίλαν έχει επίσης αποκλείσει τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1973-74 στο Κύπελλο Κυπελλούχων και πέρασε από τη φάση των ομίλων στο περυσινό Europa League όπου ήταν μαζί της και η ΑΕΚ", αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα των "ροσονέρι" για το παρελθόν των αναμετρήσεων της Μίλαν με τους ποδοσφαιρικούς εκπροσώπους της χώρας μας ( ενόψει της αποψινής κόντρας με τον Ολυμπιακό στο "Σαν Σίρο"), για να κάνει στη συνέχεια ξεχωριστή αναφορά σε τρεις παίκτες που... πλήγωσαν τις ελληνικές ομάδες και οι οποίοι δεν ήταν οι συνήθεις ύποπτοι! Αυτοί είναι οι:

1973/74: Κάρλο Τρεσόλντι

"Ο Κάρλο Τρεσόλντι ήταν για χρόνια ο ιστορικός μασέρ της Μίλαν. Ο συνονόματός και συνεπώνυμός του, επιθετικός, από το 1968 μέχρι το 1974 όταν και έγινε ανταλλαγή με Ετζίντιο Καλόνι σε διαπραγμάτευση της Μίλαν με την Βαρέζε, φορούσε τη φανέλα της Μίλαν.

Άξιος, γλυκός αλλά άτυχος ο παίκτης Τρεσόλντι με πάρα πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα του. Το μοναδικό γκολ του επιθετικού από το Μπέργκαμο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ήταν κόντρα σε ελληνική ομάδα, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1973-74.

Η Μίλαν νίκησε με 3-0 στο πρώτο ματς στο Σαν Σίρο τον ΠΑΟΚ. Στη ρεβάνς, αμέσως μετά το γκολ του Σαράφη με το οποίο ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-1, ο Τσέζαρε Μαλντίνι έριξε στο ματς τον Τρεσόλντι αντί του Μπεργκαμάσκι. Σκόραρε για το 2-2 και η Μίλαν πήγε στα ημιτελικά".

H Μίλαν θυμήθηκε με νοσταλγία τις ελληνικές ομάδες και τους τρεις... ασυνήθεις μπόμπερ!

1994-95: Κριστιάν Πανούτσι

"Μετά το αντικείμενο που είχε χτυπήσει τον γκολκίπερ Κόνραντ στο Μίλαν-Ζάλτσμπουργκ, οι ροσονέρι του Φάμπιο Καπέλο υποχρεώθηκαν (λόγω τιμωρίας) να παίξουν σε ουδέτερη έδρα τα άλλα δύο ματς της φάσης των ομίλων του UCL κόντρα στην ΑΕΚ και στον Άγιαξ.

Στο στάδιο Νερέο Ρόκο του Τριέστε, στις 2 Νοεμβρίου του 1994, έπρεπε πάση θυσία να νικήσει την ΑΕΚ. Οι Έλληνες πήραν το προβάδισμα με τον Σαβέβσκι και στο ημίχρονο το κλίμα ήταν βαρύ στα αποδυτήρια της Μίλαν.

Τότε όμως ο Δον Φάμπιο έριξε στο ματς τον Κριστιάν Πανούτσι, αμυντικό, που φορούσε τη φανέλα με το Νο 7. Δύο γκολ, η μοναδική φορά στην καριέρα του που πέτυχε δύο γκολ με την Μίλαν, και τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί για την Μίλαν".

2006-07: Γιοάν Γκουρκίφ

"Ένα ταλέντο με λίγα γκολ στην Μίλαν ήταν ο Γιοάν Γκουρκίφ, ο οποίος όμως άρχισε περίφημα την καριέρα του στους Μιλανέζους στο ματς με την ΑΕΚ. Η Μίλαν προερχόταν από το Calciopoli και μετά από την πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα επέστρεψε στο Champions League στις 13 Σεπτεμβρίου του 2006.

Μετά από το γκολ του Ιντσάγκι κόντρα στην ΑΕΚ, ήρθε το 2-0 από τον Γκουρκίφ, που σκόραρε μπροστά στην Curva Sund και έκανε τους οπαδούς της Μίλαν να τον βλέπουν ως τον μικρό Κακά. Ο αγώνας εκείνος τελείωσε με 3-0 και μπορεί ο Γκουρκίφ να μην έλαμψε ποτέ με την Μίλαν, όμως σε εκείνο το ματς δημιούργησε ψευδαισθήσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ