ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκατούζο: "Πρέπει να διακόπτονται ματς σε περίπτωση ρατσιστικών επιθέσεων"

AC Milan coach Gennaro Gattuso gives instructions during a Group F Europa League soccer match between Olympiakos and AC Milan at Georgios Karaiskakis stadium in the port of Piraeus, near Athens, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Petros Giannakouris)
AC Milan coach Gennaro Gattuso gives instructions during a Group F Europa League soccer match between Olympiakos and AC Milan at Georgios Karaiskakis stadium in the port of Piraeus, near Athens, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

Ο τεχνικός της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, αναφέρθηκε στη ρατσιστική επίθεση των οπαδών της Ίντερ στον αμυντικό της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί, και συνέστησε να διακόπτονται τα ματς προς παραδειγματισμό.

Η ρατσιστική επίθεση στον Καλιντού Κουλιμπαλί από τους φίλους της Ίντερ στο ματς του "Σαν Σίρο" με τη Νάπολι έχει φέρει προβληματισμό στη φίλαθλη (κι όχι μόνο) κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας.

Μπορεί ο τεχνικός της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, να "παίζει το κεφάλι" του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη ΣΠΑΛ (29/12, 21:30) - εάν δεν νικήσει απομακρύνεται οριστικά από την τεχνική ηγεσία των "ροσονέρι" - αλλά η ρατσιστική επίθεση στον Αφρικανό αμυντικό των "παρτενοπέι" κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου του.

Ο "Ρίνο" συνέστησε να διακόπτονται τα ματς ή να σταματά η δράση (τέθηκε ως ενδεχόμενο να μη γίνουν τα ματς του Σαββάτου, αλλά δεν υλοποιήθηκε η ιδέα) προς παραδειγματισμό - συμφωνώντας με τον πρώην τεχνικό του και νυν της Νάπολι, Κάρλο Αντσελότι - σε περίπτωση εμφάνισης τέτοιων θλιβερών φαινομένων. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν θεωρεί την Ιταλία χώρα ρατσιστών.

"Δεν πιστεύω ότι οι Ιταλοί είναι ρατσιστές, γιατί είναι μια χώρα με πολλούς μετανάστες. Αλλά, θα ήταν σωστό να διακοπεί ένα ματς. Συμφωνώ με τον Αντσελότι. Δεν είμαστε η μόνη χώρα που συμβαίνει αυτό. Ακόμη και στην Αγγλία, πετούν μπανάνες στον αγωνιστικό χώρο. Ήλθε η στιγμή να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να διακόπτονται τα ματς.

Πρέπει να βελτιωθούμε, μπαίνουμε στο 2019. Επαναλαμβάνω, δεν νομίζω ότι η Ιταλία είναι μια χώρα ρατσιστών, γιατί έχει τόσους πολλούς μετανάστες. Αλλά, θα πρέπει ένα ματς ποδοσφαίρου να σταματά σε τέτοιες περιπτώσεις", υποστήριξε ο Γκατούζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ