ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκατούζο: "Καλύτερος ο Ολυμπιακός, έκανα λάθος στις αλλαγές"

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÉËÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος στην αλλαγή του Πάτρικ Κουτρόνε και αναγνώρισε ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος κι άξιζε την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τη Μίλαν, προκρίθηκε στους 32 του Europa League κι άφησε εκτός τους "ροσονέρι". Ο τεχνικός της ομάδας του Μιλάνου υποστήριξε ότι οι "ερυθρόλευκοι" άξιζαν την πρόκριση και παραδέχθηκε τα λάθη στις αλλαγές του.

"Εγώ δεν μίλησα ούτε για φασαρία ούτε για κάτι άλλο. Αυτό που έγινε στο κόρνερ, είχε γίνει με τον Καστιγέχο και στο πρώτο γκολ. Αλλά δεν υπήρχε καμία συνωμοσία, ίσως το πέναλτι δεν ήταν, αλλά το θέμα είναι πως κάναμε 8-9 ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Όταν θέλεις η ομάδα σου να κάνει το επόμενο βήμα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες και να μην κοιμάσαι. Η ποιότητα μας ήταν υψηλότερη από αυτή του Ολυμπιακού. Όμως σήμερα ήταν καλύτερος από εμάς και είμαστε εκτός επόμενης φάσης", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις:

- Δεν υπάρχει πέναλτι και το 2-0 ήρθε από αυτογκόλ. Το γεύση σας αφήνει το παιχνίδι;

"Δεν υπάρχει λόγος για κατάθλιψη. Παλέψαμε, χάσαμε ευκαιρίες, πρέπει να ξαναδούμε το ματς και το περιβάλλον που αγωνιστήκαμε, αν και ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε σε μια έδρα όπως αυτή. Γνωρίζαμε πως θα παίξει ο Ολυμπιακός, ότι θα ανέβαζε τους μπακ και θα πίεζε. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο δυνατοί, υπάρχει εκνευρισμός και θυμός, δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε παρά την εμπειρία μας. Υπήρχαν τα λάθη, μας στεναχωρεί το αποτέλεσμα αλλά πρέπει να προχωρήσουμε".

- Συμφωνείται πως ο Ιγκουαΐν είχε καταστροφική παρουσία στο ματς;

"Όχι δεν συμφωνώ, η απόδοση του θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Όμως έτρεξε, πάλεψε, κινήθηκε, είχε δύο προσπάθειες μόλις άουτ. Υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που έκαναν σφάλματα. Δεν ήμασταν καλοί στην προσπάθεια. Όμως παλέψαμε, όλοι. Και ο Ιγκουαΐν και οι υπόλοιποι. Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος να πάρουμε την πρόκριση".

- Η στατιστική δεν δείχνει ανωτερότητα της Μίλαν και στο ριπλέι φαίνεται να υπάρχει παράβαση του Αμπάτε; Γιατί θεωρείται πως ήσασταν ανώτεροι από τον Ολυμπιακό;

"Είχαμε ποιότητα στο ανοιχτό γήπεδο. Δέχομαι την άποψη σας σχετικά με το πέναλτι. Έχω διαφορετική. Δεν ψάχνω άλλοθι. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να επισημάνουμε, όπως κάποια επεισόδια που έγιναν στο τέλος. Το να πέφτουν μπάλες μέσα δεν είναι κάτι θετικό. Ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για κανέναν. Πρέπει να τα αποφεύγουμε για το καλό του αθλήματος. Αποκλειστήκαμε σήμερα γιατί δεν ήμασταν καλύτεροι απ' τον αντίπαλο, ωστόσο κάποια πράγματα πρέπει να τα αναφέρω".

- Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο επηρέασε την ομάδα σας; Η πρόκριση χάθηκε σήμερα ή στα προηγούμενα ματς του ομίλου;

"Δεν είναι κάτι καινούριο, έχω δουλέψει στην Ελλάδα και είχα προϊδεάσει την ομάδα για την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουμε. Ξέραμε ότι είχαμε να παλέψουμε με δυνατές ομάδες, όπως η Μπέτις και ο Ολυμπιακός, που παίζει χρόνια στοChampions League. Δεν ήμασταν εμείς απαραίτητα οι καλύτεροι του ομίλου. Πρέπει να αναλύσουμε πού κάναμε τα λάθη, δεν ήταν πολλά αλλά ήταν σε συγκεκριμένα πράγματα. Θα έπρεπε να έχουμε υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στις προσωπικές μονομαχίες".

- Η παρουσία του Σαλβίνι σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για εσάς;

"Η παρουσία του Σαβίνι εδώ δεν είχε να κάνει με εμάς. Εμείς ήρθαμε εδώ για να προκριθούμε και πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη στα εκατομμύρια των οπαδών της Μίλαν ανά τον κόσμο που δεν τα καταφέραμε".

- Η αλλαγή του Κουτρόνε στοίχισε σε ταχύτητα στη Μίλαν;

"Έκανα λάθος στην αλλαγή... Είναι πάντα εύκολο να μιλάς έξω από τον χορό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ