ΜΙΛΑΝ

Γκατούζο: "Ήταν ντροπιαστικό, αλλά κοιτάζουμε μπροστά"

AC Milan coach Gennaro Gattuso shouts during the Italian Cup soccer match between AC Milan and Hellas Verona, at the Milan San Siro stadium, Italy, Wednesday, Dec. 13, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan coach Gennaro Gattuso shouts during the Italian Cup soccer match between AC Milan and Hellas Verona, at the Milan San Siro stadium, Italy, Wednesday, Dec. 13, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν κατάφερε να εξηγήσει την ήττα της Μίλαν με 0-3 από τη Βερόνα, υποστηρίζοντας ότι "δεν υπάρχουν εξωαγωνιστικά προβλήματα". Θέμα "φυσικής κατάστασης" εντόπισε ο αθλητικός διευθυντής.

Ο Τζενάρο Γκατούζο έκανε λόγο για "ντροπιαστική" αποτυχία από τη Βερόνα, μιλώντας στο "Mediaset Premium" μετά από την ήττα της Μίλαν με 0-3 για τη Serie A.

Οι "ροσονέρι" είχαν 28 τελικές προσπάθειες, οι γηπεδούχοι μόλις τέσσερις εύστοχες, όμως, το τελικό σκορ φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους Λομβαρδούς, που δείχνουν να χάνουν οριστικά το "τρένο" της Ευρώπης.

"Για 25 λεπτά η ομάδα δημιούργησε αρκετά πράγματα, αλλά μετά πλήρωσε την πρώτη ευκαιρία που δέχθηκε. Νομίζω ότι το δεύτερο γκολ δημιούργησε ένα μεγάλο δράμα, αφού χάσαμε το κεφάλι μας. Αλλάξαμε το μαρκάρισμα του Ρικάρντο Ροντρίγκες με τον Ντάβιντε Καλάμπρια, αλλά μέχρι το πρώτο γκολ, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Όπως συμβαίνει συχνά, χάσαμε τον δρόμο μας με το πρώτο ίχνος δυσκολίας".

"Ήταν ντροπιαστικό, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Θα ήταν πιο εύκολο να πω ότι μας επηρέασαν εξωαγωνιστικά γεγονότα, όμως οι παίκτες λαμβάνουν στην ώρα τους τον μισθό τους, ο σύλλογος έκανε αισθητή την παρουσία του, δεν υπάρχουν θέματα στα αποδυτήρια".

"Πρέπει να καταλάβουμε γιατί παίζουμε καλά και δείχνουμε έτοιμοι να σκοράρουμε, αλλά στην πρώτη δυσκολία δεν αντιδρούμε ή, εάν αντιδράσουμε, συμβαίνει με χαοτικό τρόπο και χωρίς οεργάνωση. Δεν μου αρέσει αυτό".

Μιραμπέλι: "Πρόβλημα φυσικής κατάστασης"

Ο αθλητικός διευθυντής της Μίλαν αποκάλυψε μία άλλη παράμετρο που έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση των παικτών, μιλώντας στο "Sky Sport Italia".

"Ξέραμε εξ αρχής ότι θα είναι δύσκολο ταξίδι. Κάνουμε δουλειά στη φυσική κατάσταση με τον Τζενάρο Γκατούζο που θα μας πάει μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε βραχυπρόθεσμα θα έχουμε επιπτώσεις. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά δουλεύουμε για να βγούμε από αυτήν την κατάσταση. Είμαστε λίγο πίσω στη Serie A τώρα, αλλά επίσης μετέχουμε σε δύο άλλα 'μέτωπα'".

Για την ήττα στη Βερόνα, δήλωσε: "Είμαστε συντετριμμένοι για τους φιλάθλους, που μας στηρίζουν με φανταστικό τρόπο. Η ομάδα κυριάρχησε στον αγώνα για μεγάλα διαστήματα, μετά μας αναστάτωσε το πρώτο γκολ και δεν μπορούσαμε να επανέλθουμε. Αρχίσαμε δυνατά στο 2ο ημίχρονο, αλλά το δεύτερο γκολ μας έριξε νοκ άουτ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όμως δεν είδα τέτοια κυριαρχία που υποδεικνύει ένα σκορ 3-0".

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει την απόδοση μεταγραφών όπως ο Λούκας Μπίγλια, ο Νίκολα Κάλινιτς και ο Αντρέ Σίλβα: "Είναι μία νέα ομάδα, τα προβλήματα είναι φυσικής κατάστασης και στο τέλος της ημέρας, θα δούμε που βρισκόμαστε. Θα έπαιρνα τις ίδιες αποφάσεις ξανά, όσον αφορά στις μεταγραφές. Έπρεπε να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον της Μίλαν, οπότε κυνηγήσαμε παίκτες που γνωρίζαμε, που θα μας επέτρεπαν να κρατήσουμε χαμηλά τον μέσο όρο ηλικίας. Έπρεπε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό πυρήνα στον οποίο η Μίλαν μπορεί να χτίσει ένα σημαντικό μέλλον".

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ