ΜΙΛΑΝ

Ανακοίνωσε νέο αθλητικό διευθυντή η Μίλαν

Ανακοίνωσε νέο αθλητικό διευθυντή η Μίλαν

Ο Μάσιμο Μιραμπέλι αποτελεί κι επίσημα τον νέο αθλητικό διευθυντή της Μίλαν, με στόχο να αναμορφώσει το ρόστερ της ομάδας και να την επαναφέρει στα περασμένα μεγαλεία.

Η Μίλαν ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάσιμο Μιραμπέλι στη θέση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας, μετά από την ανάληψη των "ηνίων" από από τη "Rossoneri Sport Investment Luxembourg Sàrl", την εταιρία συμφερόντων Γιόνγκχονγκ Λι.

Ο Μιραμπέλι ουσιαστικά αποτελεί τον διάδοχο του Αριέντο Μπράιντα, ο οποίος αποχώρησε από τον σύλλογο τον Δεκέμβριο του 2013 και τα καθήκοντά του ανέλαβε μαζί με εκείνα του εκτελεστικού διευθυντή ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Η καριέρα του Μιραμπέλι ως ποδοσφαιριστής ολοκληρώθηκε στα 26 του κι έκτοτε άρχισε την ενασχόλησή του έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, κατακτώντας τρόπαια σε όποια ομάδα κι αν προσελήφθη. Πανηγύρισε δύο σερί προβιβασμούς από τη Serie D στη Serie C1 με τη Ρέντε και τη Κοζέντσα, προτού μετακινηθεί για λίγο καιρό στη Σαουθάμπτον.

Το 2014 προσελήφθη από την Ίντερ ως επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, βλέποντας την επιμονή του στο να ταξιδεύει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου για να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι τους πιθανούς μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, αντί να αρκείται σε DVD.

Συνήθως περνάει δύο μήνες ταξιδεύοντας στη Νότια Αμερική για να παρακολουθήσει από κοντά κάθε ταλέντο που κυκλοφορεί στην ήπειρο και θα ενδιέφερε την Ίντερ, ενώ τον υπόλοιπο καιρό κάνει το ίδιο στην Ευρώπη. Οι Τζέισον Μουρίγιο, Ίβαν Πέρισιτς, Γκαμπιγκόλ και Μαρσέλο Μπρόζοβιτς είναι μερικά από τα ονόματα που προσέφερε στους "νερατζούρι", όπως και οι Γκαμπριέλ Ζεζούς, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Μπρούμα που εν τέλει δεν αποκτήθηκαν.

Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Ίντερ, Μάρκο Φασόνε, είχε τον Μιραμπέλι επικεφαλής στη λίστα για το πόστο του νέου αθλητικού διευθυντή, πάνω και από τον επιτυχημένο αθλητικό διευθυντή της Ρόμα, Βάλτερ Σαμπατίνι. Η συμφωνία είχε επέλθει εδώ και καιρό, ωστόσο η αναμονή αφορούσε την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στους Κινέζους, κάτι που συνέβη τη Μεγάλη Εβδομάδα.

TAGS ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ