ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Το video με το ξέσπασμα του Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου

Το video με το ξέσπασμα του Μουρίνιο στη συνέντευξη Τύπου
AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ξέσπασε σε συνέντευξη Τύπου μιλώντας για τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Σεβίλλη και επιτέθηκε σε δημοσιογράφους για τις ερωτήσεις τους (video).

Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει ξεπεράσει τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Σεβίλλη στο Champions League και η συνέντευξη Τύπου για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντίπαλο την Μπράιτον τον έβγαλε από τα ρούχα του.

Ο Πορτογάλος προπονητής άρχισε την ομιλία του με έναν 12λεπτο μονόλογο, στον οποίο εξήγησε ότι οι "κόκκινοι διάβολοι" που παρέλαβε δεν έχουν βαριά κληρονομιά πλέον, αφού μετά από την αποχώρηση του Άλεξ Φέργκιουσον έχουν κακές πορείες τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.

"Σε επτά χρόνια με τέσσερις διαφορετικούς προπονητές, τη μία δεν έπαιξε καν στην Ευρώπη, δύο φορές έμεινε στη φάση των ομίλων και το καλύτερο της Γιουνάιτεντ ήταν τα προημιτελικά. Αυτό δεν το αποκαλείς ποδοσφαιρική κληρονομιά. Και εάν θέλετε να πάμε και στην Premier League, η τελευταία κατάκτησή της ήταν το 2012-'13. Και για τέσσερις σερί σεζόν η ομάδα τερμάτισε αντίστοιχα 7η, 4η, 5η, 6η. Δηλαδή, στα τέσσερα τελευταία χρόνια η 4η θέση ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία".

Μάλιστα, μιλώντας για τη Μάντσεστερ Σίτι υποστήριξε ότι έχει βαρύτερη κληρονομιά αυτήν τη στιγμή και αναφέρθηκε στην "ψαλίδα" που υπάρχει από Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μπάγερν.

"Όταν ήμουν 20 ετών, δεν ήμουν κανείς στο ποδόσφαιρο. Ήμουν απλά γιος κάποιου, με αρκετή υπερηφάνεια. Τώρα είμαι 55, είμαι αυτό που είμαι, έκανα ό,τι έκανα εξαιτίας της δουλειάς, του ταλέντου και της νοοτροπίας μου. Καταλαβαίνω ότι για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια ήταν πραγματικά δύσκολο για τους ανθρώπους που δεν με συμπαθούσαν να με βλέπουν να κερδίζω. Για 10 μήνες όμως δεν έχω κερδίσει κάποιον τίτλο. Νίκησα την Λίβερπουλ, την Τσέλσι, έχασα όμως από τη Σεβίλλη και ήρθε η στιγμή να χαρούν ξανά".

Όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους ήταν εξίσου οργισμένος στις απαντήσεις του. Παραδέχθηκε ότι δεν πίστευε ότι η ομάδα του μπορούσε να κατακτήσει το Champions League φέτος, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να το πει ποτέ αυτό πριν από τους αγώνες με τη Σεβίλλη, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχει διαφορά αν θα αποκλειόταν στη φάση των 16 ή αργότερα.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι ποτέ δεν θα έλεγε ότι κάποιος παίκτης του πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και γι' αυτό αναφέρεται προσωπικά μόνο σε όσους παίζουν καλά. Τέλος, απέρριψε την άποψη ότι η Σεβίλλη δεν είναι τόσο καλή ομάδα, λέγοντας ότι έχει φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, ότι απέκλεισε την Ατλέτικο σε διπλά παιχνίδια και ότι "είναι πιο επιτυχημένη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις τελευταίες επτά χρονιές στην Ευρώπη".

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ