ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Το απίστευτο ποσό που θα λάβει ο Ραϊόλα από τη μεταγραφή του Πογκμπά

Manchester United's Zlatan Ibrahimovic, left, and Paul Pogba leave the field for halftime during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 15, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's Zlatan Ibrahimovic, left, and Paul Pogba leave the field for halftime during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 15, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Έρευνα φέρνει στο "φως" λεπτομέρειες από τις συμφωνίες μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, Πολ Πογκμπά. Το απίστευτο ποσό που θα λάβει ο Μίνο Ραϊόλα από τη μεταγραφή του Γάλλου και τα χρήματα που κάνουν τον Σουηδό φορ τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της Premier League!

Δύο από τις κινήσεις που προκάλεσαν αίσθηση στη μεταγραφική αγορά το καλοκαίρι του 2016, προήλθαν από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τις προσθήκες των Πολ Πογκμπά και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, παίκτες οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον πασίγνωστο μάνατζερ, Μίνο Ραϊόλα.

Δύο δημοσιογράφοι της γερμανικής "Der Spiegel", ονόματι Ράφαελ Μπάχμαν και Μίχαελ Βούλζινγκερ, πραγματοποίησαν έρευνα η οποία σχετίζεται με το μεταγραφικό παρασκήνιο του ποδοσφαίρου και εκτός αυτής δεν θα μπορούσαν να μείνουν οι δύο παραπάνω περιπτώσεις.

Η συγκεκριμένη έρευνα θα εκδοθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, με τίτλο "Football Leaks: The Dirty Business of Football". Εντούτοις, η " Daily Mail", επικαλούμενη πληροφορίες μέσα από αυτήν, αναφέρεται στις δύο ηχηρές προσθήκες που πραγματοποίησαν οι "κόκκινοι διάβολοι" το περασμένο καλοκαίρι.

Το πρώτο κομμάτι που προκαλεί εντύπωση, είναι αυτό που σχετίζεται με το ποσό που θα λάβει συνολικά ο Ραϊόλα από τη μεταγραφή του Πογκμπά στη Γιουνάιτεντ. Εκείνο ανέρχεται στα 48.500.000 ευρώ (!), τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του ποσού έχει προστεθεί ήδη στον τραπεζικό λογαριασμό του Ιταλού μάνατζερ.

Το απίστευτο ποσό που θα λάβει ο Ραϊόλα από τη μεταγραφή του Πογκμπά

Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στους μισθούς των δύο παικτών, με τον Ιμπραχίμοβιτς να λαμβάνει περίπου 23.000.000 ευρώ σε ετήσια βάση (συν 3.400.000 το μπόνους επίτευξης συγκεκριμένου αριθμού γκολ), όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην Premier League!

Μάλιστα, στην περίπτωση του Σουηδού επιθετικού υπάρχει ρήτρα επέκτασης του συμβολαίου με τον ίδιο μισθό, υπό δύο όρους, με τον έναν όμως να είναι αδύνατο να εκπληρωθεί πλέον, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που αποκόμισε ο 35χρονος φορ.

Αυτός ήταν να συμπληρώσει 31 εμφανίσεις στη φετινή Premier League (πρόλαβε να φτάσει τις 27) και ο δεύτερος να τερματίσει η Γιουνάιτεντ στην πρώτη τριάδα, κάτι που εξακολουθεί να είναι μαθηματικά εφικτό.

Το απίστευτο ποσό που θα λάβει ο Ραϊόλα από τη μεταγραφή του Πογκμπά

Από την πλευρά του, ο Πογκμπά παίρνει λίγο περισσότερα από 10.000.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο τα βλέμματα τραβά πολύ περισσότερο το μπόνους αφοσίωσης που έχει συμφωνήσει να λάβει την επόμενη σεζόν, ήτοι 4.000.000 ευρώ. Αυτό, δε, θα ανέβει ακόμη περισσότερο τη μεθεπόμενη.

Επιπρόσθετα, εφόσον η Γιουνάιτεντ καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους του Champions League της σεζόν 2017 - 2018, ο μισθός του 24χρονου Γάλλου θα σημειώσει άνοδο 2.200.000 ευρώ.

Το βράδυ της Δευτέρας (08/05), η διοίκηση των "κόκκινων διαβόλων" ρωτήθηκε σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει κανένα σχόλιο αναφορικά με λεπτομέρειες των συμβάσεων που έχει υπογράψει με τους ποδοσφαιριστές.

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ