ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Τα ρολόγια στο Μάντσεστερ σταμάτησαν στις 15:04

Τα ρολόγια στο Μάντσεστερ σταμάτησαν στις 15:04

Ημέρα μνήμης η σημερινή, καθώς συμπληρώνονται 61 χρόνια από την τραγωδία του Μονάχου που άλλαξε την ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στα social media της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν υπάρχει το έμβλημα της ομάδας, όλα άλλαξαν και έχουν προσαρμοστεί στη σημερινή ημέρα που είναι μέρα μνήμης, αφιερωμένη στους "Μπέμπηδες"...

Ήταν 6 Φεβρουαρίου 1958, το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, συνετρίβη κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 23 από τους 43 επιβαίνοντες. Η πτήση τσάρτερ της British Airways προερχόταν από το Βελιγράδι, όπου η ομάδα του Ματ Μπάσμπι είχε αποσπάσει ισοπαλία 3-3 από τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Το μοιραίο συνέβη στις 15:04 τοπική ώρα, κατά την τρίτη προσπάθεια απογείωσης, εξαιτίας έντονης χιονοθύελλας. Το αεροπλάνο απέτυχε να πάρει ύψος και κατέπεσε δίπλα στο αεροδρόμιο.

Γι' αυτό και σήμερα, αντί για το έμβλημα των "Κόκκινων Διαβόλων", παντού υπάρχει ένα ρολόι με τους δείκτες να δείχνουν την ώρα του ατυχήματος, κατά το οποίο τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν νεκρούς 7 ποδοσφαιριστές (Τζεφ Μπεντ, Ρότζερ Μπερν, Έντι Κόλμαν, Μαρκ Τζόουνς, Ντέιβιντ Πεγκ, Τόμι Τέιλορ και Λίαμ Γουίλαν), 7 δημοσιογράφους, 4 στελέχη της ομάδας, δύο μέλη του πληρώματος και δύο φιλάθλους. Ο Ντάνκαν Έντουαρντς πέθανε λίγες μέρες αργότερα από τα βαριά του τραύματα σε νοσοκομείο του Μονάχου.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ TWITTER ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Τα ρολόγια στο Μάντσεστερ σταμάτησαν στις 15:04
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ