ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Στον Εισαγγελέα ο Χάρι Μαγκουάιρ - Συνεπλάκη με αστυνομικούς και μετά ήθελε να τους εξαγοράσει

Στον Εισαγγελέα ο Χάρι Μαγκουάιρ - Συνεπλάκη με αστυνομικούς και μετά ήθελε να τους εξαγοράσει

Ενώπιον του Εισαγγελέα Σύρου θα βρεθεί ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αποδέχεται το κατηγορητήριο, ενώ κατηγορείται και για απόπειρα δωροδοκίας. Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Σύρου θα βρεθεί ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος συνελήφθη χθες στη Μύκονο, κατά τη διάρκεια συμπλοκής έξω από μπαρ του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας syrostoday.gr, ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρνείται το κατηγορητήριο.

Τον εκπροσωπουν η Δικηγόρος από τη Σύρο κ. Έλενα Καρύγιαννη καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Δαρίβας από την Αθήνα.

Από τη μεριά της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαιώνει τη σύλληψη του Χάρι Μαγκουάιρ ενώ σημειώνει πως ο αρχηγός της συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές. "Ο σύλλογος είναι ενήμερος για επεισόδιο που συνέβη στη Μύκονο με την εμπλοκή του Χάρι Μαγκουάιρ το προηγούμενο βράδυ. Επικοινωνήσαμε με τον Χάρι, ο οποίος συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές. Προς το παρόν δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο".

Το χρονικό της σύλληψης

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η αστυνομία κλήθηκε στην περιοχή Φάμπρικας της Μυκόνου, για διένεξη μεταξύ δύο παρεών τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία.

Πιο συγκεκριμένα, 9 Βρετανοί που ήταν μέσα σε ένα βαν, ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, ήρθαν σε αντιπαράθεση με δύο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν έξω από το βαν.

Οι αστυνομικοί παρενέβησαν και τους χώρισαν και τότε τρεις από την μία παρέα ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, έβρισαν τους αστυνομικούς και χτύπησαν έναν από αυτούς με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου.

Ούτε εκεί όμως ηρεμούσαν και αρνούνταν πεισματικά να μπουν στο Τμήμα, με αποτέλεσμα να επέμβουν και άντρες της Ασφάλειας.

Αφού συνέχισαν να βρίζουν τους πάντες και δύο από αυτούς, ανάμεσά τους και ο ποδοσφαιριστής, χτύπησαν ακόμη έναν αστυνομικό, συνελήφθησαν τρία άτομα για εξύβριση και δύο από αυτούς, ανάμεσά τους και ο Μαγκουάιρ και για σωματικές βλάβες σε βάρος αστυνομικών και σχηματίστηκε σε βάρος τους σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ανάμεσα στις υπόλοιπες φασαρίες, δηλαδή τις φραστικές επιθέσεις και την βιαιοπραγία σε βάρος αστυνομικών, οι τρεις συλληφθέντες Βρετανοί, ανάμεσά τους και ο Μαγκουάιρ, αποπειράθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου ακόμα και να δωροδοκήσουν τους αστυνομικούς για να τους αφήσουν ελεύθερους, χωρίς βεβαίως αυτό να συμβεί.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για το περιστατικό. Σε αυτό αναφέρεται τόσο το συμβάν μεταξύ των τριών αλλοδαπών (ανάμεσα τους και ο Χάρι Μαγκουάιρ) και των αστυνομικών, όσο και η απόπειρα του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τους εξαγοράσει.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς στη Μύκονο

Συνελήφθησαν σήμερα (21 Αυγούστου 2020) στη Μύκονο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού τμήματος Μυκόνου, τρεις αλλοδαποί ηλικίας 27, 28, και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών λειτουργών, απείθειας, σωματικής βλάβης, εξύβρισης και απόπειρας δωροδοκίας υπαλλήλου.

Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες περιπολούντες αστυνομικοί σε περιοχή της Μυκόνου επενέβησαν και εξομάλυναν διένεξη μεταξύ πολιτών, ωστόσο τρεις αλλοδαποί εμπλεκόμενοι στο περιστατικό στράφηκαν εναντίον τους, εξυβρίζοντας και χτυπώντας έναν αστυνομικό με γροθιές.

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, όπου κατά την άφιξή τους αντιστάθηκαν σθεναρά, απωθώντας και χτυπώντας τρεις αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ένας από τους συλληφθέντες αποπειράθηκε να προσφέρει χρήματα ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία σε βάρος τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου".

Πηγή: news247.gr

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ