ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Στην κορυφή μετά από 110 εβδομάδες!

Στην κορυφή μετά από 110 εβδομάδες!

Η νίκη επί της Σάντερλαντ σε συνδυασμό με την νέα αποτυχία της συμπολίτισσας Σίτι έφερε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη θέση της Premier League, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά τον Μάιο του 2013! Διαβάστε το story.

"We're top of the league" ("Είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας") τραγουδούσαν στις εξέδρες του "Old Trafford" οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέποντας την ομάδα τους να έχει "κλειδώσει" τη νίκη επί της Σάντερλαντ το απόγευμα του Σαββάτου ( 3-0 το τελικό σκορ με τα γκολ των Ντεπάι, Ρούνεϊ και Μάτα ) και το σύνθημα αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Ναι μεν οι φίλοι των "κόκκινων διαβόλων" έχουν χορτάσει από πρωταθλήματα από καταβολής Premier League (13 τον αριθμό) και μπορούν να υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι έχουν τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα (20 έναντι των 18 που βρίσκονται στην τροπαιοθήκη της Λίβερπουλ) ωστόσο το συναίσθημα να δουν την ομάδα τους , έστω και για μία αγωνιστική, στην κορυφη είχαν καιρό να το ζήσουν.

Στην κορυφή μετά από 110 εβδομάδες!

Για την ακρίβεια 110 εβδομάδες (!), καθώς την τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ είχε ξαναβρεθεί σε θέση οδηγού βρισκόταν στο τιμόνι της ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας μετά από σχεδόν 27 χρόνια λαμπρής διαδρομής στο "Old Trafford", με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αναδεικνύεται ισόπαλη 5-5 με τη Γουέστ Μπρομ στο "Χόθορνς" στις 19 Μαΐου 2013 και να σηκώνει στο φινάλε του αγώνα τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Στην κορυφή μετά από 110 εβδομάδες!

Από τότε πέρασαν δύο ολόκληρες σεζόν με Ντέιβιντ Μόγιες, Ράιαν Γκιγκς και Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο που η ομάδα δεν μπόρεσε να βρεθεί ποτέ στην κορυφή, για να το πετύχει τελικά την 7η αγωνιστική της φετινής Premier League όπου φιγουράρει στην πρώτη θέση με 16 πόντους έναντι 15 της συμπολίτισσας Σίτι.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ