ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Οι οκτώ φορές που ο Μουρίνιο απαξίωσε τον Ρονάλντο

Real Madrid's head coach Jose Mourinho from Portugal, left, and Real Madrid player Cristiano Ronaldo from Portugal attend an award ceremony to the best soccer players of the Spanish League, in Madrid, Monday, Oct. 3, 2011. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's head coach Jose Mourinho from Portugal, left, and Real Madrid player Cristiano Ronaldo from Portugal attend an award ceremony to the best soccer players of the Spanish League, in Madrid, Monday, Oct. 3, 2011. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμφανίζεται φαβορί για την αγορά του Κριστιάνο Ρονάλντο, εάν ο κάτοχος της "Χρυσής Μπάλας"... ξεχάσει τις οκτώ φορές που ο Ζοζέ Μουρίνιο τον απαξίωσε και τον υποτίμησε δημοσίως.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φέρεται έτοιμος να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατεθειμένη να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να τον πείσει να επιστρέψει στο "Ολντ Τράφορντ". όλα μοιάζουν να "δένουν" αρμονικά για τη μεγάλη επιστροφή, ειδικά από τη στιγμή που στον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων" φιγουράρει ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Συμπατριώτης του Ρονάλντο, αμφότεροι είναι οι πιο σημαντικοί πελάτες του Ζόρζε Μέντες (μάλιστα ο Ρονάλντο είναι κουμπάρος του) και φυσικά συνυπήρξαν τρία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου εν μέρει κατάφεραν να σταματήσουν την παλίρροια της Μπαρτσελόνα. Φευ...

Τα δύο πιο σπουδαία ποδοσφαιρικά προϊόντα της Πορτογαλίας βρίσκονται στα μαχαίρια. Η κόντρα τους άρχισε πριν από την κοινή παρουσία τους στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", κατευνάστηκε για περίπου δύο χρόνια, ωστόσο στην τελευταία σεζόν του Μουρίνιο στους "μερένγκες" "φούντωσε" ξανά και μέχρι το περσινό καλοκαίρι και την κατάκτηση του Euro 2016 από την πατρίδα τους, έφτασε στο ζενίθ.

Οι δύο Πορτογάλοι έφτασαν ακόμα και σε σημείο χειροδικίας μετά από έναν τσακωμό στα αποδυτήρια, τον Ιανουάριο του 2013. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τον Φλορεντίνο Πέρεθ που ήταν θεατής στον καυγά, λέγοντας του ότι "αυτά γίνονται στα αποδυτήρια", ωστόσο το γυαλί δεν είχε απλά ραγίσει, είχε σπάσει.

Αυτό φάνηκε και τον τελευταίο καιρό, όταν ο Ρονάλντο από "εξωγήινος" έμεινε εκτός της καλύτερης τριπλέτας στην ιστορία του ποδοσφαίρου και μάλιστα για χάρη του Λιονέλ Μέσι, κατά τον Μουρίνιο.

Το Sport24.gr θυμάται τις οκτώ φορές που ο Special One μίλησε απαξιωτικά για τον CR7 και υπενθυμίζει και τις δύο φορές που ο έμπειρος τεχνικός αποθέωσε υπέρ το δέον τον παίκτη του, μέχρι να τον... προσγειώσει απότομα ξανά...

23/04/2007: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Το σκηνικό: Ο Ζοζέ Μουρίνιο έβλεπε για πρώτη φορά την πλάτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως τεχνικός της Τσέλσι και το πρωτάθλημα έφτανε στο φινάλε του. Επέλεξε τα mind games, μιλώντας για "νέους κανονισμούς" στο ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας ότι δεν... επιτρεπόταν καταλογισμός πέναλτι κατά της Γιουνάιτεντ ή υπέρ της Τσέλσι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απάντησε υποστηρίζοντας ότι ο Μουρίνιο "δεν ξέρει πώς να παραδεχθεί τις προσωπικές αποτυχίες του", για να έρθει το ξέσπασμα του Special One.

Η δήλωση: "Εάν λέει ότι είναι λάθος πως η Γιουνάιτεντ έχει υποστεί πέναλτι που δεν έχουν καταλογιστεί, είναι ψέμα. Εάν είναι ψεύτης, ποτέ δεν θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο που επιθυμεί στο ποδόσφαιρο".

Real Madrid's coach Jose Mourinho from Portugal, right, gestures beside Cristiano Ronaldo from Portugal, partly seen, left, during a Spanish La Liga soccer match against Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, April 20, 2013. (AP Photo/Andres Kudacki)
Real Madrid's coach Jose Mourinho from Portugal, right, gestures beside Cristiano Ronaldo from Portugal, partly seen, left, during a Spanish La Liga soccer match against Betis at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, April 20, 2013. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

29/04/2007: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Το σκηνικό: Ο Άλεξ Φέργκιουσον πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι "ο Μουρίνιο μοιάζει να βρίσκεται σε μία προσωπική σταυροφορία. Είμαι έκπληκτος που δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την FA. Είναι υπολογισμένο. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια πλέον, εάν καταλογιστεί πέναλτι εναντίον μας, ο Μουρίνιο κερδίζει τον πόλεμο αυτό. Είναι λάθος". Ο Μουρίνιο συνέχισε την επίθεση στον συμπατριώτη του κι ενώ το πρωτάθλημα έμοιαζε χαμένο. Παρ' όλα αυτά, δέκα ημέρες αργότερα, υπήρχε το ντέρμπι των δύο ομάδων στο "Στάμφορντ Μπριτζ" (έληξε 0-0).

Η δήλωση: "Είναι ένα παιχνίδι όπου ένα παιδί έκανε κάποιες δηλώσεις χωρίς να επιδεικνύει ωριμότητα και σεβασμό. Ίσως φταίνε τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η έλλειψη παιδείας, ίσως είναι επίπτωση αυτής".

30/04/2011: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΡΕΑΛ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛ

Το σκηνικό: Η Ρεάλ προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, παρότι κάποιες ημέρες νωρίτερα είχε επικρατήσει των Καταλανών με γκολ του Ρονάλντο στον τελικό του κυπέλλου. Η πρώτη σεζόν συνύπαρξης των δύο Πορτογάλων μοιάζει να ολοκληρώνεται με αποτυχία και ο Ρονάλντο επιρρίπτει ευθύνες στον συμπατριώτη του, χρεώνοντάς του το άκρως αμυντικό παιχνίδι των "μερένγκες". Στη διάρκεια του αγώνα, μάλιστα, ωθούσε τους παίκτες του να παίξουν πιο επιθετικά, σε αντίθεση με τις οδηγίες του Μουρίνιο, με συνέπεια ο τελευταίος να του κάνει παρατηρήσεις στα αποδυτήρια. "Όχι, δεν μου αρέσει, αλλά πρέπει να προσαρμοστώ σε ό,τι μου ζητήθηκε. Έτσι είναι τα πράγματα. Έχουμε μια στρατηγική", τόνισε αργότερα ο CR7.

Η δήλωση: Στην προκειμένη περίπτωση η "δήλωση" του Μουρίνιο ήταν να αφήσει εκτός αποστολής τον Ρονάλντο στον επόμενο αγώνα, εντός έδρας με τη Σαραγόσα. Αποτέλεσμα; Νέα εντός έδρας ήττα με 3-2 και ουσιαστικά απώλεια πρωταθλήματος.

Real Madrid's Ronaldo, right, is grated by his coach Jose´ Mourinho after scoring against Galata Saray during a Champions League quarterfinal soccer match at Ali Sami Yen Spor Kompleksi in Istanbul, Turkey, Tuesday, April 9, 2013. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Real Madrid's Ronaldo, right, is grated by his coach Jose´ Mourinho after scoring against Galata Saray during a Champions League quarterfinal soccer match at Ali Sami Yen Spor Kompleksi in Istanbul, Turkey, Tuesday, April 9, 2013. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

12/10/2012: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΡΕΑΛ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛ

Το σκηνικό: Ο Λιονέλ Μέσι έχει καταρρίψει κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ σκοραρίσματος, αφού βρίσκεται σε τροχιά ολοκλήρωσης του 2012 με 91 τέρματα. Όπως είναι φυσικό, η συζήτηση για το εάν συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών έχει "φουντώσει", έστω κι αν μερικούς μήνες νωρίτερα, ο Ρονάλντο ήταν αυτός που είχε στεφθεί πρωταθλητής Ισπανίας και είχε αποκαθηλώσει τον Αργεντινό μετά από τρεις σερί τίτλους. Ο Πορτογάλος προπονητής πήρε αναφανδόν το μέρος του παίκτη του στη Ρεάλ, υποστηρίζοντας ότι είναι... εξωγήινος.

Η δήλωση: "Όταν κάποιος με την ίδια υπευθυνότητα όπως εγώ βγει και πει 'ο δικός μου είναι ο καλύτερος στον πλανήτη', τότε εγώ πρέπει να πω 'ο δικός μου δεν γεννήθηκε στα νησιά Μαδέιρα, γεννήθηκε στον Άρη. Δεν είναι από τον πλανήτη Γη, είναι ο καλύτερος στο σύμπαν'. Εάν ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος στον πλανήτη, ο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος στο σύμπαν".

15/01/2013: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΡΕΑΛ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛ

Το σκηνικό: Η Ρεάλ επικρατεί με 2-0 της Βαλένθια στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου, ωστόσο ο Μουρίνιο ασκεί κριτική για τη δουλειά του Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο του "Σαντιάγο Μπερναμπέου" στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εννέα ημέρες νωρίτερα, κατόπιν εντολής του ατζέντη και των δύο, Ζόρζε Μέντες, ο Ρονάλντο στηρίζει δημόσια τον Μουρίνιο, ο οποίος βρίσκεται στην "πυρά" επειδή κράτησε τον Ίκερ Κασίγιας στον πάγκο σε αγώνα κυπέλλου της προηγούμενης φάσης.

Η δήλωση: "Σκάσε και τρέχα", ήταν τα λόγια του Μουρίνιο προς τον Ρονάλντο κατά τη διάρκεια του αγώνα. " Πρέπει να γυρίζεις πίσω και να δείχνεις μεγαλύτερη αλληλεγγύη στους συμπαίκτες σου", πρόσθεσε αργότερα. Ο Ρονάλντο δεν το άφησε να περάσει έτσι και καθώς τσακώθηκε άγρια με τον Μουρίνιο, με τους ψυχραιμότερους να επεμβαίνουν προτού οι δύο άντρες έρθουν στα χέρια. "Μετά από όσα έχω κάνει για σένα, έτσι μου συμπεριφέρεσαι; Πώς τολμάς να τα λες αυτά;", είπε ο Πορτογάλος επιθετικός, προτού φύγει από τα αποδυτήρια ο Μουρίνιο.

Real Madrid's coach Jose Mourinho from Portugal, left, talks with Cristiano Ronaldo from Portugal during a Spanish La Liga soccer match against Deportivo de la Coruna at the Riazor stadium, in Coruna, Spain, Saturday, Feb. 23, 2013. (AP Photo/Lalo R. Villar)
Real Madrid's coach Jose Mourinho from Portugal, left, talks with Cristiano Ronaldo from Portugal during a Spanish La Liga soccer match against Deportivo de la Coruna at the Riazor stadium, in Coruna, Spain, Saturday, Feb. 23, 2013. (AP Photo/Lalo R. Villar) AP

05/03/2013: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΡΕΑΛ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛ

Το σκηνικό: Η Ρεάλ επικρατεί με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" για το Champions League, με τον Ρονάλντο να σημειώνει το νικητήριο τέρμα, που έστειλε τους Ισπανούς στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 3-2. Ο Μουρίνιο δεν θα μπορούσε παρά να πει τα καλύτερα για το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ψάχνοντας... σύμμαχο στις τελευταίες μέρες του στη Ρεάλ, όντας δακτυλοδεικτούμενος από όλους.

Η δήλωση: "Είναι ο καλύτερος. Ο καλύτερος στον κόσμο, ναι. Ίσως ο καλύτερος στην ιστορία. Είδα τον Ντιέγκο Μαραντόνα μερικές φορές, ποτέ δεν είδα τον Πελέ. Αλλά ο Κριστιάνο είναι καταπληκτικός. Ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος".

05/06/2013: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛ

Το σκηνικό: Δύο ημέρες μετά από την ανακοίνωση της επιστροφής του στην Τσέλσι, ο Μουρίνιο παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή "Punto Pelota" εν είδει αποχαιρετισμού. Οι ερωτήσεις για τη σχέση του με τον Ρονάλντο ήταν αναπόφευκτες, με τον Special One να υποστηρίζει ότι είχε "μόνο ένα πρόβλημα μαζί του, πολύ απλό, πολύ βασικό".

Η δήλωση: "Του άσκησα κριτική από άποψη τακτικής, επειδή αισθάνθηκα ότι μπορούσε να βελτιωθεί ακόμη. Δεν δέχθηκε αυτό που είχα να πω. Ίσως επειδή θεωρεί ότι γνωρίζει ήδη τα πάντα και ο προπονητής δεν μπορεί να τον βοηθήσει να αναπτυχθεί άλλο".

Real Madrid's Cristiano Ronaldo from Portugal, left, celebrates with coach Jose Mourinho form Portugal during a Spanish La Liga soccer match against Atletico Madrid at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Saturday, March 19, 2011. (AP Photo/Andres Kudacki)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo from Portugal, left, celebrates with coach Jose Mourinho form Portugal during a Spanish La Liga soccer match against Atletico Madrid at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Saturday, March 19, 2011. (AP Photo/Andres Kudacki) ASSOCIATED PRESS

03/08/2013: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛ

Το σκηνικό: Η Τσέλσι βρίσκεται στις ΗΠΑ για το διεθνές τουρνουά ICC και οι συνεντεύξεις Τύπου του Μουρίνιο είναι καθημερινές. Σε μία εξ αυτών, μίλησε για την πορεία του στην προπονητική και φρόντισε να πετάξει ακόμα μία σπόντα στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αποθεώνοντας τον έτερο σπουδαίο Ρονάλντο.

Η δήλωση: "Υπήρξα προπονητής για πρώτη φορά το 2000, ωστόσο πριν από τότε, ήμουν βοηθός σε μεγάλους συλλόγους και με μεγάλους προπονητής και προπονούσα τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ήμουν 30 και προπονούσα τον Ρονάλντο. Όχι αυτόν, τον πραγματικό, τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο".

20/07/2016: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛ

Το σκηνικό: Ο Μουρίνιο βρίσκεται ξανά στο ICC, αυτήν τη φορά ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου, του ζητήθηκε να ονομάσει τους τρεις κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και όπως φάνηκε... ξέχασε αυτά που έλεγε μερικά χρόνια νωρίτερα και ποιον έβαζε δίπλα σε Μαραντόνα και Πελέ.

Η δήλωση: "Για μένα, οι τρεις κορυφαίοι παίκτες στην ιστορία είναι οι Λιονέλ Μέσι, Πελέ και Ντιέγκο Μαραντόνα".

Real Madrid's head coach Jose Mourinho from Portugal, right, and Real Madrid player Cristiano Ronaldo from Portugal pose with their trophies during an award ceremony to highlight their achievements in the Spanish League, in Madrid, Monday, Oct. 3, 2011. Ronaldo is named Player of the Year and Mourinho as Coach of the Year by Marca newspaper.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's head coach Jose Mourinho from Portugal, right, and Real Madrid player Cristiano Ronaldo from Portugal pose with their trophies during an award ceremony to highlight their achievements in the Spanish League, in Madrid, Monday, Oct. 3, 2011. Ronaldo is named Player of the Year and Mourinho as Coach of the Year by Marca newspaper.(AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) ASSOCIATED PRESS

05/08/2016: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Το σκηνικό: Δύο ημέρες πριν από τη διεκδίκηση του πρώτου τροπαίου ως τεχνικός της Γιουνάιτεντ, του Super Cup με αντίπαλο τη Λέστερ, ο Μουρίνιο κλήθηκε από την πορτογαλική τηλεόραση "SporTV" να σχολιάσει τις δηλώσεις του "θρύλου" της εθνικής Πορτογαλίας, Αντόνιο Σιμόες, στις οποίες υποστήριξε ότι ο Ρονάλντο έδινε οδηγίες στον τελικό του Euro 2016 δίπλα στον Φερνάντο Σάντος με γνώμονα το "εγώ" του και όχι για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Μουρίνιο υπερθεμάτισε και δεν χαρίστηκε στον πρώην παίκτη του, έστω κι αν έναν μήνα νωρίτερα είχε ζητήσει συγγνώμη τηλεφωνικά από τον CR7 για τις δηλώσεις του ότι δεν θα κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χωρίς τον ίδιο στον πάγκο.

Η δήλωση: "Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βοήθησε με κανέναν τρόπο με αυτό που έκανε στα τελευταία λεπτά του τελικού στο Euro. Υπάρχουν 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο που κάνουν τη δουλειά τους και το άτομο με την αρμοδιότητα να τους διευθύνει ήταν ο προπονητής. Το αντιλήφθηκα ως περίσσευμα συναισθημάτων από κάποιον που είδε ότι η ομάδα ήταν μερικά λεπτά μακριά από την επίτευξη ενός στόχου που όλοι ήθελαν".

Photo credits: AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ