ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Ο Τζόουνς αποκαλούσε "γαμ$@#%ο" αξιωματούχο της UEFA

Manchester Uniteds Phil Jones
during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Nov. 27, 2016. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester Uniteds Phil Jones during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, England, Sunday, Nov. 27, 2016. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Αποκαλύφθηκε ο λόγος για τον οποίο ο Φιλ Τζόουνς τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, μετά από έλεγχο ντόπινγκ στον τελικό του Europa League. Ο Άγγλος εξύβρισε πολλάκις αξιωματούχο της UEFA!

Ο Φιλ Τζόουνς τιμωρήθηκε από την UEFA με δύο αγωνιστικές για όσα συνέβησαν στον έλεγχο ντόπινγκ μετά από τον τελικό του Europa League, χωρίς να έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής η αιτία αυτής της ποινής.

Ο Άγγλος στόπερ δεν βρέθηκε θετικός στον έλεγχο, ωστόσο τόσο εκείνος, όσο και ο συμπαίκτης του, Ντέιλι Μπλιντ, τιμωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ο πρώτος και με πρόστιμο 5.000 λιρών, ο δεύτερος μόνο με πρόστιμο 5.000 λιρών και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πρόστιμο 10.000 λιρών.

Το μέλος του αγγλικού κοινοβουλίου, Γκράχαμ Στρίνγκερ, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσεφέριν, τρεις ημέρες μετά από την επιβολή των ποινών, ζητώντας διευκρινίσεις για την υπόθεση, με την UEFA να απαντά με τον ίδιο τρόπο.

Την επιστολή συνέταξε ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της UEFA, Λούκα Ζάιτς, ο οποίος ήταν και ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου.

"Ο πρώτος παίκτης από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φιλ Τζόουνς, ήρθε στον χώρο του ντόπινγκ κοντρόλ (DCS) και ήταν πολύ αναστατωμένος που έπρεπε να βρίσκεται εκεί. Ήθελε να φύγει από το DCS για να πανηγυρίσει με την ομάδα, αλλά του είπα ότι έπρεπε να δώσει δείγμα πρώτα".

"Μετά μου είπε ότι ήμουν ένας γαμ4#%^&ς που του το έκανα αυτό και ότι είχα μια γαμ%$@#η δουλειά και πώς γίνεται να είμαι τόσο γαμ#@%^α ηλίθιος που είχα τέτοια γαμ$@#%^η δουλειά".

"Του είπα ότι αυτός ήταν ο κανονισμός της UEFA και ότι η δουλειά μου ήταν να κάνω τον έλεγχο. Συνέχισε να μου λέει ότι είχα μια γαμ%#$%^η δουλειά και πώς γίνεται να μπορώ να κάνω αυτήν τη δουλειά. Μετά του ζήτησα να ηρεμήσει και να σταματήσει να με προσβάλει και μετά είπε ότι δεν ήθελε να μου μιλάει άλλο".

"Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε ότι ακόμα κι αν ένας παίκτης είναι εκνευρισμένος ή αναστατωμένος, πρέπει να σέβεται την εργασία των αξιωματούχων της διοργάνωσης, που διενεργούν τους ελέγχους ντόπινγκ. Αυτό είναι το ελάχιστο που περιμένουμε από έναν επαγγελματία αθλητή".

"Προς ενημέρωσή σας, μπορώ να προσθέσω ότι, με αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών, η φυσιολογική ποινή που επιβάλλεται για προσβολή αξιωματούχων αγώνα είναι τιμωρία τριών παιχνιδιών. Υπό τις συνθήκες της συγκεκριμένης υπόθεσης, όμως, το πειθαρχικό σώμα αποφάσισε να επιβάλει μειωμένη ποινή, δεδομένων των περιστάσεων".

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άσκησε έφεση κατά της απόφασης και μάλιστα με ειδικό αίτημα ζήτησε εξαίρεση της εφαρμογής της ποινής για το ευρωπαϊκό Super Cup με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που απέρριψε η UEFA.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ