ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Πογκμπά έσωσε τον Μουρίνιο με συμβουλές για τακτική και αλλαγές!

Manchester United coach Jose Mourinho talks with Manchester United's Paul Pogba, right, during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates stadium in London, Saturday, Dec. 2, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Manchester United coach Jose Mourinho talks with Manchester United's Paul Pogba, right, during the English Premier League soccer match between Arsenal and Manchester United at the Emirates stadium in London, Saturday, Dec. 2, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Ο Πολ Πογκμπά μόνο λατρεμένο παιδί του Ζοζέ Μουρίνιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παρόλα αυτά ήταν εκείνος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την ανατροπή επί της Νιούκαστλ. Με παρέμβαση στο ημίχρονο!

Το ημίχρονο στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ έβρισκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 2-0 και να ονειρεύονται ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που θα τους έβγαζε από τη ζώνη του υποβιβασμού, την ώρα που οι γηπεδούχοι έμοιαζαν καταδικασμένοι να "βράζουν στο ζουμί τους".

Στο φινάλε όμως τα πράγματα ήρθαν τούμπα, με τις "καρακάξες" να λυγίζουν και να μένουν έτσι με τον φτωχό απολογισμό των 2 βαθμών μετά από τις 8 πρώτες αγωνιστικές και τους "κόκκινους διαβόλους" να πραγματοποιούν μία από τις πιο εντυπωσιακές ανατροπές στην ιστορία της Premier League, με τρία γκολ μέσα σε 20 λεπτά.

Τι ήταν αυτό που έκανε τους παίκτες του Μουρίνιο να γυρίσουν τον διακόπτη και να κάνουν το "Ολντ Τράφορντ" να μετατραπεί σε ηφαίστειο στο δεύτερο ημίχρονο; Σύμφωνα με αποκάλυψη της "Sun" στο φύλλο της Δευτέρας, ο Πολ Πογκμπά ήταν ο καταλύτης της ανατροπής, αφού ανέλαβε να παίξει το ρόλο του συμβουλάτορα προς τον Ζοζέ Μουρίνιο για τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν στο δεύτερο 45λεπτο.

"Η Γιουνάιτεντ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 και ο Μουρίνιο ζήτησε την άποψη του Πογκμπά για το τι κατά τη γνώμη του έπρεπε να συμβεί ώστε να αλλάξουν τα πράγματα.

Ο Γάλλος μέσος πρότεινε να τοποθετηθεί πιο χαμηλά στο γήπεδο και να μπει στο ματς ο Μαρουάν Φελαϊνί. Και αυτό ακριβώς έκανε ο Μουρίνιο.

Manchester United's manager Jose Mourinho gestures as he speaks to Paul Pogba during the English Premier League soccer match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the Amex stadium in Brighton, England, Sunday, Aug. 19, 2018. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester United's manager Jose Mourinho gestures as he speaks to Paul Pogba during the English Premier League soccer match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the Amex stadium in Brighton, England, Sunday, Aug. 19, 2018. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, που είχε περάσει στο 19ο λεπτό στο κέντρο της άμυνας αντί του Μπεγί, βγήκε εκτός. Ο Μάτιτς γύρισε πίσω στο κέντρο της άμυνας, ο Πογκμπά ανέλαβε έναν μοναχικό ρόλο μπροστά από την αμυντική τετράδα και ο Φελαϊνί τοποθετήθηκε μπροστά του στον άξονα.

Ο Πογκμπά άρχισε τότε να φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω και έτσι η Γιουνάιτεντ έφτασε στην αντροπή με το γκολ του Αλέξις Σάντσες στο 90ο λεπτό", αναφερει χαρακτηριστικά η αγγλική εφημερίδα.

Το ίδιο μέσο υπενθύμισε μάλιστα τα λόγια του Ζοζέ Μουρίνιο στο φινάλε του αγώνα για να ενισχύσει έτσι το "αποκλειστικό" της θέμα,με τις συμβουλές του Γάλλου μέσου στον Πορτογάλο τεχνικό.

"Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ανοίξαμε τις καρδιές μας και μιλήσαμε για αλλαγές στην τακτική για δύο λεπτά.

Μετά μιλήσαμε για οκτώ λεπτά για άλλα πράγματα ώστε οι παίκτες μου να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν", ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Μουρίνιο.

Photo Credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ