ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Λουκακού ύψωσε τη γροθιά του κατά του ρατσισμού

Manchester United's Romelu Lukaku during the English Premier League soccer match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester United's Romelu Lukaku during the English Premier League soccer match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Ρομελού Λουκακού πήρε την "ασίστ" από τη συμβολή κίνηση του Τόνι Σμιθ κατά του ρατσισμού πριν από ακριβώς μισό αιώνα για να στείλει μήνυμα για ίσα δικαιώματα σε όλους τους ανθρώπους.

Στις 16 Οκτωβρίου 1968 δυο μαύροι αθλητές πάνω στο βάθρο των Ολυμπιονικών των 200 μέτρων, σήκωσαν ψηλά τη γροθιά τους φορώντας μαύρα γάντια.

Ήταν ο νικητής Τόμι Σμιθ και ο τρίτος του τελικού Τζον Κάρλος που με αυτό τον τρόπο θέλησαν να δώσουν την πιο γερή γροθιά που μπορούσαν κόντρα στον ρατσισμό αλλά και να βροντοφωνάξουν για την ανάγκη της ισότητας στον πλανήτη.

Το μήνυμα αυτό, που πρέπει να μας διαφεντεύει όλους αν θέλουμε σωστές και ανθρώπινες κοινωνίες, είναι πάντα στο μυαλό του Ρομελού Λουκακού, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκει την ευκαιρία να στείλει παρόμοιο μήνυμα μέσω Instagram.

"50 χρόνια πριν, ο Ολυμπιονίκης Τόμι Σμιθ ύψωσε τη γροθιά του για ίσα δικαιώματα. Σήμερα, στέκομαι μαζί του, εξακολουθώντας να παλεύω για παγκόσμια ισότητα. Ελάτε μαζί μου!

Σηκώστε τη γροθιά σας και κάνετε ποστάρισμα. Για κάθε υψωμένη γροθιά και φωτογραφία που θα μοιραστείτε, η PUMA θα δώρίσει 1 ευρώ στην ACLU (Μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα)", ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του Ρομελού Λουκακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ