ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μουρίνιο: "Ο καλύτερος Ρονάλντο είναι ο Βραζιλιάνος"

Μουρίνιο: "Ο καλύτερος Ρονάλντο είναι ο Βραζιλιάνος"
AP PHOTO/ANDRES KUDACKI

Ο Ζοζέ Μουρίνιο προτιμά τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο από τον Πορτογάλο και δεν διστάζει να το δηλώσει με κάθε ευκαιρία. Το έκανε ξανά με εμφατικό τρόπο.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επανέλαβε μία δήλωση που είχε κάνει σε μία περίοδο... ψύχρας με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει μετανιώσει για εκείνη την τοποθέτηση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ένα από τα πρόσωπα που μίλησαν σε ντοκιμαντέρ για τον Μπόμπι Ρόμπσον ("Bobby Robson: More Than A Manager") και στην ρώτηση που του τέθηκε για τους δύο Ρονάλντο που έχει προπονήσει, τον Βραζιλιάνο και τον Κριστιάνο, η απάντησή του ήταν σαφής.

"Ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο καλύτερος Ρονάλντο στην ιστορία", ήταν η απάντησή του για το ποιος εκ των δύο συνονόματων είναι καλύτερος.

Ο Μουρίνιο συνεργάστηκε με το "Φαινόμενο" όταν ήταν βοηθός του Άγγλου τεχνικού στην Μπαρτσελόνα το 1996-1997, σεζόν για την οποία ο Ρονάλντο κατέκτησε τη "Χρυσή Μπάλα".

"Ποτέ δεν είδα κάτι παρόμοιο. Ποτέ δεν είδα κάτι παρόμοιο. Ήταν το καλύτερο έτος του Ρονάλντο. Ο Ρόμπσον ήταν σαν πατέρας του. Καταλάβαινε την προσωπικότητα του παιδιού από τη Βραζιλία και την ίδια στιγμή, του έδινε την ελευθερία που του επέτρεπε να αγωνίζεται στο γήπεδο", πρόσθεσε ο Special One.

Με τον συμπατριώτη του συνυπήρξαν στη Ρεάλ μεταξύ 2010 και 2013. Η σχέση τους πέρασε από πολλά κύματα, μέχρι να διαταραχθεί τελείως προς το τέλος της συνεργασίας τους. Τον Αύγουστο του 2013, με τον Μουρίνιο τεχνικό της Τσέλσι πλέον, ρωτήθηκε την καριέρα του και δήλωσε μεταξύ άλλων: "Ήμουν 30 και προπονούσα τον Ρονάλντο. Όχι αυτόν, τον πραγματικό, τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο".

Photo credits: AP Photo/Andres Kudacki

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ