ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο για Πογκμπά: "Δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί δεν θα είναι αρχηγός"

Μουρίνιο για Πογκμπά: "Δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί δεν θα είναι αρχηγός"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ρωτήθηκε για την απόφασή του να καθαιρέσει τον Πολ Πογκμπά από το αξίωμα του δεύτερου αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν θέλησε να εξηγήσει το λόγο.

Οι σχέσεις του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Πολ Πογκμπά είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο. Μπορεί ο Πορτογάλος προπονητής να το αρνείται επισήμως, αλλά τα γεγονότα τον διαψεύδουν. Μετά το 1-1 της Γιουνάιτεντ με την Γουλβς για το πρωτάθλημα, ο Γάλλος μέσος βγήκε και μίλησε ανοιχτά για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, ρίχνοντας την σπόντα του για τον "Special One".

" Δεν τους δημιουργήσαμε προβλήματα. Στο σπίτι μας μέσα και δεν τους κάναμε τη ζωή δύσκολη. Όταν παίζουμε στο σπίτι μας πρέπει να είναι επίθεση επίθεση επίθεση. Αυτό είναι το 'Ολντ Τράφορντ'. Βρισκόμαστε εδώ για να επιτεθούμε. Νομίζω πως οι αντίπαλοι θα φοβούνται μία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επιτίθεται και επιτίθεται. Αυτό ήταν το λάθος μας... ".

Τα λόγια του Πογκμπά δεν έμειναν χωρίς... απάντηση από τον Μουρίνιο, ο οποίος πήρε την απόφαση να καθαιρέσει από αρχηγό τον 25χρονο χαφ. Ο Μουρίνιο τόνισε στους παίκτες πως ο Πολ Πογκμπά δεν θα είναι αρχηγός της ομάδας "γιατί με τον τρόπο του δεν αντιπροσωπεύει τον αρχηγό ενός συλλόγου. Η Γιουνάιτεντ είναι πάνω απ' όλους". Ο Πογκμπά, παρεμπιπτόντως, έμεινε εκτός αποστολής από τον αγώνα League Cup με τη Ντέρμπι.

Μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ στα πέναλτι μέσα στο Ολντ Τράφορντ, ο Μουρίνιο ρωτήθηκε για την απόφασή του να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο από τον Πογκμπά και για το αν αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις του, κάτι βέβαια που είναι αποδεκτό απ' όλους, αλλά ο Πορτογάλος δεν το παραδέχεται.

"Όχι. Η μόνη αλήθεια είναι ότι πήρα μια απόφαση για τον Πολ να μην είναι πλέον δεύτερος αρχηγός. Όμως, δεν υπάρχουν καθόλου προβλήματα. Το ίδιο πρόσωπο που αποφασίζει ότι ο Πολ δεν θα είναι ο δεύτερος αρχηγός πλέον, είναι ο ίδιος άνθρωπος που αποφάσισε να είναι δεύτερος αρχηγός ο Πολ, εγώ δηλαδή.

Εγώ είμαι ο προπονητής και παίρνω τις αποφάσεις. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Είναι απλά μια απόφαση, την οποία δεν χρειάζεται να εξηγήσω", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μουρίνιο για τον Πογκμπά, όντας σε άσχημη κατάσταση στη μικτή ζώνη, όπως φαίνεται και από το παρουσιαστικό του. Διάγει ίσως τις δυσκολότερες στιγμές της προπονητικής του διαδρομής...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ