ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μουρίνιο για Κόντε: "Εμένα ποτέ δεν με τιμώρησαν για στημένα ματς"

Manchester United's team manager Jose Mourinho, left, and Chelsea's team manager Antonio Conte react during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford stadium in Manchester, Sunday, April 16, 2017.(AP Photo/ Rui Vieira)
Manchester United's team manager Jose Mourinho, left, and Chelsea's team manager Antonio Conte react during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford stadium in Manchester, Sunday, April 16, 2017.(AP Photo/ Rui Vieira) AP

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της κόντρας μεταξύ των τεχνικών των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο και Αντόνιο Κόντε αντίστοιχα. Η αιχμή του Πορτογάλου για τον Ιταλό και τις κατηγορίες του παρελθόντος για στημένα ματς.

Την αρχή έκανε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε "σκουπίδια" τις φήμες ότι δεν είναι χαρούμενος στην ομάδα του κι επέλεξε να απαντήσει με έναν ιδιαίτερο τρόπο στις θεωρίες πως η στάση του σώματος του στη διάρκεια των αγώνων μαρτυρά έναν απογοητευμένο προπονητή, ρίχνοντας τα "βέλη" του στον Αντόνιο Κόντε κι αποδίδοντάς του τον χαρακτηρισμό "κλόουν".

Τη σκυτάλη πήρε ο Ιταλός τεχνικός της Τσέλσι, καλώντας τον Μουρίνιο "να δει τον εαυτό του στο παρελθόν" και αφήνοντας αιχμές για... γεροντική άνοια. "Νομίζω πως θα πρέπει να δει τον εαυτό του στο παρελθόν - ίσως να μιλούσε για τον εαυτό του στο παρελθόν, σωστά; Κάποιες φορές πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ξεχάσει τι έχει πει στο παρελθόν ή τι συμπεριφορά μπορεί να επιδείκνυε. Και ίσως να υπάρχει αυτή η... δεν ξέρω πως το λένε στα αγγλικά, η γεροντική άνοια (σ.σ. το είπε στα ιταλικά), όταν είσαι κάπως (χτυπάει το κεφάλι του) σα να έχεις ξεχάσει τι έκανες στο παρελθόν".

United manager Jose Mourinho, left, and Chelsea's team manager Antonio Conte, right, gesture during the English FA Cup quarterfinal soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London, Monday, March 13, 2017. (AP Photo/Frank Augstein)
United manager Jose Mourinho, left, and Chelsea's team manager Antonio Conte, right, gesture during the English FA Cup quarterfinal soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London, Monday, March 13, 2017. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ήταν αναμενόμενο ο Ίβηρας να απαντήσει. Έστω κι αν στην αρχή της ομιλίας του, τίποτε δεν προϊδέαζε τη "φαρμακερή" ατάκα του για τον Ιταλό. Ο Μουρίνιο, φαίνεται ότι, φύλαγε το καλύτερο για το τέλος.

"Δεν τον κατηγορώ. Νομίζω ότι ο Τύπος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από εμένα κι από αυτόν. Η ερώτηση που του έγινε ήταν εντελώς ειρωνική και εξαιτίας αυτής είχε μια αντίδραση εκτός ελέγχου. Ερωτήθηκα για το πάθος μου και μίλησα για εμένα. Έπειτα, η ερώτηση που του έγινε ήταν λες κι εγώ αναφέρθηκα στον ίδιο. Δεν ρίχνω το φταίξιμο στον Κόντε, αλλά καταλαβαίνω την αντίδρασή του", υποστήριξε αρχικά ο Πορτογάλος σε εμφανή διάθεση κατανόησης της αντίδρασης του Ιταλού συναδέλφου του.

Συνέχισε, κάνοντας αυτοκριτική, αλλά επιφύλασσε στο τέλος την "μπηχτή" του για τον Αντόνιο Κόντε: "Ναι, έκανα λάθη στο παρελθόν. Ξέρω ότι πανηγύρισα γκολ τρέχοντας, ότι έπεσα στα γόνατα για να πανηγυρίσω, ότι πανηγύρισα με τους οπαδούς. Τα ξέρω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τώρα ελέγχω περισσότερο τον εαυτό μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το πάθος μου δεν είναι το ίδιο. Ίσως να κάνω λάθη στο μέλλον. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν ποτέ δεν με τιμώρησαν για στημένα ματς".

Ένα δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν η τελευταία φράση έχει ως παραλήπτη τον τεχνικό της Τσέλσι ( "Ο Κόντε κατηγορήθηκε γι' αυτό. Αναφέρεσαι στον Κόντε;") και ο Πορτογάλος απάντησε: "Α, ναι; Εμένα δεν με κατηγόρησαν".

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Κόντε κατηγορήθηκε για χειραγώγηση παιχνιδιού το 2011, ως τεχνικός της Σιένα, για το ισόπαλο (2-2) ματς με τη Νοβάρα στη Serie B. Αρχικά τιμωρήθηκε με 10μηνο αποκλεισμό από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά εν συνεχεία η ποινή μειώθηκε στους τέσσερις μήνες.

Photo credits: AP Photo/ Rui Vieira

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ