Μεταμόσχευση νεφρού για τον Άντι Κόουλ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε ανακοίνωση και ενημέρωσε πως ο παλαίμαχος επιθετικός της ομάδας, Άντι Κόουλ υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού.

Ο Άντι Κόουλ αποτέλεσε ένας απ' τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου, πραγματοποιώντας μία αξιόλογη καριέρα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας.

Παρ' όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, ο παλαίμαχος στράικερ δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το 2014, ο 45χρονος πρέσβης των "Κόκκινων Διαβόλων" προσβλήθηκε από έναν ιό, ο οποίος του προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των νεφρών.

Η συγκεκριμένη ασθένεια ονομάζεται Εστιακή Τμηματική Σπειραματοσκλήρυνση (FSGS) και είναι η συσσώρευση ουλώδους ιστού στο σπείραμα, η οποία οδηγεί σε προοδευτικό σημάδεμα των σπειραμάτων και σε αυξημένα επίπεδα πρωτεϊνουρίας.

Γι' αυτό το λόγο, όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ μέσω ανακοίνωσης, ο Κόουλ υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού.

"Ο πρέσβης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντι Κόουλ υποβλήθηε σε μεταμόσχευση νεφρού στο νοσοκομείο 'Manchester Royal Infirmary', ως μέρος της θεραπείας του για την αντιμετώπιση της Εστιακής Τμηματικής Σπειραματοσκλήρυνσης.

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του, ο Άντι θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα απ' τον ρόλο του ως πρεσβευτής της Γιουνάιτεντ.

Ο Άντι και η οικογένειά του θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το σύλλογο και τους φιλάθλους για την στήριξή τους. Παράλληλα, ζητάει να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή του", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το tweet των "Κόκκινων Διαβόλων":

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24