ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάτιτς ο 13ος μετά τον Ρόι Κιν

Μάτιτς ο 13ος μετά τον Ρόι Κιν

Ο Νέμανια Μάτιτς είναι ο 13ος κεντρικός μέσος που αποκτά με μεταγραφή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην μετά Ρόι Κιν εποχή. Από τον "Golden Boy" Άντερσον, μέχρι τον Χάργκριβς και τον Φελαϊνί, ο πιο επιτυχημένος είναι ο - ίσως - λιγότερο ταλαντούχος.

Το 1993 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έσπασε το μεταγραφικό ρεκόρ στο Νησί, αγοράζοντας τον -τότε- 22χρονο Ρόι Κιν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, έναντι 3.75 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.

Ο Ιρλανδός κεντρικός μέσος αναδείχθηκε σε εμβληματική μορφή για τους "κόκκινους διαβόλους", τους οποίους και οδήγησε στην κατάκτηση 17 τροπαίων (7 τίτλους Premier League, 4 FA Cup και το επικό treble του 1999). Δεν ανήκε στη γενιά των "φανταχτερών" μέσων, δεν θάμπωνε τα πλήθη με την τεχνική του.

Όμως ήταν ο ορισμός του ηγέτη, του αρχηγού - μαχητή, που με την παρουσία του και μόνο έδινε έμπνευση στους συμπαίκτες του. Ευφυής αλλά και υπέρμετρα σκληρός (ποιος ξεχνάει τον τρόπο που πήρε εκδίκηση από τον Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ), ανταγωνιστικός στο έπακρο, οξυδερκής και ουσιαστικός με την μπάλα στα πόδια, πάντα στην θέση που έπρεπε.

Από πολύ νωρίς έμοιαζε σίγουρο πως θα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση να βρεθεί ο αντικαταστάτης του στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έστω κι αν ακόμη είχε χρόνια μπάλας μπροστά του.

Η ώρα εκείνη όμως έφτασε όταν ο Ιρλανδός μέσος χώρισε με τους "κόκκινους διαβόλους", μέσα από μια κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους, τον Νοέμβριο του 2005. Ο Κιν πάντα έλεγε όσα σκεφτόταν και δεν δίσταζε να τα δημοσιοποιεί. Δεν "μάσαγε" μέσα στο γήπεδο, δεν δίσταζε να πει τη γνώμη του έξω από αυτό.

Έτσι άρχισαν οι προστριβές με συμπαίκτες του (άσκησε έντονη κριτική στους Ο'Σέι, Σμιθ, Ρίτσαρτσον, Φλέτσερ και Φέρντιναντ) και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και μετά από μια σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων, έφτασε το τέλος εποχής για τον Κιν στο "Old Trafford".

Το απόγευμα της Δευτέρας (31/7), η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την απόκτηση του Νέμανια Μάτιτς από την Τσέλσι, έναντι 44.7 εκατομμυρίων ευρώ. Με αφορμή την απόκτηση του Σέρβου διεθνή μέσου, ας δούμε τι συνέβη στην μετά - Κιν εποχή.

Πόσοι κεντρικοί μέσοι αποκτήθηκαν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην προσπάθεια να καλυφθεί το κενό του Ιρλανδού. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και κεντρικοί χαφ με διαφορετικό στυλ - μοιραία, αφού με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου άλλαζαν και οι απαιτήσεις του ρόλου. Εκτός... συναγωνισμού έμειναν παίκτες που προωθήθηκαν αυτά τα χρόνια από την Ακαδημία.

ΜΑΪΚΛ ΚΑΡΙΚ

Ήρθε από την Τότεναμ τον Ιούλιο του 2006, με τους "Spurs" να βάζουν στα ταμεία τους περισσότερα από 20 εκατομμύρια λίρες και ενώ είχαν ξοδέψει μόλις 3.5 εκατομμύρια δύο χρόνια πριν, αποκτώντας τον παίκτη από την Γουέστ Χαμ. Έφτασε στο "Οld Trafford" για να μπει στα παπούτσια του Ρόι Κιν, αλλά τα χαρακτηριστικά του ως παίκτης ήταν διαφορετικά από του Ιρλανδού.

Αυτό όμως ήταν και το ζητούμενο για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που το 2012 είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση: "Στη σύγχρονη μορφή του αθλήματος, δεν χρειάζεσαι χαφ που πάνε στο τάκλιν όπως τους είχες ανάγκη κάποτε. Δεν χρειάζεται πλέον. Τώρα έχει να κάνει με την αντίληψη και το διάβασμα του παιχνιδιού. Ο Κάρικ αυτό ακριβώς μπορεί να κάνει, παίζοντας μπροστά από την αμυντική τετράδα. Αν δείτε τους κεντρικούς μέσους στην Premier League, ο Μάικλ μπορεί να ματσάρει τον οποιοδήποτε από πλευράς ποιότητας".

Πολλοί θεώρησαν υπερβολικό το ποσό που ξόδεψε η Γιουνάιτεντ για τον παίκτη, ακόμη περισσότεροι επέμεναν να τον συγκρίνουν με τον Ρόι Κιν, αγνοώντας τον τρόπο που πρόσφερε στον αγωνιστικό χώρο και τη συμβολή του στις μετέπειτα επιτυχίες της ομάδας.

Chelsea's Diego Costa, left, competes for the ball with Manchester United's Michael Carrick during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Feb. 7, 2016.  (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea's Diego Costa, left, competes for the ball with Manchester United's Michael Carrick during the English Premier League soccer match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, Feb. 7, 2016. (AP Photo/Tim Ireland) AP

(AP Photo/Tim Ireland)

Κέρδισε τα πάντα όσο βρίσκεται στο "Old Trafford": 5 τίτλους Premier League (2007, 2008, 2009, 2011, 2013), 6 Community Shield (2007, 2008, 2010, 2011, 2013, 2016), 1 Champions League (2008), 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2008), 3 League Cup (2009, 2010, 2017), 1 Europa League (2017).

Ουδέποτε υπήρξε ο παίκτης που τράβηξε τα βλέμματα του κόσμου, ωστόσο οι προπονητές του πάντοτε τον θεωρούσαν εργαλείο απαραίτητο στο γήπεδο. Το γεγονός ότι παραμένει παίκτης της Γιουνάιτεντ από το 2006 δεν περνά απαρατήρητο, για έναν μέσο που τα επόμενα χρόνια είδε περισσότερο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να έρχονται διεκδικώντας τη θέση του. Και που τον περασμένο Μάιο ανανέωσε τη συνεργασία του με τους "κόκκινους διαβόλους" μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Έχοντας κερδίσει το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της Ευρώπης το 2008 (σκόραρε το πέναλτι που έδωσε στην Γιουνάιτεντ τον τίτλο του Champions League κόντρα στην Τσέλσι), είναι φυσικό επόμενο ο Άντερσον Λουίς ντε Αμπρέου Ολιβέιρα να αποτελούσε την ελπίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα επόμενα χρόνια, ως ένας παίκτης που μπορούσε να εξελιχθεί σε κορυφαίο κεντρικό μέσο.

Και έτσι έδειχνε πράγματι στο ξεκίνημα της καριέρας του, όταν είχε πραγματοποιήσει και μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον θρυλικό Στίβεν Τζέραρντ, σε ματς κόντρα στη Λίβερπουλ.

Η χαρά δεν κράτησε πολύ στο "Old Trafford", αφού ο Άντερσον αποδείχθηκε λάτρης της καλής ζωής και των... τραυματισμών. Από εκεί που ξεχώριζε για τα φυσικά του προσόντα, σταδιακά γινόταν είδηση όταν κατάφερνε να ολοκληρώσει 90λεπτο.

Τα 20 εκατομμύρια λίρες που στοίχισε η απόκτηση του από την Πόρτο το καλοκαίρι του 2007 εντέλει δεν έπιασαν ποτέ τόπο και τον Φεβρουάριο του 2015 ο Άντερσον έφυγε ελεύθερος με προορισμό την Ιντερνασιονάλ.

Πριν φύγει πρόλαβε να παίξει 181 φορές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε στο παλμαρέ του 4 τίτλους Premier League (2008, 2009, 2011, 2013), 1 Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων (2008), 2 League Cup (2009, 2010), 2 Community Shield (2011, 2013) και 1 Champions League (2008).

ΟΟΥΕΝ ΧΑΡΓΚΡΙΒΣ

Γεννημένος στο Calgary του Καναδά, ο Άγγλος αμυντικός μέσος βγήκε από τα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου και φόρεσε τη φανέλα της Γιουνάιτεντ τον Ιούλιο του 2007 έναντι 20 εκατομμυρίων λιρών.

Στην πρώτη του σεζόν στο "Old Trafford" έδειξε ότι είναι φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα και έβγαζε μια αύρα παρόμοια με αυτή του Ρόι Κιν. Σκληρός, με πολύ υψηλό work rate, ψύχραιμος και με υψηλό δείκτη ποδοσφαιρικής ευφυΐας, ο Χάργκριβς πρόλαβε να δώσει χαρά και προοπτική μόνο την πρώτη του σεζόν στους "κόκκινους διαβόλους".

Lyon's Kim Kallstrom, center, challenges for the ball with Manchester United's Owen Hargreaves, left, and Paul Scholes, right, during their Champions League round of 16 soccer match at Gerland Stadium, in Lyon, central France, Wednesday, Feb. 20, 2008. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Lyon's Kim Kallstrom, center, challenges for the ball with Manchester United's Owen Hargreaves, left, and Paul Scholes, right, during their Champions League round of 16 soccer match at Gerland Stadium, in Lyon, central France, Wednesday, Feb. 20, 2008. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

(AP Photo/Laurent Cipriani)

Μετά την κατάκτηση της Premier League και του Champions League το 2008, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον παίκτη, καθώς χτυπήθηκε από τραυματισμούς και ποτέ δεν συνήλθε.

Το 2011 έφυγε ως ελεύθερος για την Μάντσεστερ Σίτι (έχοντας παράπονα για τον τρόπο που χειρίστηκε το ιατρικό επιτελείο της Γιουνάιτεντ τα προβλήματα του) και το καλοκαίρι του 2012, σε ηλικία μόλις 31 ετών, αποσύρθηκε από την δράση.

ΡΟΝΤΡΙΓΟ ΠΟΣΕΜΠΟΝ

Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε 2.75 εκατομμύρια λίρες για να τον πάρει από την Ιντερνασιονάλ τον Ιανουάριο του 2008. Βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο, είχε ενθουσιάσει τους σκάουτερς, που έβλεπαν ένα κεντρικό μέσο με σπουδαίες προοπτικές στο πρόσωπο του.

Ωστόσο σε ένα παιχνίδι για το League Cup Αγγλίας, κόντρα στη Μίντλεσμπρο, τραυματίστηκε σοβαρά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Εμάνουελ Πόγκατετζ, γεγονός που έβαλε φρένο στην εξέλιξη του. Επέστρεψε στην πατρίδα του το καλοκαίρι του 2010, για λογαριασμό της Σάντος.

Μόλις οκτώ εμφανίσεις έκανε με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και ήταν μέλος της ομάδας στην κατάκτηση του Community Shield το 2008 και του League Cup το 2009.

ΝΙΚ ΠΑΟΥΕΛ

Τον Ιούλιο του 2012 η Γιουνάιτεντ έδωσε οκτώ εκατομμύρια λίρες στην Κρου για να αποκτήσει τον Νικ Πάουελ, που είχε χαρακτηριστεί σπουδαίο ταλέντο στο Νησί.

Οι τραυματισμοί που είχε από νωρίς δεν του επέτρεψαν να αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά και έτσι μετά από εννέα εμφανίσεις και ένα γκολ με τους "κόκκινους διαβόλους", μετακινήθηκε στην Γουίγκαν το 2016.

Manchester United's Nick Powell, right is tackled by Newcastle's United's Dan Gosling, left during their English League Cup third round match at Old Trafford in Manchester, England, Wednesday Sept. 26, 2012. (AP Photo/Clint Hughes)
Manchester United's Nick Powell, right is tackled by Newcastle's United's Dan Gosling, left during their English League Cup third round match at Old Trafford in Manchester, England, Wednesday Sept. 26, 2012. (AP Photo/Clint Hughes) AP

(AP Photo/Clint Hughes)

Πρόλαβε να κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2013, μαζί με το Community Shield της ίδιας χρονιάς.

ΣΙΝΤΖΙ ΚΑΓΚΑΟΥΑ

Παίκτης με σαφώς πιο επιθετικό ένστικτο σε σχέση με τον Ρόι Κιν, που όπως και οι προηγούμενοι δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στον άξονα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η απόκτηση του από την Ντόρτμουντ έναντι 12 εκατομμυρίων λιρών τον Ιούλιο του 2012 είχε προκαλέσει ενθουσιασμό στους φίλους των "κόκκινων διαβόλων" που έβλεπαν την ομάδα τους να προσθέτει ποιότητα στη μεσαία γραμμή.

Τρεις σεζόν μετά επέστρεψε... από εκεί που ήρθε, χωρίς ποτέ να πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσης που περίμεναν άπαντες στο "Old Trafford".

Πάντως υπήρχαν φωνές στη διάρκεια της παρουσίας στην ομάδα, που έκαναν λόγο για χρησιμοποίηση του παίκτη σε λάθος ρόλους. Έκανε 57 ματς με 6 γκολ στο Νησί, στέφθηκε πρωταθλητής το 2013, κατακτώντας το Community Shield την ίδια χρονιά.

ΜΑΡΟΥΑΝ ΦΕΛΑΪΝΙ

Στο πρόσωπο του Βέλγου, οι "κόκκινοι διάβολοι" έβλεπαν έναν ακόμη παίκτη που θα μπορούσε να δώσει κάτι ξεχωριστό στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Φελαϊνί κόστισε 27.5 εκατομμύρια λίρες στη Γιουνάιτεντ, που τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2013 από την Έβερτον.

AFC Bournemouth's Steve Cook, left, and Manchester United's Marouane Fellaini battle for the ball during their English Premier League soccer match at Old Trafford, Manchester, England, Saturday, March 4, 2017. (Martin Rickett/PA via AP)
AFC Bournemouth's Steve Cook, left, and Manchester United's Marouane Fellaini battle for the ball during their English Premier League soccer match at Old Trafford, Manchester, England, Saturday, March 4, 2017. (Martin Rickett/PA via AP) AP

(Martin Rickett/PA via AP)

Ήταν μάλλον απογοητευτικός υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγες, βελτιώθηκε επί Φαν Χάαλ και μπόρεσε να δώσει λύσεις με τον Μουρίνιο στον πάγκο. Κυρίως αγωνιζόμενος ψηλότερα στο γήπεδο - προς την επίθεση. Κέρδισε κάποιους από τους αμφισβητίες, παρ' όλα αυτά ακόμη δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες στο "Old Trafford".

ΝΤΑΛΕΪ ΜΠΛΙΝΤ

Όταν η Γιουνάιτεντ τον απέκτησε από τον Άγιαξ το καλοκαίρι του 2014 έναντι 13.8 εκατομμυρίων λιρών, έβλεπε στο πρόσωπο του έναν κεντρικό μέσο που θα της λύσει πολλά προβλήματα.

Ο Ντάλεϊ Μπλιντ είναι μέχρι και σήμερα κάτοικος "Old Trafford", αναλαμβάνοντας πλέον τον ρόλο ενός πολυθεσίτη αμυντικού παίκτη και (πολύ) λιγότερο αυτόν του χαφ.

Η ικανότητα του να προσφέρει ικανοποιητικά σε παραπάνω από μια θέσεις στο γήπεδο, του εξασφαλίζει μια θέση τα πλάνα του Ζοζέ Μουρίνιο ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018.

Μέχρι στιγμής μετράει 124 συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, με απολογισμό πέντε τερμάτων, ενώ έχει πανηγυρίσει τέσσερις τίτλους. Τα FA Cup και Community Shield του 2016, όπως και τα League Cup και Europa League του 2017.

ΑΝΤΕΡ ΕΡΕΡΑ

Ο εμβληματικός Πολ Σκόουλς τον χαρακτήρισε ως την κορυφαία μεταγραφή της ομάδας το καλοκαίρι του 2014, όταν αποκτήθηκε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο έναντι 29 εκατομμυρίων λιρών. Αποτελεί ίσως τον πλέον σταθερό και αξιόπιστο κεντρικό μέσο των "κόκκινων διαβόλων" τα τελευταία χρόνια, με ικανότητα να υπηρετεί παραπάνω από έναν ρόλους στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο τον χρησιμοποιεί ως deep lying playmaker, θέλοντας να αξιοποιήσει τις ικανότητες του στο passing game και το σωστό ξεδίπλωμα από χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο.

Manchester United's Ander Herrera reacts and celebrates after scoring his sides third goal of the game during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday, Feb. 28, 2016. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Ander Herrera reacts and celebrates after scoring his sides third goal of the game during the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Sunday, Feb. 28, 2016. (AP Photo/Jon Super) AP

(AP Photo/Jon Super)

Έχει 122 συμμετοχές στο ενεργητικό του (με 15 γκολ), έχοντας σημαντικό ρόλο στις κατακτήσεις τεσσάρων τροπαίων την πρόσφατη διετία. FA Cup και Community Shield το 2016, League Cup και Europa League το 2017.

ΜΠΑΣΤΙΑΝ ΣΒΑΪΝΣΤΑΪΓΚΕΡ

Ο Λουί Φαν Χάαλ πόνταρε στην εμπειρία και την ποιότητα του Γερμανού διεθνή, βλέποντας τον παίκτη που θα μπορούσε να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής των "κόκκινων διαβόλων".

Λίγο οι τραυματισμοί και περισσότερο οι "άνοστες" εμφανίσεις του, ουδέποτε δικαιολόγησαν τις 6.5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες που ξόδεψε η Μάντσεστερ Γ. για την απόκτηση του από την Μπαγερν Μονάχου τον Ιούλιο του 2015.

Πριν φύγει για το MLS και τους Chicago Fire πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ σε 35 εμφανίσεις με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του FA Cup το 2016.

ΜΟΡΓΚΑΝ ΣΝΙΝΤΕΡΛΕΝ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως ο Γάλλος διεθνής είχε περισσότερα να προσφέρει στη Γιουνάιτεντ, που δαπάνησε 24 εκατομμύρια λίρες τον Ιούλιο του 2015 για να τον πάρει από τη Σάουθαμπτον και με τα ίδια χρήματα περίπου τον πούλησε στην Έβερτον τον Γενάρη του 2017.

Πραγματοποίησε 47 εμφανίσεις με τους "κόκκινους διαβόλους", πέτυχε ένα τέρμα και πανηγύρισε ένα FA Cup το 2016, όπως και το Community Shield της ίδιας χρονιάς. Παράλληλα είχε συμμετοχή στην κατάκτηση του League Cup για το 2017, όπως και του Europa League.

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ

Το ποσό της μεταγραφής του από την Γιουβέντους αποτέλεσε παγκόσμιο ρεκόρ τον Αύγουστο του 2016. Είναι ένας σύγχρονος κεντρικός μέσος, συνδυάζοντας όλα εκείνα τα αγωνιστικά στοιχεία που τον αναγάγουν σε παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Η αλήθεια είναι όμως πως ακόμη και ο Πογκμπά χρειάστηκε μεγάλο διάστημα για να συνηθίσει την πραγματικότητα της Premier League. Τα δεδομένα του πρωταθλήματος είναι διαφορετικά από την Serie A και ο Γάλλος για καιρό έψαχνε τα πατήματα του.

Η πρώτη του σεζόν γενικότερα δεν συνοδεύτηκε από εμφανίσεις ανάλογες με αυτές που πραγματοποίησε στη Γιουβέντους, ωστόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι πεπεισμένος ότι η 2η χρονιά του Πογκμπά στο "Old Trafford" θα είναι πολύ καλύτερη.

Manchester's Paul Pogba celebrates after scoring the opening goal during the soccer Europa League final between Ajax Amsterdam and Manchester United at the Friends Arena in Stockholm, Sweden, Wednesday, May 24, 2017. (AP Photo/Michael Sohn)
Manchester's Paul Pogba celebrates after scoring the opening goal during the soccer Europa League final between Ajax Amsterdam and Manchester United at the Friends Arena in Stockholm, Sweden, Wednesday, May 24, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) AP

(AP Photo/Michael Sohn)

Από το 2009 ο 24χρονος μέσος είχε ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της Γιουνάιτεντ και τρία χρόνια μετά έφυγε ελεύθερος για τη Γιουβέντους, καθώς δεν πήρε εγγυήσεις από τους "κόκκινους διαβόλους" για την παρουσία του στην πρώτη ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2016 οι Άγγλοι πλήρωσαν 105 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρουν πίσω στο "Old Trafford"... Το League Cup και το Europa League της περσινής σεζόν είναι οι πρώτοι τίτλοι του Πογκμπά από την στιγμή που επέστρεψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Υπέγραψε ο Μάτιτς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τιμωρία δύο αγώνων στον Φιλ Τζόουνς
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ