ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο τρομερός Γκρίνγουντ κυνηγάει το ρεκόρ των Μπεστ και Ρούνεϊ

Manchester United's manager Ole Gunnar Solskjaer, left, and Manchester United's Mason Greenwood walk on the pitch at the end of the round of 32 second leg Europa League soccer match between Manchester United and Brugge at Old Trafford in Manchester, England, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's manager Ole Gunnar Solskjaer, left, and Manchester United's Mason Greenwood walk on the pitch at the end of the round of 32 second leg Europa League soccer match between Manchester United and Brugge at Old Trafford in Manchester, England, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Μέισον Γκρίνγουντ σπάει όλα τα κοντέρ τη φετινή σεζόν με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κόντρα στην Τσέλσι στο FA Cup έχει μία ακόμα πρόκληση: να βρει δίχτυα και να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών μαζί με Μπεστ, Κιντ και Ρούνεϊ.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποφάσισε το καλοκαίρι του 2019 να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Ρομελού Λουκακού και στον Αλέξις Σάντσες (ο πρώτος αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από την Ίντερ και ο δεύτερος με τη μορφή δανεισμού) και το γεγονός αυτό είχε έναν μεγάλο ευνοημένο.

Αυτός ήταν ο Μέισον Γκρίνγουντ, με το νεαρό Άγγλο επιθετικό να βλέπει ξαφνικά να υπάρχει χώρος στην επίθεση δίπλα στους Ράσφορντ και Μαρσιάλ και να αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά, δικαιώνοντας τον προπονητή του που πίστεψε σε αυτόν.

Τα νούμερα άλλωστε που τον συνοδεύουν τη φετινή σεζόν είναι αξιοθαύμαστα. Μετράει ήδη 9 γκολ στη φετινή Premier League και είναι ο πρώτος 18χρονος ποδοσφαιριστής που φτάνει σε τέτοιο νούμερο στην κορυφαία κατηγορία, μετά τον Ρουνεϊ το 2003 με την Έβερτον, ενώ συνολικά έχει 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν με τους κόκκινους διαβόλους.

Manchester United's Mason Greenwood celebrates his goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Bournemouth at Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, July 4, 2020. (Peter Powell/Pool via AP)
Manchester United's Mason Greenwood celebrates his goal during the English Premier League soccer match between Manchester United and Bournemouth at Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, July 4, 2020. (Peter Powell/Pool via AP) PETER POWELL/POOL VIA AP

Θα έχει μάλιστα την ευκαιρία να το κάνει και σε ένα ιστορικό γήπεδο, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αντιμετωπίζει την Κυριακή (19/7) σε νοκ-άουτ ημιτελικό FA Cup την Τσέλσι στο "Γουέμπλεϊ", με τον ίδιο να έχει παρακολουθήσει το 2010 (σε ηλικία 8 ετών) το Community Shield μεταξύ των δύο ομάδων, μαζί με τον πατέρα του από τις εξέδρες του "ναού του ποδοσφαίρου".

Σημειώνεται πως ο διεθνής με την Κ21 της εθνικής Αγγλίας, Γκρίνγουντ, είναι και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Γιουνάιτεντ στα Κύπελλα Ευρώπης, έχοντας βρει δίχτυα απέναντι στην Αστάνα (Europa League) σε ηλικία 17 ετών και 353 ημερών, με το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2019 να προβλέπει το ποσό των 15.000 λιρών ως εβδομαδιαίες αποδοχές του αλλά να αναμένεται να αυξηθεί αρκετά σύντομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ